logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilorTratamente la domiciliu – Pansamente – Subiecte medicale

➡️ Ce este acest produs: FIBRINA❓
➡️ Cand se produce❓
➡️ Ce perioada de timp❓
➡️ Care este protocolul pe toata perioada producerii fibrinei❓
➡️ Cum recunoastem si diferentiem fibrina de puroi sau de celelalte faze ale plagii: infectie, necroza, granulatie si epitelizare❓

Care este diferența între fibrina și puroi ?
Puroiul este produsul unei proliferări bacteriene. Fibrina, însă apare la 72 de ore la orice discontinuitate tegumentară!
Ce este aceasta fibrina?

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului ce contine imagini DEMONSTRATIVE accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Ce este aceasta fibrina?
În momentul când avem o discontinuitate tegumentară, corpul nostru trimite leucocite, mai precis o anumită clasă de leucocite, numită fagocite, le trimite la acel loc de discontinuitate tegumentara, pentru a lupta cu bacteriile ce penetrează plaga. După cum știm cu toții, plaga este contaminată la șase ore de la producerea unei leziuni. Nu este neapărat infectata si nici nu este neaparata nevoie să se infecteze.
Fibrina este practic o proteină, pe care organismul nostru începe să o fabrice la 72 de ore de la producerea unei plăgi în momentul în care fagocitele merg la zona de discontinuitate tegumentară, ca sistem de autoapărare al corpului și înglobează toate bacteriile, murind odată cu ele, formând astfel, acel strat galben, numit fibrina.

Acest strat este foarte important să fie îndepărtat zi de zi. În faza de fibrina, curățarea zilnică este foarte importantă comparativ cu faza de granulație sau epitelizare, în care putem sări peste câte una – două – trei zile de pansament, folosind materiale hidrocoloidale cu ajutorul cărora menținem temperatura și umiditatea proprii corpului pentru a da timp celulelor tinere să crească. În faza de fibrina, însă dacă nu facem pansamentul zilnic, să curățăm zilnic aceasta fibrina care se tot formeaza, avem șanse ca ea să devină foarte densă și se poate necroza. De asemenea, dacă folosim pansamente umede, avem risc de a menține temperatura și umiditatea în zonă, iar bacteriile de acolo să prolifereze și să se supra-infecteze, crescând la un număr de peste 100 de mii de germeni, suprainfectand plaga. Desigur, materialele umede pentru spălarea și curățarea plăgii sunt foarte eficiente, cu mențiunea că trebuie să ne asigurăm în permanență că nu vom avea în zonă o proliferare bacteriană. Ele se pot folosi prin supraveghere continuă, iar cel care supraveagheaza sa stie sa recunoasca semnele Celsiene care semnaleaza o potentiala infectie.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru tratarea plagilor in faza de FIBRINA. Din cele 9 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

Legat de întrebarea: cat timp produce organismul aceasta fibrina?
Răspunsul este 21 de zile!

Dacă îndepărtăm fibrina zi de zi, accelerăm procesul de vindecare. Cu cat curățăm mai mult și mai mult cu atât organismul poate produce tot mai puțină fibrina. După cele 21 de zile, începe procesul de granulație. Granulația începe să se producă de jos în sus și de la exterior spre interior, iar după încă șapte zile începe procesul de epitelizare, asta dacă totul decurge conform așteptărilor și nu se întâmplă nimic ce ar complica lucrurile.

Desigur, lucrurile se pot complica atunci când avem pacienți cu boli asociate care îngreunează vindecarea cum ar fi:
* pacienți diabetici
* pacienți cu insuficienți e venoasă
* pacienti arteriopati
* de asemenea, dacă pacientul nu este compliant
* dacă nu-și permite să facă pansamentul cat mai des sau cu materiale cat mai bune
* dacă accidental s-a produs o contaminare a plăgii acest lucru va întârzia procesul de vindecare

De asemenea, trebuie să avem în calcul faptul că într-o plagă nu putem să avem doar un singur stadiu al plagii, adică nu întotdeauna vom avea doar fibrina sau întotdeauna vom avea doar granulație. Într-o plagă putem avea faze combinate: necroza cu fibrina sau necroza cu infecție și fibrina sau fibrina cu granulație și epitelizarea. Pot fi mai multe faze combinate, de-aceea este foarte important să le recunoaștem aceste faze pentru că ele se abordează distinct, diferențiat in functie fază !

Pentru mai multe informatii si imagini puteti da play la clipul de mai jos !
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!