fbpx

Subiecte medicale – Tratamente la domiciliu

Buna ziua pentru o laringita cronică cu afonie stiti sa imi mentionati vreun tratament dacă cunoașteți?

Sunt cântăreț bisericesc și vocea este solicitată foarte mult, nu prea am ocazia de pauze vocale.

Am incercat fel si fel de pastile dezinfectante pentru gat, tot felul de tratamente care pe moment au efect, insa cand solicit din nou vocea, disfonia revine. Mulțumesc

Subiecte medicale - Tratamente la domiciliu - Ce fac cu o laringita cronica daca meseria solicita vocea?

In primul rand va pot spune ce sa NU faceti:

NU folosiți pastile dezinfectante pentru ca irita ( orice antiseptic produce uscăciunea mucoaselor ), acestea se folosesc DOAR dacă avem o infecție clar diagnosticata în orofaringe.

NU se fac inhalații cu apa sărata ( ser fiziologic ), cu adrenalina pentru ca și acestea produc uscăciunea mucoaselor. Le folosim doar dacă avem rinoree, secreții nazale, tuse mucopurulente pentru a ajuta la espectoratie, dar și în acest caz alternam cu vitamina A uleioasa pentru a contracara producerea uscaciunii mucoaselor și implicit iritarea laringelui.

O buna soluție ar fi medicamentul homeopatic utilizat în mod tradiţional în cazuri de oboseală a corzilor vocale, afonie, răguşeală, laringită, însă în faza de acutizare se iau câte doua drajeuri din ora în ora cu pauza în timpul meselor. Profilaxia se face cu doza de 2 drajeuri administrate de 5 ori pe zi ( unii medici de regulă recomandă Homevox pentru aceasta).  Drajeul trebuie lăsat să se dizolve încet în cavitatea bucală (nu se înghite). În caz de ameliorare a simptomelor, se răreşte frecvenţa administrărilor.

O alta soluție pentru menținerea corzilor vocale este… Pentru continuarea articolului acceseaza butonul rosu de mai jos si aboneaza-te la site.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!