fbpx

Ce facem cu pacientii ce necesita tratamente injectabile, pe durata pandemiei?

La îngrijirile la domiciliu în acest moment ideal ar fi să explicăm aparținătorilor că trebuie să reducă contactul pacientului lor, cu orice persoană din exterior.

De exemplu, dacă are de făcut vitamine sau proteine pentru susținere așa cum se practică tot la 10 zile pe lună, ideal ar fi să le amâne.

Dacă avem un pacient care nu are deglutiție abolită și poate sa inghită, ideal ar fi să se treacă aceste tratamente din forma injectabila in forma per os ( pe pastile ), pentru a reduce contactul cu orice persoana din exterior, astfel reducând la minim riscul de infectare.

Dacă aparținătorul nu știe cu ce se poate înlocui acest tratament, desigur trebuie sfătuit să sune medicul cu care să se sfătuiască cu ce tip de produs farmaceutic de susținere pe cale orală poate să-l înlocuiască.

Există vitamine care se pot administra pe cale orală atât sub formă de capsule, drajeuri, comprimate sau chiar sub formă de picături atunci când deglutiția este disfuncțională, cand pacientul inghite cu dificultate.

Tot la fel, tratamentul cu proteină din creier de porc poate fi amânat, înlocuindu-se pe această perioadă cu un alt tratament de susținere pe care vi-l poate indica neurologul.

Desigur, nu exista inocuitor pentru acel hidrolizat din creier de portc ( fix aceeasi substanta activa facuta de un alt producator ), însă sunt variante de produse de susținere pe care medicul neurolog le mai indicată de multe ori alternativ cu acest hidrolizat.

De asemenea, si pentru vitamina B12 este variantă de administrare per os, înlocuind forma injectabila.

Rolul nostru ca asistenti este sa CONSILIEM apartinatorii sa invete sa puna in balanta BENEFICIU – RISC, cand aleg sa faca astfel de tratamente injectabile.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Pentru detalii despre:
* webinariile ONLINE "Discuții la CLASĂ"
* seminar ONLINE UNU la UNU de invatare si exersare a punctiilor venoase
* discuție privată cu Meda despre cazul
acceseaza imaginea de mai jos !

Imagine promo seminarii GLOBAL

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!