fbpx

Ce produse farmaceutice folosesc pentru profilaxia escarelor?

📌 Ai un pacient imobilizat la pat

📌 Observi ca se fac pe zonele de presiune pete rosii – violacee

📌 Stii ca asa incep ESCARELE DE DECUBIT / PRESIUNE ( Leziuni care apar la suprafața pielii ca urmare a unei presiuni foarte mari care se manifestă într-o anumită parte a corpului pe o perioada îndelungată (săptămâni, luni). Astfel, se resimte o compresie intensă, care diminuează semnificativ fluxul de sânge în zona respectivă, ceea ce duce la moartea țesuturilor, la apariția ulcerațiilor şi a plăgilor deschise și foarte dureroase ) 

📌 Stii ca PROFILAXIA ( prevenirea ) escarelor se face prin mobilizarea pacientului la fiecare 2 ore si schimbarea pozitiei

📌 Totusi ai vrea pe langa aceasta profilaxie sa folosesti si ceva produse farmaceutice care ar ajuta in acest sens

1️⃣ Ce produse folosesti pentru aceasta ❓❓❓

2️⃣ Ce proprietati are fiecare din produsele pe care le folosesti coroborat cu SCOPUL urmarit ❓❓❓

🔴👉 Aceasta dicutie a fost purtata pe grupul de Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici pe care il administrez, unde in fiecare zi la ora 17, ne intalnim virtual la o cafea, cei interesati sa evoluam profesional si facem cate un exercitiu de imaginatie la care ne aducem fiecare contributia din experienta noastra profesionala.

🔷🔷🔷 ATENTIE: stim ca orice problema medicala se rezolva la medic, acesta este doar un exercitiu de imaginatie in care ne testam cunostintele si impartasim experienta, vrem doar sa vedem care sunt cunostintele noastre legat de anuminte semne si simptome si desigur de conduita pe care o putem adopta ❗️❗️❗️

Ce produse farmaceutice folosesc pentru profilaxia escarelor?1

🔴👉  Raspuns:

🔴👉 Aparitia petelor rosiatice indica faptul ca sangele a stagnat in zona respectiva si s-a coagulat. Pentru fluidizarea sangelui as folosi un gel cu heparina ( spre exemplu as folosi gelul care contine 100000 UI de heparina ). Heparina are rolul de a fluidiza sangele. 

🔴👉 In plus, as mai folosi vitamina A uleioasa pentru a asigura integritatea tegumentelor. Vitamina A uleioasa este cunoscuta pentru beneficiile sale asupra tegumentelor dar si a mucoaselor. Astfel, vitamina A asigura refacerea tesuturilor, oferind pielii vitalitate si imbunatatind-ui aspectul. 

🔴👉 O alternativa ceva mai scumpa a vitaminei A uleioase care poate fi folosita in acest caz este Panthenolul ( NU este echivalentul vitaminei A, insa ajuta la pastrarea integrității și elasticitaii pielii ). 

🔴👉 Pe langa toate acestea este foarte importanta mobilizarea pacientului cat de des se poate ( asa cum este mentionat si in datele “problemei” ) precum si ingrijirea zilnica a tegumentelor prin mentinerea unei igiene locale cu apa si sapun.

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU
Reduceri modulele video

Pentru detalii si inscriere la un seminar de invatare si exersare a punctiilor venoase cu Meda Talos, acceseaza imaginea de mai jos !

Punctia venoasa - Seminar recoltare sange

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!