fbpx

Analize de sange – Analize medicale – Recoltarea sangelui 

Întrebare pe grupul de asistenti, care a nascut din nou acest articol: 👉 “Buna ziua! Ieri I s-a recoltat sânge mamei mele și s-a ales cu asta. Oare ce e de făcut că sa se vindece? Mulțumesc anticipat!”

👉 Frumos, ce sa zic. 🙈😓🥺
👉 Le invit pe colegele care au savarsit minunatia asta sa vina la seminariile mele … :)) …
👉 Legat de conduita pentru recuperare ideea este ca trebuie sa va grabiti sa faceti resorbtia hematoamelor si echimozelor pentru ca orice sange coagulat  subcutanat care nu se resoarbe intr-o perioada de 7-10 zile va incepe sa adune leucocite si se va suprainfecta. 
👉 Favorizarea resorbtiei se face prin: 

1️⃣ aplicari de comprese reci care produc vasoconstrictie si astfel se reduce inflamatia, iar prin scaderea temperaturii in zona intarziati acumularea de leucocite si implicit dezvoltarea unei infectii in jurul hematoamelor. 

👉 Se stie ca orice infectie este favorizata de inmultirea leucocitelor intr-un mediu cald ai umed. 
👉 Subcutanat este mediu umed, evident, insa putem reduce temperatura locala pentru a reduce cel putin un factor cauzal. 

2️⃣ alt lucru util este aplicarea de geluri antitrombotice  ( eu as utiliza Lioton Gel pentru ca are 100.000UI de heparina/ 100 gr gel ). 

👉 Heparina este un anticoagulant care ajuta la dizolvarea microcheagurilor si fluidizarea sangelui in zona, de-aceea Liotonul Gel care are cea mai mare cantitate de heparina ajuta aici odata prin efectul anticoagulant si apoi prin faptul ca este forma gel si astfel penetreaza bariera transdermica mult mai repede decat o forma crema ( adica actioneaza mai rapid si mai in profunzime )

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Putem găsi ÎMPREUNĂ soluții și te ajut să înveți din experiența mea cum să te îngrijești ACASĂ sau cum să îți îngrijești pacientul drag ajuns ACASĂ, planificând o întâlnire ONLINE de consiliere personalizată pe cazul cu care te confrunți, accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Suport personalizat pentru pacienți - Poza articol

M-am saturat deja in ultimii ani pana in gat de expresii:
👉 oricui i se intampla sa faca hematoame pacientilor
👉 e normal sa iasa dupa o internare cu escare ca asa e la spital
👉 e normal sa incurci pacientii ca daca au nume asemanatoare ce sa le faci
👉 e normal sa se rupra cateterul pe vena ca sunt chinezisme
👉 e normal sa speli branula cu 1 ml de heparina ca asa face asistenta sefa

NU, nu este normal DELOC se numeste incompetenta, iar precupetele care sar cu gura in apararea celor care comit gafe sunt cele care le comit de regula si nu si le asuma.

NU, nu este normal sa faci o gafa care tine de abilitatile si cunostintele tale, aia arata cat de nepregatit esti, iar atitudinea de precupeata nici nu te va lasa vreodata sa progresezi pentru ca mereu iti gasesti scuze pentru gafe si mereu altii sunt de vina

NU, nu e normal deloc exact cum atunci cand un betiv comite un accident rutier si se justifica prin faptul ca “oricui i se poate intampla” … NU, nu se intampla oricui sa urce baut la volan, aceasta o face in mod delibarat asa cum TU care iei aparea incompetentei ajungi langa pacient complet nepregatit, asta o faci in mod deliberat: fie dai spaga sa fii acolo, fie apelezi la institutia “baiatul”, fie angajatorul e atat de incompetent ca tine incat lasa oameni langa pacienti complet netestati si neinstruiti, fara sa ii urmareasca cineva.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ !!!

👉 Înscrie-te la seminariile ONLINE de puncții și vei primi ACASĂ prin curier Kitul de exerciții, suportul de curs și 4 ore de seminar UNU la UNU cu Meda. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Kit de practică + Suport video + Seminar online

Mi s-a reprosat ca judec si ca de ce nu incercam sa fim mai buni. 

“Mai bun” inseamna mai profesionist. Mai tolerant poate ar fi vrut sa spuna, dar cand e vorba de suferinta pacientului nu am pic de toleranta fata de oameni ca tine care isi acopera incompetenta prin scuze si justificari si acuza ca ceilalti nu sunt toleranti fata de asta.

E ca si cum ai spune: hai sa il iertam pe criminal ca a omorat un om nevinovat ca trebuie sa fim toleranti, hai sa fim mai buni fata de el. O astfel de atitudine nu face decat sa incurajeze incompetenta, lipsa de pregatire profesionala si de asumare.

Nu am nimic cu cei care gresesc si isi asuma, iar apoi incearca sa nu mai greseasca. Am nenumarati cursanti care vin la seminarii si spun: “Dna Meda, vreau sa invat asta pentru ca nu inteleg de ce nu imi iese si nu mai vreau sa chinui pe nimeni”. Pentru acestia am toleranta, nu pentru cei care isi justifica lipsa de implicare si neasumare prin scuze si justificari!

Ca idee: NU ai ce cauta langa pacient nepregatit profesional, asta nu i se intampla oricui, asta o faci in mod deliberat. Cand ajungi langa pacient trebuie deja sa fii toba de informatie si sa ai minim 500 de exersari ale FIECAREI proceduri pe care o executi, facuta pe un brat de fototliu, pe o perna sau alte variante daca nu vrei sa investesti in tine si in educatia ta profesionala prin achizitia de kituri de practica, exersand pe acestea. Doar dupa ce ai exersat de sute de ori miscarea mainilor la fiecare procedura si dupa ce ai acumulat toata informatia legat de materiale, alegeri, pozitionare pacient, comunicare cu acesta etc, abia atunci ai ce cauta langa un pacient.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!