fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Legat de vitamina A uleioasă vă prezint mai jos, cazul unui pacient care a suferit excizia unui nev melanocitar, fiind in antecedente cu diagnostic de melanom, conform rezultatelor histopatologice anterioare.

Din luna octombrie am tot lucrat la închiderea plagii foarte extinse, străduindu-ne să refacem țesutul lipsa dupa excizia nevului. Avea o mare lipsă de substanță în zona de excizie cam cat vedeți în imaginea de mai jos, zona violet, atât lipsea din gamba pacientului imediat dupa interventie.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Cum spuneam, din luna octombrie am tot muncit să  refacem țesutul până în luna iunie a următorului an, când arăta ca în imaginea din stânga ( arăta splendid ). Mai ramasese DOAR o zonă foarte mică ce urma să se epitelizeze.

Datorită faptului că, pe perioada pandemiei, la un moment dat am fost forțată să mă izolez două săptămâni datorită intrării în contact cu o persoana suspecta de Covid, am consiliat pacientul telefonic ce să faca în continuare.

Astfel că, ajungând în această fază, îi spun acestuia că ar fi foarte important sa avem grijă de pielea nou formată din jurul plăgii. Ca ar trebui sa facem aceasta prin aplicări de vitamina A uleioasă pe pielea intactă. Dansul afirmă că într-adevăr are acasă ulei cu vitamina A, prin urmare nu am mai verificat tipul de produs pe care-l avea, considerând că ne referim la același lucru.

Ei bine, aici a fost un mare deficit de comunicare din partea mea. Am greșit grav! De ce? Pentru că nu am estimat, nu am prevăzut, că ar putea folosi un alt tip de vitamina A uleioasă, decât produsul farmaceutic la care eu mă gândisem.

Ulterior s-a dovedit ca a folosit un ulei esențial cu vitamina A, produs dintr-o gamă de uleiuri esențiale de la o anumită firmă, iar rezultatul a fost ceea ce vedeți voi în imaginea din dreapta.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru tratarea plagilor in faza de NECROZA. Din cele 10 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de NECROZĂ - Poză produs

În 10 zile am stricat muncă de luni de zile. Evident nu este ceva iremediabil, pentru că momentan s-a dus doar epidermul și o luăm de la capăt cu refacerea tesutului epitelial.

Problema care a apărut datorită utilizării acestei vitamina A uleioasă din gama de uleiuri esențiale a fost că a produs un proces infecțios, nefiind un produs steril, formand astfel, niște pustule sub epiderm, pustule care au făcut ulterior să se descuameaza toată zona de piele nou formată.

Desigur, când am văzut pustulele mi-am dat seama că trebuie să le îndepărtăm să curățăm toată acumularea de leucocite din interiorul acestora și să începem utilizarea unui antibiotic pentru reducerea procesului infecțios. Pe urmă, după utilizarea câtorva zile de unguent cu antibiotic, rezultatul, fiind multumitior, am zis bun: acum să revenim cu vitamina A uleioasă pe pielea ramasa intacta. Acela a fost momentul când am aflat că de fapt dînsul a folosit un alt tip de ulei față de cel pe care eu mi-l propusesem.

Prin acest exemplu am vrut să vă relev importanța comunicării eficiente cu pacientul. Este foarte important să estimezi ce ar putea el să nu înțeleagă din toate explicațiile tale pentru că un mic deficit de comunicare poate să facă diferența.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reducerea SĂPTĂMÂNII !!!

👉 Webinarul - Plăgi în fază de NECROZĂ îl puteți achiziționa la REDUCERE doar pentru o săptămână ( până în 03.10.22 ). Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

seminar punctii

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!