fbpx

Tratamente la domiciliu – Povestiri medicale

Dragi prieteni, am trăit azi, o experiență unică, ce mi-a confirmat încă o dată faptul ca nimic nu este întâmplător, experiență ce mi-am propus să o împărtășesc cu voi. Nu o fac pentru a mă lăuda în vreun fel sau pentru a încerca să dau lecții, tot ce mi s-a întâmplat și felul cum am reacționat m-a surprins chiar și pe mine. 

Ziua mea de muncă a început ca de obicei cu primul pacient la ora 6. M-am perindat de la un pacient la altul până în jurul orei 9 când, în coborare de pe o străduță urma să virez drepta, să mă deplasez la un altul, moment în care primesc un telefon de la un pacient care mă solicită să merg la el mai repede decât ora stabilită, adică chiar atunci, dacă e posibil, deoarece trebuia să plece urgent. 

În loc sa virez dreapta, virez stânga și mă întorc din drum. La două străzi distanță urma să mai fac un viraj pentru a ajunge la blocul pacientului, când în dreapta, observ căzută pe strada lângă trotuar o femeie care zăcea într-o baltă și un cățeluș care tremura la picioarele ei. 

Tratamente la domiciliu - Povestiri medicale - Coincidenta este felul lui D-zeu de a ramane anonim !

O domnișoară o ținea de mână. Instant opresc mașina, cobor și evaluez situația: femeia era în decubit dorsal, am observat sângele care înconjura părul și se contopea în apa murdară. Am pus câteva întrebări, am observat că persoana răspundea la stimuli, însă nu era orientată temporo-spațial. 

Am fugit la mașină, mi-am adus trusa, am îmbrăcat mănușile, am ridicat ușor capul și am evaluat ceafa, observând că în afara unor leziuni superficiale ale scalpului de unde șiroia sângele nu prezenta alte traumatisme vizibile sau palpabile. Am aplicat un mănunchi de comprese sterile și am făcut presiune pe zonă. 

În acel moment a apărut și echipajul medical cu ambulanta, ambulanță solicitată înainte de sosirea mea de alți martori ai evenimentului. Nimeni de acolo nu prea părea să știe ce se întâmplase. Ambulanța a preluat pacienta. Venise și un echipaj de poliție. 

Tratamente la domiciliu - Povestiri medicale - Coincidenta este felul lui D-zeu de a ramane anonim !

Brusc, realizez că rămăsese în baltă, tremurând, bietul cățeluș. Ce fac cu acest suflețel? Parcă îl priveam pe Biju meu, cațelușul meu drag ce mă așteapta nerabdator și bucuros în fiecare seară acasă.  

Am luat cățelușul, l-am pus în mașină așa plin de noroi și apă cum era. Am lăsat numărul meu de telefon poliției și ambulanței cu rugămintea de a mă contacta în momentul în care vor elucida situația și vor lua legatura cu aparținătorii. 

M-am văzut cu micuțul tremurând în mașină, ce fac acum? Eu am în continuare pacienti, apoi serviciu până la 19, apoi din nou pacienți până seara târziu, unde îl duc până mă vor contacta apartinatorii?

Tratamente la domiciliu - Povestiri medicale - Coincidenta este felul lui D-zeu de a ramane anonim !

Sun la Biovet, cabinetul veterinar unde îmi tratez eu, cațelușul. Acolo găsesc ca de obicei aceeași oameni inimoși. Le explic situația și mă asigură că pot să le duc cațelușul și îl țin ei până seara, când,  dacă nu îl revendică nimeni mă oblig să merg sa îl iau eu acasă. Ajungând acolo și punând cațelușul jos, constatăm că acesta avea un picioruș traumatizat. Dl doctor ma întreabă dacă nu cumva a fost accidentat. Atunci realizez că, eu de fapt, nu știam ce s-a întâmplat, prea preocupată de a acorda primul ajutor, nu am stat sa aflu…

Dupa plecarea de la cabinet am relaut vizitele pe la pacienți, dar la un moment dat mă gândesc totuși să sun la 112 să explic situația și să întreb dacă nu cumva au luat legatura cu aparținătorii. Astfel, cei de la 112 mă transferă la poliție unde sunt informată că acel incident la care am participat de fapt a fost un accident cu fuga făptașului de la locul accidentului. 

Am rugat polițiștii să mă contacteze când află ceva despre aparținători pentru a-i pune în posesia cățelușului. 

Dupa vreo oră mă sună o doamnă care îmi spune că este fiica victimei, că îmi mulțumește din suflet pentru ajutorul acordat și mă întreabă de cățeluș, dacă acesta este bine și unde se află. Am informat-o că acestuia, prin bunăvoința echipei Biovet i, s-a și făcut o radiografie pentru determinarea eventualelor leziuni, am dat numărul de telefon de la cabinet și am rugat-o să mă informeze mai târziu despre starea și evoluția mamei și cățelului. La sfârșit i-am spus doamnei : “Dacă aveți cumva nevoie de mine mă puteți găsi oricând la acest număr de telefon sau ca asistent medical la Policlinica Grigorescu”. Ce credeți că răspune doamna? 

“Și dumneavoastră dacă veți avea vreodată nevoie mă găsiți la Clinica …., sunt medic gastroenterolog și se prezintă”.

Când mi-a pronunțat numele am rămas consternată să aflu că ne cunoaștem, că s-a ocupat de fratele meu când acesta a avut o problemă de sănătate. 

Tratamente la domiciliu - Povestiri medicale - Coincidenta este felul lui D-zeu de a ramane anonim !

Acum va întreb pe voi: Ce șanse erau ca printr-o simplă întâmplare acel pacient ( care specific – fost medic veterinar actualmente pensionar ) să mă sune și să mă deturneze din drumul meu prin exact locul în care se întampla ca mama acestei doamne doctor este căzută pe jos cu acest cățeluș rănit? Oare o simplă coincidenta poate face ca omul ce putea da prim ajutor și care nu avea sufletul să lase un cațel rănit ( care nici macar nu știam în acel moment că e rănit ) să treacă exact în acel moment pe acolo? 

Nu sunt mistică, nici habotnică, din păcate nu am timp nici “de cele sfinte”, dar asta mi s-a părut prea de tot ca să fie o pură coincidență !!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!