fbpx

Comunicarea bat-o vina !

Pacient la recepția unui laborator de analize medicale, solicită un recipient pentru o analiză de scaun. 

Conform biletului de solicitare de la medic, se solicită o coprocultura ( medicul, probabil, în urma unei anamneze bănuiește o infecție ).

I se întinde recipientul. (Pentru cei care nu știu, acest recipient este unul, conținând un gel de transport ce conservă bacteriile eventual existente până la însămânțarea pe mediile de cultură. În absența acestui gel, bacteriile mor, deci proba devine total necorespunzătoare, neputânduse efectua analiza. De asemenea, capacul are inserată o linguriță mică ce se folosește pentru recoltarea unei singure lingurițe de material fecal și introducerea acesteia în gelul pentru transport.)

Bacteria Helicobacter Pylori

Domnișorica de la recepție bănuiește probabil că pacientul ar trebui să știe ce să facă cu el, prin urmare omite să dea informații legate de modul de recoltare, păstrare și transport.

A doua zi pacientul se prezintă la recepția laboratorului cu un recipient total necorespunzător pentru această probă – fără gel de transport și ticsit ochi de material fecal aproape dând pe-afară.

Sigur că aceeași domnișorică cască ochii cât cepele când vede biletul de solicitare și proba adusă de pacient :
– Domnule, dar nu e bun recipientul pentru coprocultură.
– Cum să nu fie, d-ră, doar d-ta mi l-ai dat ieri.
– Eu v-am dat un recipient ce conținea un gel de transport și trebuia să recoltați doar o linguriță pe  care să o introduceți în acel gel.
– Aaaaaa, păi eu am crezut că e murdar recipientul și l-am spălat întâi și am pus mai mult ca să aveți de unde să analizați.

Bacteria Helicobacter Pylori

Morala :

Dacă explici unui pacient, și încă unuia și încă unuia, asta nu înseamnă că toți ceilalți ar trebui să știe fără să le mai explici.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Pentru detalii si inscriere la un seminar de invatare si exersare a punctiilor venoase cu Meda Talos, acceseaza imaginea de mai jos !

Punctia venoasa - Seminar recoltare sange

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!