fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

La tratarea unor plăgi cronice, situația este mult mai complicată pentru că tratarea unei astfel de plăgi presupune săptămâni și luni de zile de pansamente efectuate zilnic sau la două trei zile în funcție de cum evoluează aspectul plăgii.

Pe perioada unei pandemii, însă a merge zilnic la un pacient presupune expunere foarte mare pentru acesta. O bună soluție pentru tratarea plăgilor cronice în caz de pandemie, ar fi o bună colaborare cu aparținătorii, în cazul în care unul din aparținători poate fi disponibil sa invete si să se implice la efectuarea pansamentului.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Desigur că aparținătorul, neavând cunoștințe medicale, nu va putea face pansamentul la modul profesionist așa cum îl face un asistent medical.

Dacă, însă, ne dăm concursul și arătăm aparținătorului cum trebuie să facă procedura, corectându-i greșelile, pe parcurs acesta va învăța și astfel îl ajutam ca în final să ofere îngrijirile de calitate.

În tratarea plăgilor este foarte important să explicăm aparținătorului, de la A la Z, toate elementele implicate în efectuarea unui pansament: cum se folosesc soluțiile pentru aseptizare, cum trebuie păstrate acestea și la ce temperatură, cum să folosească compresele sterile, cum să le mânuiască, ce tip de comprese să aleagă în funcție de cum evoluează plaga, cum sa aplice unguentele în plagă, cum să favorizeze păstrarea lor pe aceasta, o perioadă mai lungă de timp, cum să fixeze pansamentele și ce materiale de fixare trebuie să aleagă în funcție de localizarea plăngii.

Desigur că necesită multă răbdare a-i explica și a corecta, însă pacientul nostru ar fi mult mai în siguranță dacă am face aceasta, pentru că am putea merge doar o dată în săptămână să supraveghem și să monitorizăm evoluția plăgii, astfel am reduce mult mai mult, riscul transmiterii bolilor pentru pacientul nostru.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!