logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Cum fac injectii acasa – Tratamente la domciliu

Vreau sa va prezint cateva lucruri poate mai putin cunoscute despre acest medicament ( hidrolizat din proteină din creier de porcină ), lucruri aflate si observate in timpul tratamentelor la domicilii, administrand acest produs.

Legat de schema de tratament vreau sa va spun ca aceasta o indica medicul, si care este diferita de la caz la caz, nu dezvolt acest subiect. Calea de administrare, de asemenea, medicul este cel care indica felul in care veti face administrare: intravenoasa sau intramusculara. Nu voi insista asupra modului in care se face o administrare IV sau IM acest subiect este descris in manuale, eu voi posta ulterior alte video cu astfel de manopere.

In primul rand ce este: 

Este un medicament ( o proteina din creier de porc ) care sustine functiile creierului. Acesta actioneaza ca un factor natural de crestere a nervilor.

Acest produs injectabil este utilizat pentru a trata:

 • Disfunctii cerebrale organice, metabolice si neurodegenerative, in special dementa senila de tip Alzheimer.
 • Complicatii post-accident vascular cerebral;
 • Traumatisme cranio-cerebrale post-operatorii, contuzii cerebrale sau comotii.

Legat de administrare:

🔴👉 Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si AUDIO-VIDEO.
🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Daca medicul solicita administrarea intramusculara:

 • Alegeti seringa de 5 sau 10 ml in functie de necesitate ( sunt si fiole de 5 ml si de 10 ml ), acul potrivit tesutului adipos al pacientului: ( regula valabila oricarei administrari IM ), cu cat persoana are tesut adipos mai bine reprezentat cu atata acul trebuie sa fie mai lung, trebuie sa ajungeti cu acul in tesut muscular, nu adipos. Tesutul adipos nu difuzeaza corespunzator solutiile, care in timp pot sa se suprainfecteze si sa se se transforme in felgmon, necesitand excizia chirurgicala. Eu, pentru persoane supraponderale prefer sa aleg ac pt col uterin ca sa ma asigur ca administrarea se face in tesut muscular.
 • Inainte de administrare trebuie sa intrebati pacientul daca este cu tratament anticoagulant. De regula, medicii nu prea aleg acest tip de administrare daca pacientul este pe tratament anticoagulant de teama formarii hematoamelor, insa sunt pacienti cu vene extrem de fragile sau fibrozate si in aceasta ultima instanta se poate alege acest tip de administrare. Eu, insa, in toata experienta mea nu am patit niciodata sa fac astfel de gafa, dearece imi iau urmatoarele masuri de precautie: ma asigur ca sunt in zona corecta de electie a unei administrari IM, ca am ales acul cu lungimea potrivita, ca am ajuns in tesut muscular, dupa intepare nu injectez pana nu aspir sa ma asigur ca nu ma aflu intr-un vas de sange ( in caz ca imi vine sange pe ambou, retrag acul cam 5-10 mm fara sa il scot din fesa si schimb pozitia, inclinand si penetrand tesutul in alta directie, repet aspiratia si daca nu mai imi vine sange pe ambou, incep injectarea ), ma asigur de asemnea, ca injectarea se face lent pret de aproximativ 15’/ 10 ml, iar la extragerea acului aveti grija sa faceti bine staza aproximativ 3-5 min la pacientii cu tratament anticoagulant ( nu va bazati pe ei, rugandu-i sa tina apasat pe plasturele post-punctionare, ca nu o fac corespunzator, sangele reflueaza prin zona de punctionare si e gata rezolvat hematomul ), daca la injectare pacientul acuza durere destul de vie, va opriti asteptati, mai incercati o data si daca tot asa acuza inseamna ca ati atins un filament nervos care ii provoaca durerea, nu insistati cu administrarea, retrageti tot asa acul putin din tesut si indreptati in alta directie in muschi.
 • Atentie ! ( pentru cei care nu stiu, scuze celor ce stiu ) , administrarea IM se face cu solutia nediluata cu ser fiziologic, fiola contine o solutie lichida si este deja in cantitate mult prea mare, motiv pentru care administrarea se face lent sa aiba timp sa se resoarba si sa nu rupa vasele de sange din profunzime prin fortarea rapida a administrarii.
 • Doua mici smecherii la administrare pentru ca pacientul sa nu simta disconfort la intepare:

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

1.dupa ce faceti dezinfectia pielii cu solutie de clorhexidina sau alcool daca nu aveti, lasati sa se evapore complet alcoolul, altfel acesta penetreaza tesutul odata cu acul, iar pacientul acuza durere/ usturime intensa

2.pentru a reduce senzatia de durere la intepatura, rugati pacientul sa traga aer in piept si sa expire brusc – introduceti acul pe expir – pe expir toti muschii se relaxeaza, iar organismul nu mai transmite durerea la creier cu aceeasi viteza si intensitate, de multe ori pacientul nici nu sesizeaza cand ati introdus acul ( important, insa ca pacientul sa expire din plamani, dand brusc tot aerul afara si nu doar din gura, ramanand in rest crispat in asteptarea acului ).

Daca medicul solicita administrarea intravenoasa: …. vezi continuarea in articolul COMPLET destinat ABONATILOR.
Pentru abonamente, accesati butonul rosu de mai jos.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

kit practica injectii

ATENȚIE:

 • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
 • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
 • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
 • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
 • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!