fbpx

Subiecte medicale – Tratamente la domiciliu 

O alta intrebare pusa de colegii incepatori pe grupul de asistenti medicali –  Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici, a generat ideea acestui articol: „Bună seara! Recent am trecut prin Covid. Am ieșit din izolare pe 1 decembrie. Am făcut radiografie pulmonara și mi s-a spus că plămânii nu sunt afectați dar am inima foarte mărită. Joi am programare la cardiologie și să fac un set de  analize. Mă frământă foarte tare faptul că nu mai pot dormi de 5 nopti. Mentionez că am 54 de ani si am făcut ambele doze de vaccin, în decembrie, pe 9 ar fi trebuit să fac boosterul. Nu știu ce să fac cu odihna. Sunt disperată, trebuie să merg la serviciu. Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. Vă mulțumesc!”

As raspunde cu o intrebare: DE CE inainte de era Covid oamenii aveau insomnii? Apareau tot brusc aceste insomnii si erau complet nelegate de nici un vaccin? 

Aveti 54 de ani, eu de la 47 am inceput sa am insomnii ( acum am 52 ) nelegat de vaccin. 

Am facut toate cele 3 vaccinuri si acum reusesc sa dorm BUSTEAN, dar stiti de ce? Gandesc RATIONAL si imi folosesc cunostintele medicale pe care le am ca sa înțeleg la modul real fenomenul și nu în mod subiect, raportandu-ma la toata informatia eronata care circula pe internet. 

Cu varsta e firesc sa apara la unele persoane. De regula cand incep insomeniile se incep tratamente usoare cu produse pe baza de valeriana si/sau melatonina care in prima faza vor avea efect ( primii ani ) dupa care se va trece la clase de somnifere usoare gen imovane sau gerodorm la indicatia medicului, desigur, coroborat cu bolile asociate ale pacientului.

​… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Putem găsi ÎMPREUNĂ soluții și te ajut să înveți din experiența mea cum să te îngrijești ACASĂ sau cum să îți îngrijești pacientul drag ajuns ACASĂ, planificând o întâlnire ONLINE de consiliere personalizată pe cazul cu care te confrunți, accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Suport personalizat pentru pacienți - Poza articol

Eu personal iau Melatonina pura de 5 mg in fiecare seara de mai bine de 2 ani si dorm bustean. 

Melatonina este o substanta proprie organismului pe care creierul o produce intre 21-02 si ea este responsabila cu linistirea si inducerea somnului. Cand treci printr-un stres emotional, soc, perioade stresante etc, aceasta nu se mai produce si apar insomniile. E un lucru atat de normal incat nu inteleg toate aceste dezbateri si polemici pe seama vaccinului !!!

Cei care ati avut insomnii dupa trecerea prin Covid este pentru ca v-ati stresat maxim. S-a dat acestei infectii banale conotatii apocaliptice, infectie care nu este decat o amarata de viroza pe care daca am trat-o CORECT de la debut nu s-ar ajunge la complicatiile de care tot auziti. 

In primlele 72 de ore de la debut orice viroza se trateaza cu dozele maximale de paracetamol pe care le indica producatorul in RCP de 3-4g/24 ore ( adica 6-8 cpr/zi ), dar actualele protocoale dau la debut: antibiotice, cortizonice, anticoagulante. Eu nu inteleg cine face protocoalele alea ?! Am impresia ca acele persoane nu au nici o legatura cu medicina, nu cred ca au auzit in viata lor ca o infectie virala se trateaza LA DEBUT in primele 72 de ore cu simptomatice. E dramatic la ce cote de panica s-a putut ajunge datorita tuturor informatiilor false care circula aiurea distribuite la nesfarsit fara a fi verificate.

Surse: https://www.anm.ro/_/_RCP/rcp_12831_13.12.19.pdf

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!