fbpx

Punctia venoasa – Recoltarea sangelui – Tratamente la domiciliu – Analize de sange – Analize medicale 

În primul rând ca să înțelegem când și de ce se produce hemoliza sangelui trebuie să cunoaștem dimeniunile celulelor sanguine. Hematiile adulte au aproximativ 7,5 microni, cele ce prezintă anomalii de creștere, megalocitele pot atinge 11 microni. Acestea sunt cele mai mari elemente figurate. 

Trombocitele sunt cele mai mici, au 2-3 micromicroni.

Înțelegând acestea puteți să judecați logic: dacă cel mai mic ac de recoltare, producătorii de astfel de dispozitive îl consideră, ca fiind cel albastru, adica 23g, care are un diametru de 0,6 mm, recoltarea se poate face pe aceste tipuri de ace deoarece NU se pot rupe hematiile, producând hemoliză.

Hai să analizăm aceste dimensiuni : cea mai mare hematie poate fi de 11 microni, clar pot trece nenumărate hematii de această dimensiune printr-un calibru de 0,6 mm.

Prin urmare hemolizarea sângelui ține de cu totul altceva: DE STAZA PRELUNGITĂ.

De asemenea, tot adevărat este că, dacă desfacem staza unui pacient hipovolemic nu mai reușim recoltarea : nu mai vine sânge în vacuetă.

Totusi, ce fac eu pentru a reusi o recoltare de sange si a nu hemoliza sangele si astfel sa se poata obtine rezultate corecte ale analizelor?

Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!