fbpx

Ganduri pentru copiii mei

 

Nu știam dacă să vă scriu aceste gânduri sau nu, dar apoi mi-am spus că dacă nu o voi face o să mi-o reproșez tot restul vieții.

Vă privesc pe voi acum la început de drum cum puneți prima “cărămidă” la căminul pe care doriți să îl clădiți împreună și parcă privirea mea transcende dincolo de timp și se oprește cu 28 ani în urmă când am încercat și noi să facem asta în felul acelor timpuri. Ne-am lăsat purtați de ambiții materiale, am pus cărămidă cu cărămidă, am construit o casă, am agonisit ceva bunuri materiale, însă am pierdut din vedere scopul: de a construi un “Acasă”. Am derapat apoi în toți acești ani fiecare, având alte preocupări,  care cu timpul au devenit tot mai divergente. Acum când puiul a zburat din cuib și ne-am trezit fără singura preocupare comună, am constatat cu tristețe că de fapt singurul “Acasă” pentru noi era doar Laura. Așa încât, acum ne-am trezit doi “homles” care după o viață de preocupări materiale am ajuns să simțim tot acest bagaj material “Casa” cu bunurile ei, ca fiind piatra de moară ce ne trage la fund. Constat cu tristețe că dacă nu ar fi casa asta nu aș pregeta o clipă să las totul în urmă și să plec, să caut în anii ce mi-au mai rămas un loc pe care să îl pot numi “Acasă”.

Din păcate în meseria mea observ zi de zi nenumărate exemple de acest gen: după ce te lupți o viață să clădești o casă, uitând adevăratul scop, neglijând lucrurile cu adevărat importante, la finele vieții realizezi ca toate astea nu contează, că sfârșești la același azil sau în aceleași nevoi ca toți ceilalți, privind din patul de muribund cum “șacalii” se bat pe bruma ta de viață ( agoniseală ), ca până la urmă, ironia sorții să ai parte de ceva “material” la greu: 2mc deasupra ta care sa te apese să simți ce importantă a fost “materia” în viața asta trupească.

V-am spus toate astea, nu ca să vă întristez sau să vă descurajez în vreun fel, ci ca să vă fac atenți la SCOP!!!

Da, clădiți acea CASĂ, dar nu uitați să aduceți în ea și acel “ACASĂ”, o casă goală fără un “Acasă” nu are nici o valoare, iar “Acasă” nu se află în materie, ci în conexiunea dintre sufletele voastre. Munciți să păstrați viu interesul pentru viața voastra de cuplu, încercați să faceți ca preocupările voastre să fie convergente mereu și să vă dezvoltați în permanență. Cea mai mare bogăție a unui om este dezvoltarea personală continuă și păstrarea interesului pentru NOU.

Nu vă sacrificați tinerețea, viața, iubirea, scopul pentru reușitele materiale, vă jur: NU MERITĂ!!! ( Nu uitați că pe unde sunteți voi acum, eu am trecut, prin urmare cam știu despre ce vorbesc ).

Găsiți ECHILIBRUL între toate acestea !!!

Vă doresc din suflet să priviți viața cu ochi mirați de copii și să vă placă felul în care vă oglindiți unul în ochii celuilalt și peste 80 ani.

Vă iubesc și vă îmbrățișez pe amândoi pentru că de doi ani, am doi copii și îmi doresc pentru voi toată FERICIREA din lume.

Pentru alte povestiri ne-medicale puteti accesa link-ul : https://www.medatalos.ro/category/povestiri-ne-medicale/

Te rugam, sa nu copiezi acest text!