Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Administrarea medicamentelor
Este perfect adevarat ca nu intra in atributiile asistentului medical sa indice tratamente si dupa cum spun unii ”nu e treaba mea sa stiu”, insa dupa parerea mea, ca asistent medical este foarte important sa cunoastem afectiunile, semnele si simptomele, marile clase de infectii, cu ce se trateaza la modul general si ce anume ar putea complica lucrurile, toate astea pentru a putea acorda suport pertinent pacientului sau apartinatorilor pana cand acestia reusesc sa ajunga la un medic.
Asa cum bine stim, sistemul nostru medical este extrem de deficitar, cu planificari peste zile, chiar saptamani, iar pentru consultatii in privat, unii pacienti nu au resursele necesare.
Astfel, discutand despre imaginea de fata, aceasta ne releva o infectie cu Tinea corporis, o infecție fungică superficială. Este important să țintim infecția printr-un tratament medicamentos eficient, însă e bine să cunoaștem și factorii care pot favoriza apariția acestei infecții pentru că dacă înțelegem acest aspect putem face pe viitor și prevenție.
Printre factorii de risc ce pot favoriza infecţia cu fungii responsabili de apariţia dermatofiţiei ( Tinea Corporis ) se numără:
- Vârsta – copiii sunt mai expuşi riscului de dermatofiţie deoarece obişnuiesc să se joace cu animalele de companie şi nu se spală corect pe mâini
- Transpirația excesivă
- Practicarea sporturilor de contact
- Obezitatea
- Purtarea de haine strâmte, din materiale sintetice
- Sistemul imunitar slăbit
- Folosirea la comun a prosoapelor, lenjeriei de pat sau a altor obiecte vestimentare ce pot fi contaminate
… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇
Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!
👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇
Nu sunt recomandate produse care nu au autorizație de utilizare la om (ex. produse veterinare) și nici cele pe bază de plante sau substanțe caustice, așa cum s-a menționat în anumite comentarii la o postare despre aceasta infectie.
Trebuie inteles faptul că infecția este cauzată de o ciupercă, deci antibioticele nu vor ajuta asa cum s-a speculat tot in comentarii pe grupul de asistenti pe care il administrez.
Fiind o infecție superficială, neextinsă este nevoie doar de un tratament local, nicidecum de tratament oral. Una dintre cele mai eficiente substanțe este BIFONAZOLUL, sub formă de cremă care se gaseste in farmacii. Are acțiune antifungică largă și efect antimicotic local. Absorbția percutanată este neglijabila, sub limita de detecție. Crema cu bifonazol se aplică de 2x/zi, dimineața și seara, fără să se aplice pansament peste tegument. Înainte de aplicarea cremei, zona se spală cu apă și săpun și se usucă bine. Nu este nevoie să aplicați soluții antiseptice gen alcool, clorhexidină etc. deoarece bifonazolul rămâne cantonat în straturile keratinoase, obținând astfel un efect de durată. Tratamentul durează între 2-4 săptămâni. După dispariția leziunii aplicați tratamentul încă 10 zile, pentru a distruge sporii și de a preveni reinfectarea.
ATENȚIE: infectia fungica este una dintre cele mai persistente infectii. Sporii de fungi se pot pastra in forma capsulata timp de 3 ani, avand potential de reinfectare chiar si dupa o perioada asa indelungata in momentul cand acestia reintra in contact cu umiditate. De-aceea masurile de igiena sunt extrem de importante.
Persoana trebuie pe tot parcursul tratamentului să folosească un prosop propriu pentru igiena ( care dupa utilizare se fierbe – sporii de fungi se distrug doar la temperaturi inalte ), însă în timpul și după tratament, riscul de transmitere este foarte mic.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole