logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilor – Pansamante – Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Pacient 80 de ani, fractura de col femural, internat pentru interventie la ortopedie, datorita imobilizarii incepe sa prezinte o mica escara fesiera, moment in care familia care il viziteaza la spital, se sesizeaza si ma roaga daca pot sa merg sa il pansez.

Evident, nu imi pot permite sa dau buzna intr-un spital, sa execut pansamente la solicitarea apartinatorilor, pentru ca nu este deontologic sa ma bag peste colegii care sunt acolo, putand fi interpretata ca o atitudine de sfidare.

Astfel ca, am spus apartinatorilor ca sunt in concediu, nu pot merge, dar voi incerca sa ii ajut prin intermediul unui coleg aflat acolo, sa vedem cum se poate rezolva.

Zis si facut, iau legatura cu dragul nostru coleg Rares Popa, care ne-a bucurat in cateva randuri cu niste articole redactate si elaborate intr-un mod foarte profesionist, fapt care mi-a certificat cu fiecare ocazie ca este un asistent medical in adevaratul sens al profesiei pe care cele doua cuvinte o definesc.

Desi, el lucreaza in urgenta pe ortopedie si traumatologie, s-a oferit dupa orele de program sa urce pe sectie sa execute pansamentul, doar sa ii spun ce as folosi eu si cum.

Tratarea ranilor - Pansamante - Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - La ce poate duce colaborarea cu colegii din spitale !

Imaginea stanga, prezinta leziunea ( inceputul de escara ) pe care dragul nostru Rares a dezinfectat-o cu solutie de clorhexidina ( NU iod pentru ca era doar epidermul afectat ), a tamponat apoi uscat, a aplicat un plasture cu impregnare de ioni de argint si trigliceride peste care a lipit un plasture hidrocoloidal ce s-ar fi putut mentine in faza asta intre 3-7 zile, daca s-ar fi avut grija de ele sa nu fie accidental indepartate ( lucru care nu s-a intamplat din pacate ).

Totusi, Rares a mers dupa doua zile sa verifice, a vazut ca deja plaga era din nou in contact cu chilotul nepansata ( nu se stia nimic de plasture, de indepartare ), astfel ca a mai aplicat unul, de data aceasta, fixandu-l cu un material de fixare hipoalergenic de jur imprejur, lasand zona de absorbtie hidrocoloidala libera, pentru a fi vizualizata in vederea alegerii momentului optim pentru schimbarea acestui plasture.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru tratarea plagilor in faza de FIBRINA. Din cele 9 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

Azi, pacientul a fost externat, plasturele s-a mentinut de data aceasta 4 zile pe plaga, iar pe cand am fost chemata la domiciliu sa evaluez plaga, arata ca in imaginea din dreapta.
Acum am aplicat din nou acelasi lucru si estimez ca dupa o pastrare de 7 zile pe zona care deja prezinta epitelizare, va fi complet inchisa.

Ceea ce am vrut sa relev cu aceasta postare este faptul ca PREVENTIA este mama reusitei. Ca IMPREUNA am putea face tara asta un loc mai BUN.
Ca munca mea nu este mai prejos ca a celor din spitale si nici invers, ci ca ele se COMPLETEAZA in interesul pacientului.
Daca Rares Popa nu ar fi raspuns la solicitarea noastra de ajutor, pe acest pacient l-ar fi costat ingrijirile zeci de mii de lei, pentru ca plaga pana la externare s-ar fi agravat dramatic.

Multumim din suflet draga Rares Popa, nu stiu daca cei care cititi acum puteti crede, dar eu pe Rares il cunosc de un an si zece luni DOAR de pe acest grup pe care l-am constituit in decembrie 2017 si in care el s-a inscris. Personal INCA nu ne cunoastem, dar de cand ne ajutam reciproc in acest fel ( pentru ca nu este prima oara cand i-am solicitat sprijinul cu pacienti de-ai mei ajunsi acolo ), parca am fi prieteni de-o viata.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!