fbpx

Povestiri medicale

… Vai de capul nostru, doamna Meda Talos…

Aseară am ieșit din autizolare. Nu am optat pentru efectuarea testului, as fi facut testul doar în cazul în care as fi avut simptome, pentru ca nu mai cred în profesionalismul și realitatea testărilor.

Am îngrijit un pacient oncologic ( cancer de prostată operat de 2 ani ) recent externat de pe secție de chirurgie oncologica (cancer gastric-stomac rezecat, splenectomie, coloecistectomie, ciroza hepatică nutritională, lichid ascitic, cu dializa în timpul acestei internări, cu detresa respiratorie pe fondul unui vechi BPOC – bronhopneumonie spastic obstructiva ) revine săracul plin de plăgi postoperatorii care erau ok.

Ne-am luptat acasă si lucrurile au decurs bine, pana la cicatrizarea completa, exceptând zona din flancul stg unde fuseseră drene. Acolo, încă era în proces de închidere, curat.

Faceam perfuzii ce durau aproape 5 ore și la care treptat s-a renunțat, evoluția fiind una bună, cu monitorizare analize săptămânal, rezultatele apreciindu-se de la o recoltare la alta, ținându-se legătură cu medicul rezident și medicul specialist gastro din ambulatoriu, cel care l-a depistat.

Este “pe oxigen” de la externare, având nevoie, pe 87 % saturație oxigen, dar cu suport ajunge la 97%! Familia procură tot ce este nevoie, cu toată bunăvoința lor, astfel ca pacientul are o evoluție bună, se alimentează singur, are pofta de mâncare, se duce la baie pentru necesități. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul despre Tipurile de VACUTAINERE. Din cele 10 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la utilizarea OPTIMĂ a acestor dispozitive medicale pentru recoltarea sângelui. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Tipuri de VACUTAINERE - Poza produs

La un moment dat, prin salivă ( nu vomă, nu expectorație ) elimina sânge în cantitate mica. Suspectez orice, dar o iau cu cavitatea bucală ( 75 ani, proteză mobila ), nas ( pentru ca are oxigen ), are tratament cu anticoagulant ( apixabanum ) de 2 ori pe zi. Scaun normal, funcții vitale in parametri normali.

A doua zi după eliminarea de sânge în saliva și scaun negru, familia decide sa cheme salvarea, ceea ce am considerat un act normal. 

Ei bine aici începe calvarul tuturor, culminând, normal, cu al pacientului. Este izolat, făcut testul… acela. Între timp, familia tine legatura cu rezidentul, care spune sa nu cumva sa îl” deschidă”, iar medicul de spital crede ca scaunul negru e doar sânge înghițit. Se așteaptă testul și probabil decesul, alte investigații-ioc!!! 

A doua zi, dimineața, familia primește de la diverse surse, vreo 2-3 ( ce numai ei stiu cate artificii au facut sa afle informatii despre pacient ), ca e negativ și urmează sa fie transferat. Răsuflam ușurați, în sfârșit va fi tratat pentru ceea ce are cu adevărat. 

Dar nu! Spre seara vine o alta știre, ca e pozitiv!!! Și va sta în izolator, pentru ca i se cauta spital, având în față alți  60 de pacienți. 

De a doua zi eu, am rămas acasă, izolata de soț și copil si de toti restul, avand in vedere ca pacientul pe care l-am ingrijiri e dat pozitiv. Fiica pacientului, singura care îl îngrijea, la fel. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Exersează ACASĂ !!!

👉 Acum poti achizitiona Kitul de practica pentru punctii venoase impreuna cu suportul de curs al procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Model practica punctie venoasa + Consumabile + Suport video curs - Montare branula

Începe sa tragă sfori, sa afle de la angajați telefonic, vești care vin astfel:
👉 infirmiera: nu are simptome, ce cauta acolo?
👉 asistentul de la salvare: mănâncă, e ok, nu are nimic, nici măcar scaun negru.
👉 pacienții: ce cauți aici, ca nu ai nimic?! 

În cele din urmă este transferat în același spital pe interne, dar pe compartiment de virusati ( îmi este silă sa pronunț boala ).

Azi, mâine trec 14 zile și pentru el! În continuare nu are simptome!

Prin intermediul unor surse, depistate de familie, aceasta afla ca în seara internării au fost 4 pacienți cu același nume testați!

Între timp se așteaptă rezultatul biopsiei de la oncologie, iar pacientul trebuie pregătit fizic și psihic pentru tratamentul specific chimo/radio…

Trist pentru mine totul! Vreau sa ajut cât pot prin ceea ce știu, unde nu știu învăț, chiar după 28 de ani, dar cu neglijenta din serviciul colegilor noștri nu ma pot lupta!

Am scris acest mesaj ca o răbufnire, sunteți suportul meu profesional, gura mea de oxigen, va respect maxim, dar nu pot vorbi” în direct”, sunt timidă, recunosc! 

Aveți acordul meu sa construiți o poveste pe acest caz, nu vreau sa fie expuși în mod evident familia și pacientul, in ziua de azi, ma tem de orice, mai ales de cei care vor sa mușamalizeze.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!