fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Plasturii autoadezivi, sunt materiale sanitare inovatoare, insa acesti plasturi folositi in mod neadecvat, pot creea grave complicatii. Haideti sa vedem cand si cum ii folosim?

Multă lume îl folosește, acest plasture autoadeziv, in mod inadecvat. Multi folosesc acest plasture pentru a-l aplica pe diverse plăgi, tăieturi, plăngi suturate, în ideea că este foarte confortabil.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Acești plasturi de regulă, mulți dintre ei, au textură cerată care nu este deloc absorbantă. El ar fi bun, dacă s-ar folosi în contextul potrivit adică:

  • plaga trebuie să fie uscată
  • să nu fie supurativa
  • să nu sângereze
  • plasturele trebuie schimbat la 4-6 ore

Nu se ține mai mult o plagă, genul acesta de plasture, pentru că această folie cerată care se află pe zona de acoperire a plăgii, nu permite transferul de aer. Prin urmare se va forma condens, umiditate și dacă se va menține mai mult de 4-6 ore, vom creea un mediu cald și umed propice bacteriilor pentru proliferare.

Dacă avem, insa o plagă suturată, firele se vor macera datorita umiditatii care se creeaza.

De asemenea, se va putea forma un granulom de fir dacă prinde vreo bacterie lângă firul respectiv care, datorită umidității și temperaturii locale va prolifera acolo, formand o colecție.

Este foarte, foarte important să folosim acesti plasturi DOAR când este necesar !!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!