fbpx

Povestiri ne-medicale

14.05.2021

👉 Întotdeauna am fost de părere ca visele noastre trebuie să fie mai puternice decât amintirile și ca trebuie să ne lăsăm trași înainte de vise decât împinși de la spate de amintiri. 

👉 Cu toate astea, în fiecare an, în aceasta perioada a lunii mai, aniversarea TA și a Laurei mă proiectează în trecut, făcându-ma sa privesc cu nostalgie la acele amintiri în care voi doua ne luminati viețile cu joaca voastră și chicotelile zglobii. Aș da orice sa pot ranvia momentele magice ale Sărbătorilor IMPREUNA, ale aniversărilor în familie, ale ieșirilor la iarba verde din vârful pădurii Făget, dar legea firii îmi spune ca este peste poate. 

👉 Mă consolez, însă cu realizările voastre, iar TU draga mea, la fel ca Laura, ai evoluat în cel mai SPECTACULOS mod. Acum, privindu-te femeia de bussines care ai devenit, cu familia ta, cu poziția socială și aprecierile partenerilor și clienților tai, nu pot decât sa mă simt incredibil de mândră ca te cunosc, ca ești nepoata mea și ca eu am fost chiar și așa meteoric o luminita în trecutul tău ce a contribuit la viață pe care o ai. 

👉 Și desi se spune ca “Trecutul este noaptea, iar amintirile sunt candele care cu vremea se sting”, sper din suflet ca amintirile noastre sa lumineze veșnic sau cel putin atâta timp cât viață noastră pământeană exista. 

👉 Iti doresc sa ai o viață plina de succes, iar ca sfat pentru viitor, nu aș putea sa o spun mai bine decât Steve Jobs: 👉 NU UITA ca la fel ca pentru orice OM 👉 “Timpul tău este limitat, așa că nu îl irosi trăind viața altcuiva. Nu te lăsa încătușata de dogma – să trăiești cu rezultatele gândirii altora. Nu lăsă zgomotul opiniilor altora să îți înece propria voce. Și ce este mai important, prinde curajul să îți urmezi inima și intuiția. Ele deja știu cumva ceea ce vrei să devii. Restul este pe plan secund.” 

La multi ani sănătoși și Fericiți !

Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb

14.05.2020

Pentru ca luna MAI este denumită popular și “Florar”, este o lună a ierburilor, o lună plină de prospețime și culoare. Se manifestă printr-o explozie de vegetație, copacii prind culoare și viață datorită frunzelor și florilor, iar muncile agricole se intensifică.

Se consideră că în luna lui “Florar”, Raiul coboară pe pământ și înverzește totul.

Cei nascuti in aceasta luna, asa cum TU draga mea nepoata, la fel ca Laura mea, sunteti nativele lunii MAI, pot sa spun ca toata atitudinea voastra si intregul caracter este o EXPLOZIE de creativitate.

Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb

Asa cum spunea Michael Michalko, autorul cărții „Thinkertoys”:

“Diferența dintre oamenii creativi și cei necreativi este simpla imagine despre sine”.

Asta esti TU, draga mea: omul care se REINVENTEAZA permanent, folosind creativitatea in acest scop.

Si desi esti prea tanara sa fi citit despre psihologia cognitiva, TU se pare ca nativ stii deja ca:

  • o gândire creativa este acea gandire care caută activ să iasă din tipare
  • inseamnă să privești într-un fel nou aceeași informație la care se uită toată lumea
  • inseamna să organizezi informația în seturi noi de informații, deci să ai mereu si mereu noi idei bazate pe o informatie veche pe care o vede toata lumea, dar o recreeaza doar UNII

Cu ocazii ca acestea, in care la trecerea inca unui an, stam si privim retrospectiv, putem analiza frumusetea drumului parcurs pana la acest moment de nostalgie.

Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb

Astfel ca nu m-am putut retine sa nu observ creativitatea ta ce a insotit mereu drumul TAU pana in aceasta clipa si profunzimea la care ai ajuns sa intelegi majoritatea aspectelor vietii.

Dovada o fac si imaginile de mai jos cu ipostaze din activitatea ta. ( click pe imagine )

Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb
Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb

Asa ca la finalul acestei zile iti doresc sa ramai acelasi OM frumos si CREATIV si sa iti pastrezi aceeasi perspectiva de a privi viata, prin aceeasi ochi mari si mirati de copil.

La multi si fericiti ani, draga mea!

Mesaj nepoatei mele 👉 din viata ascunsa a unui halat alb

14.05.2019

Pentru ca la fiecare aniversare din familie, gandurile mele zboara spre amintiri demult uitate, azi vazandu-te cat de frumos ai crescut si cum ai depasit pragul maturitatii, imi amintesc cu drag acele clipe in care Romania mai facea parte, inca din viata ta de zi cu zi.

Erau dimineti placute, in care imi savuram cafeaua alaturi de Alina Babos, iar tu abia daca invatai cuvintele, insa erai de o curiozitate bolnavicioasa care ma impresiona de fiecare data.

Era o zi de vara, eu si Alina in bucatarie la cafea, tu pendulai in viteza ca un robotel de 80 de centimetri din camera la noi in bucatarie si invers.

Cand ajungeai in viteza, brusc te opreai in fata ei care povestea cu mine si pentru ca nu te bagam in seama incepeai:

– Mami, mami, mami, tu mami, ma auzi maimi, mami hei….
– Ce este?
– Ce faci? Si radeai copios apoi fugeai din nou in camera.

Cand dupa un timp te plictiseai veneai cu cel mai serios aer si declarai solemn:

– Vreau pisu!
– Hai ca te duce tusa la baie, iti ziceam.

Cand intram in baie, principala ta preocupare erau intrebarile:

– Ce aia, tusa Meda?
– Sapunul.
– Ce aia tusa Meda, si aratai cu degetelul mic spre dus.
– Dusul.
– Ce aia, tusa Meda?
– Robinetul.
– Ce aia tusa Meda?

Ei cand m-am prins ca de fapt era o joaca si ca iti placea sa pui intrebari, la un moment dat cand mi-ai aratat cutiuta cu crema de fata, am replicat:

– Sapunul.
– Nu, nu, tusa Meda, aia-i crema…:)))

Si uite asa tot intreband, avem impresia uneori, ca am ajuns la finele tuturor intrebarilor, ca avem toate raspunsurile, insa de fapt ajungem sa poposim intr-un golf cu apa lina, ca apoi sa se nasca alte si alte intrebari. E ca si cum am trece dintr-o mare in alte mari, ajungi la destinatia intrebarilor abia atunci cand mori.

Tu insa, acum, esti in cel mai frumos si mai lin golf, asa ca bucura-te de limpezimea cerului si de puritatea apei si fa ca fiecare CLIPA sa conteze.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole 

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22
Te rugam, sa nu copiezi acest text!