fbpx

Subiecte medicale

Cu durere in suflet constat ca pana acum eu ma scandalizam ca sistemul e PRAF pe parte de ingrijiri cronice sau pe gestionarea plagilor de decubit in timpul si in urma spitalizarii, insa dragii mei, orice argumente mi-ati mai aduce acum, nu aveti cum sa ma convingeti ca el nu este PRAF pana in temelie.

Nici macar pe felia pe care se dadea grozav acest sistem cu SMURD, UPU si ATI cu care ni se dadea peste nas ca este spuma asistentei medicale, nici macar acolo nu este capabil sa faca fata pentru a avea grija in primul rand de cadrele medicale, de cei care sunt dedicati si implicati. Ii sacrifica pe capete, in numele “eroismului”, expunandu-i fara echipamente adecvate, transformandu-i in carne de tun.

Nu sunt protocoale bine determinate, nu stie stanga ce face dreapta, nu stiti pe cine aveti permisiunea sa testati si pe cine nu, astfel primiti pacienti cu simptome care nu sunt testati asa cum aflu ca sunt colegi “raciti” care merg la serviciu?

Pai Ambulanta, Smurd, UPU si ATI nu asta presupune: protocoale bine determinate ca sa stie fiecare in fiece clipa unde se afla si ce face?

Nu este ca la o plaga cronica unde mai multe abordari pot sa conduca la acelasi rezultat pozitiv si unde ai timp de reactie. Aici trebuie sa stie fiecare unde ii este locul si ce procedura desfasoara in cadrul echipei.

Cum sa ajungi din primele zile ale pandemiei in tara noastra sa inchizi atatea spitale si sa ai cea mai mare rata ( de 15% ) a imbolnavirilor cadrelor medicale din intreaga lume? Pai ce o sa facem pana la sfarsit?
Inca e abia la inceput nebunia si noi suntem deja la pamant cu o sumedenie de spitale inchise si sectii nefunctionale?

Iarasi ne-a luat pe nepregatite? Cu toate ca din decembrie stiam despre aceasta amenintare?

Nu dragii mei, nu ne-a luat pe nepregatite, noi suntem niste vesnici nepregatiti, niste vesnici debusolati. Poate asta va fi o lectie pentru noi din care sa invatam ce inseamna responsabilitatea.

Am tot strigat anul trecut si colegii de pe sectiile astea imi sareau la beregata, simtindu-se avizati si ofensati, desi nu pe ei eram eu furioasa, ci pe toata debandada asta din sistem si toate manevrele si manariile care se fac in detrimentul pacientilor.
Eram furioasa si va strigam ca daca nu ne implicam cu mai multa seriozitate vom muri pe capete.

Nu vreau sa zic acum: “v-am zis eu”, pentru ca nu e frumos si suntem suficient de speriati si terifiati ca sa mai avem astfel de comportament de vendeta. Dar am ajuns intr-un COSMAR in care tot cei varstnici si cronicii cu boli asociate sunt tintele, tot cei care sufereau si inainte din cauza deficitului din sistem pe aceasta felie tot ei vor pieri pe capete cum piereau si inainte trimisi acasa sa isi sfarseasca zilele neasistati medical, de un sistem bolnav.

Oricum daca pana acum plangeam bunicutii la care mergeam si starea lor deploarabila in care erau externati, acum plang intreg sistemul cu colegi cu tot si nu pot sa nu imi pun intrebarea: la ce mai foloseste acest sistem?

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!