logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Cum să faci față unei pierderi?

✅🔴👉 Una din cele mai importante lectii pe care fiecare copil ar trebui sa o primeasca din familie ar trebui sa fie: 👉 „cum să faci față unei pierderi?”:

👉  pierderea unui membru drag al familiei
👉  pierderea unui animal de companie
👉  pierderea de bunuri materiale: bani, casa, masina etc
👉  pierderea sigurantei si a posibilitatii de subzistenta
👉  pierderea unei relatii: despartirea de persoana iubita

Din pacate constat cu tristete ca desi exista o isterie cu aceste cursuri de parenting, lucrurile esentiale cu care trebuie sa pregatesti un copil pentru viata, nu sunt invatate. 

Invatarea gestionarii unei pierderi cred ca este, dupa parerea mea, a doua lectie esentiala pe care copilul trebuie sa o invete, asta dupa ce desigur a prins chintesenta celor 7 ani de-acasa prin invatarea celor 4 expresii de baza: 

👉 Te rog frumos
👉 Iarta-ma te rog
👉 Iti multumesc
👉 Te iubesc

Daca un copil nu este capabil dupa 7 ani sa utilizeze: te rog frumos, iarta-ma, multumesc și te iubesc, evident ca el nu va putea trece la o etapa superioara de invatare despre gestionarea emotiilor la trecerea printr-o pierdere.

Trecand eu insami recent printr-o astfel de pierdere, am inteles cat de importanta este aceasta lectie si cat de mult m-a ajutat pe mine cunoasterea si intelegerea celor 5 faze ale unei pierderi:

👉 Negarea
👉 Furia
👉 Negocierea
👉 Depresia
👉 Acceptare

Depinde foarte mult de educatia primita in familie si de autoeducatia pe care ti-o faci ca autodidact in perioada adolescentei si mai tarziu la maturitate, in cat timp reusesti sa ajungi la ultima faza a pierderii: Acceptarea.

Imi veti spune cei care ati trecut printr-o pierdere ca atunci cand pierzi ceva drag, nu vei putea niciodata accepta. Insa acceptarea este momentul în care persoana care trece prin acea pierdere reuseste sa construiasca o poveste coerentă care oferă sens acestei experienţe de viaţa, pe principiul: o minte sănătoasă într-o poveste sănătoasă, producându-se o oarecare detaşare de evenimentul respectiv.

Dragi parinti, incepeti sa invetiti TIMP in copilul vostru, incepeti sa il pregatiti si pentru latura mai neplacuta a vietii, sa il invatati sa priveasca viata, pierderea, moartea ca pe niste normalitati ale acestei existente pamantene. Nu inoculati copiilor ideea de fatalitate sau ce observ mai rau in societatea pandemica in care traim: povestile apocaliptice purtate in familii, isteria fata de microbi induc copiilor cele mai grave depresii sugernadu-le inutilitatea acestei existente. 

„Ce rost are sa mai imi fac prienteni ca si asa oculta mondiala vrea sa ne distruga, ca de-aia ne obliga la vaccinare”
„Ce rost are sa mai investesc atatia ani de invatare ca si asa vine apocalipsa”
„Ce rost are sa ma mai casatoresc sa fac copii, ca oricum o sa ni-i omoare virusul”

Dragii prieteni, nu rapiti copiilor vostri sansa la o viata LINISTITA si la FERICIRE. Pregatiti-i si pentru pierderi, insa invatati-i sa le accepte ca pe o NORMALITATE, construind o poveste a pierderii care sa dea sens evolutiei lor ulterioare. 

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

ATENȚIE:

  • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
  • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
  • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
  • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
  • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!