logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Abonamente ARTICOLE acum FULL ACCES la materiale TEXT & VIDEO

ABONAMENTELE care sunt acum FULL ACCES – Reprezintă o categorie de articole atât în format TEXT cât și VIDEO care este concepută pentru a oferi un nivel superior de cunoaștere și înțelegere în domeniul îngrijirii pacienților la domiciliu. Aceste materiale contin proceduri descrise si filmate precum si prezentari de caz ce va pun la dispozitie, nu doar procedurile sterile descrise in manuale ci si secrete dobandite in anii mei de experienta. Site-ul contine in acest moment peste 900 articole text si video. Tot aici veți găsi printre articole și materialele de la CURSURILE și WEBINARIILE video, acest abonament oferindu-vă acces TOTAL la întreg conținutul site-ului.


Abonandu-te, ai sansa de a invata din experienta mea.
NU UITA : Prin achizitionarea unui abonament, pe langa faptul ca vei avea acces la tot continutul de articole din site, la cursurile și webinariile video, vei avea acces săptămânal la seminariile LIVE de miercuri seara ora 20:00, dar totodata vei contribui și la sustinerea acestui proiect EDUCATIONAL, lansat in 10.12.18, numit: “Suport Informational pentru Asistenti si Pacienti” !

blank

Mărturii

Buna dimineata! Sunt Ileana, am 40 de ani si va citesc postarile cu mare drag desi nu sunt in breasla medicala ci functionar intr-o institutie publica. V-am ,,descoperit” in urma cu vreo 3 ani si ma bucur enorm pentru acest lucru. Nu va urmaresc pentru ca-mi doresc sa stiu cum se monteaza o branula ori cum se face o recoltare ci pentru a sti cum se face un act medical corect. Va urmaresc pentru a sti cum sa ingrijesc o rana daca viata ma va pune in fata unei astfel de situatii. Va urmaresc pentru a-mi cladi increderea ca mai exista oameni profesionisti in domeniul medical si nu numai. Am invatat multe de la dumneavoastra ca om si ca asistent medical, asa ca va scriu pentru a va asigura ca faceti o treaba minunata. Convinsa fiind ca sunteti un adevarat reazem, simt ca-mi pot pune sperantele si toate dorintele de bine pe care le nutresc pentru oamenii bolnavi in mainile dumneavoastra. Ma simt mai in siguranta in lumea aceasta stiind ca existati. Va imbratisez virtual si va doresc numai bine!

Ileana S.

Buna ziua, Dna Meda !
Sunt abonata de un an la site-ul d-voastră.
Pana acum, Maica Tereza era idealul meu. ( Dar fiind atât de imposibil de atins, orice încercare de asemănare a murit in fașa ).
Acum ca v-am cunoscut, știu ce pot face concret, ați devenit modelul meu. Singura problema e ca nu am ascultat de bunica mea(moașa ) și am ales matematica in locul asistentei medicale, apoi viața cu tăvălugul nu mi-a dat timp, decât la 50 ani sa imi urmez inima. Dar am reușit, sunt asistenta medicală ❤️.
Mulțumesc vieții ca existați, ca v-am descoperit și ca aveți capacitatea intelectuala și fizica de a deveni un model pentru atâtea generații !

Cu nespus de mult respect, admiratie și dragoste, Maria D.

Mihaela M. D.

Pedagogia este cheia oricărei meserii. Degeaba știi, dacă nu știi să sădești elevului plăcerea de a descoperi, curiozitatea și dorința de a-și depăși dascălul. Picătură cu picătură să adaugă material nou la cel vechi, se consolidează și se înglobează treptat informația prin trucuri de memorare și asociere, până la sedimentarea definitivă. Este material didactic suficient pentru teorie, dar astfel de metodă pe care ați înițiat-o Dv – Meda Talos, este un sistem inovativ care încântă, provoacă și determină continuitatea formării într-un mod facil, plăcut și adaptat modului de asimilare bazat pe vizual mai mult decât pe memorare automată. Școala TALOS este un fenoment în derulare pe care nici nu ați anticipat că va avea așa un impact și perpetuare. Eu și toți cei de aici vă mulțumim și vă datorăm setea de cunoaștere și bucuria lucrului făcut cu întreaga măsură!

Izabela G.

Buna ziua grup! M-am hotarat sa fac aceasta postare pentru a-mi arata aprecierea si respectul fata de dna Meda Talos, care prin metodele ingenioase pentru practica,ne a invatat exersarea tehnicilor specific medicale si nu numai! Doamnele profesoare de la scoala mea sunt de asemenea extraordinare si ne invata lucruri care mie mi se par WOW, dar lipsa timpului isi spune cuvantul si atunci dna Meda Talos vine cu completari si adaugiri in sprijinul profesorilor si in avantajul nostru.

Spre exemplu saptamana aceasta impreuna cu dna noastra profesoara, am exersat punctia venoasa cu metoda dnei Meda Talos, cu balonul si manusa! A fost foarte placut sa ne construim singuri materialul de practica in clasa. Cu explicatiile practice ale dnei profesoare cat si cu filmuletele dnei Meda Talos pe care le am avut ca tema de vizionat acasa, am reusit sa invatam.

De asemenea am mai practicat si I.M cu portocala precum si celelalte metode. Ma bucur ca nu exista orgolii si ca aceasta colaborare tacita este in avantajul nostru, al elevilor si bineinteles al pacientului.

Marturie Ligia S.

Marturie Ligia S.

Ligia S.

Nu știu cum au fost alții, dar eu când am început postliceala sanitară, pe lângă că am ajuns cumva “din greseala” să mă înscriu, eu mergând decisă să mă înscriu la asistent de  farmacie, îmi închipuiam că o să fie ceva gen “Grey’s Anthony” și după cum bine știm toți, mare mi-a fost surpriza sa vad că e ceva total opus. Nu mă plâng, am avut niste cadre didactice minunate și niște modele spre norocul meu, care ne-au insuflat dragostea față de meseria aceasta, care pe cât de grea pe atât de frumoasă este. Dar timpul alocat fiecărei materii este destul de puțin, plus una este teoria alta este practica… Drept este, cine vrea să învețe învață oriunde, și când îți dorești cauți din răsputeri să iei orice informație găsești.

Pe perioada practicii mi-am învins cele mai mari temeri și am ajuns exact pe secțiile de care îmi era teama, chirurgia și urgențele. Îmi amintesc și acum atacul de panica avut la prima injecție intramusculara…și stăteam cu seringa in mână îmi repetam exact definițiile și localizarea “cadranului”, unde nu vreau sa ajung și mă gândeam “o bag, sau mă dau la o parte?” Nu mai eram pe manechinul de cauciuc din sala de clasa…Dar din nou am dat de niste oameni dispuși să mă învete, să mă încurajeze și așa am ajuns sa iubesc secțiile astea 2. Am incercat sa asimilez că un burete orice informație și orice chicita vedeam la asistentele cu experiență.

Dar….meseria asta este o meserie ce evoluează continuu, o meserie in care trebuie sa cresti sau sa te dai la o parte, pentru că în orice zi pe mana ta poate să ajungă mama, tatăl tău, soțul, sau copiii…eu cel puțin, așa îmi fac meseria…cu gândul că omul din fața mea e unul de al meu….

După o perioadă de voluntariat, după încă ceva ani, am ajuns sa lucrez pe o secție de chirurgie, unde mi-am dat seama de faptul că am lacune destul de mari in ceea ce privește pansatul, pansam,știam ce să fac, mi s-au spus soluțiile, dar până la a înțelege de ce fac așa, țesutul, fazele de vindecare ale unei plăgi, de ce pun una, și nu alta era cale lungă… O data angajata nu mai sta nimeni să îți explice, iar în timpul școlii așa detaliat nu se baga nimeni, pentru că se presupune că o să vezi când îți alegi specialitatea pe care lucrezi…așa că e cumva un paradox…

Așa am ajuns sa caut mai multe informații, trebuia să știu… Desi lucrez cu o doamna doctor minunata, timpul nu îi permite să stea să dea “mura-n gura” și nici nu pot avea pretenție, timpul în care mie mi se despica firul in patru e timp luat de la pacient, iar el are nevoie mai mult de asta… Și așa din căutare în căutare (sau din search în search, vorba romanului) am ajuns întâi la grupul de Facebook al d-nei Meda Talos, ca apoi sa intru pe site.

Am stat o vreme și am urmărit clipurile gratuite și informația mi se părea minunată, explicată simplu, încât orice începător să priceapă…

După am decis sa intru sa vad preturile unui abonament, voiam mai mult, mai multă informație, mai multa cunoaștere… Drept va spun că am intrat cu teama…adică abia ce începusem să iau și eu primele salarii și mă așteptam să trebuiască să dau jumate din el…. Toate cursurile costa… Ei bine, am intrat și a trebuit să citesc de câteva ori până să pricep că prețul e pe 6 luni și costă cât o ieșire în oraș sau 3 pachete de țigări….

Și prima noapte m-a prins ora 3 și încă nu eram sătulă, dar m-am trimis soțul la culcare că urma schimbul 1, când a aflat că defapt am acces 6luni🤣🤣🤣🤣

Dar era atât de multă informație, atât de frumos explicată…și primul clip văzut era o arsura vindecata intr-un an…și mă uitam și nu îmi venea a crede… Adică informația asta, pentru mine era aur…

Am descoperit toate fazele de vindecare a unei plăgi, am descoperit ce sa fac, sau ce sa nu fac…explicat pas cu pas, inclusiv ce nu a mers bine, fara sa băgăm nici o mâță sub preș, fara sa ne ascundem, fara orgolii de “numai eu știu”… Am descoperit variante accesibile pacienților, nu doar pansamente minune de mii de lei… Și vreau să vă zic că funcționează… Desi suna aiurea, dar abia așteptam primul pacient sa pot incerca…și a mers… Tot ce am aplicat a funcționat la modul magic…

Am decis ca m-ar ajuta pe lângă toate studiile de caz văzute și un webinar și a fost decizia cea mai buna.

Și dacă tot vorbeam de orgolii, sa revin la ele…că și egoiță al meu mai face scandal…🤣🤣🤣 Nu am acordat atenție clipurilor de montare a branulei…adică eu pot, eu pun branula din prima, rareori a doua încercare, fara nici o falsă modestie….ei na, mare mi-a fost mirarea când într-o noapte fara somn la ora 1 am descoperit că defapt mai am ce învața….

Și am luat la rand clipurile… Și brusc și dintr-o dată am găsit metode de a mă mișca mai repede, mai precis și cu mai multă finețe…așa că și ce credeam că stăpânesc, defapt mai era de perfecționat…dar cum ziceam, sunt om și câte o data și pe mine mă bate orgoliul 🤣🤣🤣 așa că mi-am înghiți toată ideea de a mă crede bună și următorul curs cumpărat o sa fie cel de montarea branulei…pentru că degeaba o nimeresc daca nu o înțeleg….

Despre clipurile despre administrarea substanțelor nici nu are rost sa mai zic, acolo era clar că trebuie să aprofundez, să cunosc, să știu ce cu ce merge combinat și care nu se “pupă” înainte de a-mi precipita in seringa…. Cate o data nici prospectele nu sunt complete și chiar daca le citesc, nu are de unde visa producătorul schema terapeutica care cate o data îți vine schițată ce cu ce și câte o data primești denumirile și atât.

Eu mi-am propus sa cresc constant, să aflu cat de mult, îmi iubesc meseria și a fost o alegere sa fac asta…așa că o să încerc să mă perfectionez continuu iar pentru mine site-ul, seminariile sunt o sursa de informații extraordinară, cu aplicabilitate, pentru că până la urmă asta este important…aplicabilitatea pe care o informație o are, degeaba teoretic merge într-un fel pentru că de cele mai multe ori în practică trebuie sa ne adaptam la o multime de factori care în teorie nu sunt puși în calcul.

Așa că nu pot zice decâ mulțumesc! Și sper ca râul asta de informație să curgă continuu și la fel de limpede și abundent că până acum.

Beca R.

Doamna  Meda Talos, VA MULȚUMESC DIN SUFLET ca existati, pentru dedicarea si daruirea cu care va impartasiti experienta.

Datorita articolului dvs. de pe site, am reusit sa imi vindec un furuncul fara sa ajung la medic.

https://www.medatalos.ro/acid-fusidic-vs-ichtiol/

Cu siguranță, multi oameni gasesc suport si informații prețioase in articolele dvs. 

Multa sanatate si putere de munca va doresc sa aveti!  Sa continuati sa fiti „farul” (lumina) asistentilor care vor sa faca bine. Sunteți un om MINUNAT!

Marturie Raluca I - Before & After

Marturie Raluca I – Before & After

Raluca I.

📣 🔴𝓟𝓸𝓿𝓮𝓼𝓽𝓮𝓪 𝓐𝓫𝓸𝓷𝓪𝓶𝓮𝓷𝓽𝓮𝓵𝓸𝓻  🔴

👉 Totul a inceput cu un vis frumos care a prins contur cu 4 ani în urmă când am lansat site-ul numit „Suport Informațional pentru Asistentți și Pacienți” ( www.medatalos.ro ).

👉 Ideea creerii lui a venit din dorința profundă de a ajuta NECONDIȚIONAT oamenii ( atât asistenții cât și pacienții ) cu bagajul informațional pe care îl acumulasem în anii mei de asistență medicală la patul bolnavului.

👉 Neștiind ce presupune creerea unui astfel de site, am început cu mult elan altruist să creez totul gratuit, folosindu-mă de economiile mele din salariul modic de asistent medical pe care îl aveam atunci, lucrând în cadrul unei mici policlinici private, de cartier. Doream să las ceva în urma mea cu orice preț: experiența mea acumulată.

👉 Pe parcurs, însă în timp ce fiecare cărămidă pe care o adăugam construcției, făcea ca investiția să fie din ce în ce mai mare și aflând în final că totul trebuia susținut cu costuri lunare deloc de neglijat pentru mentenanță, găzduire, abonamente la diferite platforme pentru descărcare de imagini și streaming, m-am văzut nevoită să gândesc site-ul cu informație DOAR parțial gratuită, iar o parte din informație să fie destinată doar celor care doresc mai mult și mai detaliat pentru a se dezvolta profesional.

👉 Astfel am pornit la drum în 10.12.2018 cu un site ce conținea atunci aproape 100 de articole din care jumate la abonament și jumate destinate abonaților. Site-ul pe atunci avea ca ativitate DOAR încărcarea de conținut înformațional și vânzarea de abonamente la acest conținut, pentru a-l susține.

👉 De-atunci am crescut la ceea ce sunt azi. Site-ul, prin activitatea mea are multiple produse, însă conținutul de articole în acești 4 ani a crescut de la nici 100 de articole la un total de 825 de articole din care tot ca și atunci, jumătate sunt destinate abonaților, iar jumătate sunt disponibile GRATUIT.

👉 Ceea ce a adus un plus valoare acestor articole este faptul că în ultimul an, toate articolele încărcate în site sunt prezentate atât în format TEXT, cât și în format VIDEO pentru ca să ajungă la VOI informația așa cum vă este mai ușor să o asimilați.

👉 Și pentru că TOTUL a fost creeat pentru VOI, în sprijinul celor aflați în suferință SINGURI la domiciliu, neasistați medical, mereu în luna demebrie, 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒖 𝟏𝟎.𝟏𝟐 𝒑𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝟑𝟏.𝟏𝟐 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒔𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒔𝒊𝒕𝒆 𝒗𝒐𝒓 𝒃𝒆𝒏𝒆𝒇𝒊𝒄𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊 𝒂𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒂𝒓𝒆.

Te rugam, sa nu copiezi acest text!