fbpx

Poti abandona pacientul necompliant, in cazul unui arsuri cu apa clocotita?

Bacteria Helicobacter Pylori

Pacientă 60 ani, a suferit o arsură domestică cu apă clocotită în urma gătitului ( mai precis elaborare de conserve : opărire castraveți ).

Trebuie să recunoașteți că “Gătitul” a devenit un sport extrem !

Protocolul terapeutic corect l-am început abia la o săptămână de la producerea accidentului casnic. Până atunci pacienta s-a tratat singură cum a considerat, a auzit de pe la farmacie sau a citit pe internet.

Imaginile de mai jos ( citite de la stânga ladreapta și pe rânduri sus apoi jos ), relevă etapele procesului terapeutic ( picior drept, fața internă, supramaleolar ).

Vreau să specific faptul că eu, am mers o singură dată, am evaluat situația, familia a dorit doar să fie consiliată pentru a putea efectua singuri pansamentele ulterioare ( acestea le-a efectuat nora, pe care am învățat-o ce este de făcut, cum trebuie manipulate corect materialele pentru a nu contamina și infecta plaga ).

Ulterior am ținut legătura pentru evoluție prin foto online ( whatsup ), consiliind fiecare etapă, cu mențiunea că dacă apar modificări să luăm măsuri din timp.

Bacteria Helicobacter Pylori

Foto de mai jos relevă o a doua zonă arsă, pe fața supero-externă a plantei aceluiași picior. ( imaginile se citesc de la stânga la dreapta pentru observarea evoluției ).

Aici nu discutăm motivele familiei pentru care nu au dus pacienta la medic, fie de natură financiară, ale resurselor de timp sau imposibilitatea mobilizării. Acestea sunt discuții interminabile și epuizante ( pe care le-am dezbătut pe grupul de asistenți aproape la fiecare postare de acest fel ).

Fiecare are motivația lui, dar dacă nu se supun insistențelor mele de a merge la medic, nu pot pedepsi pacienta prin refuzul de a-i oferi suport ( dacă asta îmi stă în putere, cunoștințe și în atribuții ). Atât pacienta cât și aparținătorii sunt informați de riscurile la care se supun, dar apoi aceștia TREBUIE susținuți și ajutați.

Orice s-ar întâmpla NU pedepsim pacienții pentru deciziile lor prin refuz !!!

Au dreptul la liberul arbitru, iar deciziile lor țin atât de capitalul financiar pe care îl au, de timp, de resurse umane, de nivelul de cultură și civilizație precum și de orientarea religioasă. Niciuna din acestea NU sunt discutabile prin prisma niciunui protocol. Dreptul la decizie cu privire la viața și sănătatea fiecărui individ este incontestabil ! Noi TREBUIE să ne dăm concursul pentru restabilirea stării lui de sănătate în limita permisiunii acestuia, făcând eforturi de a-i câștiga încrederea și implicit complianța.

Bacteria Helicobacter Pylori

Protocolul de tratament se poate citi in articolul complet destinat ABONATILOR. Pentru abonamente accesati butonul rosu de mai jos. 

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule
Te rugam, sa nu copiezi acest text!