fbpx

Cum procedez in cazul degetului amputat din imagine?

O intrebare pusa intr-una din zile, legata de un caz, iar intrebarea suna asa:

”Buna ziua, as avea nevoie de o parere cu privire la un caz:  Deget partial amputat cu un circular, suturat la spital, pansament cu betadina, ulterior pansat la 2 zile cu pansament cu ioni de argint la indicatia medicului. Dupa 14 zile suturile au fost scoase, pancientul trimis acasa cu recomandarea de  pansament non aderent, un pansament vâscos îmbibat cu o emulsie compusă dintr-un amestec de apă şi ulei cu rolul de a preveni aderarea părţii superioare a rănii la pansament, iar la 2 zile arata asa. Nu reusesc sa curat mai mult si mi se pare ca nu arata tocmai ideal. Pareri ce alt pansament as putea folosi ? ( poza cu firele de sutura este la 2 zile dupa incident).”

Eu personal cred dupa cum arata, ca are potential de vindecare.

Raspunsul meu in articolul complet care este disponibil ABONATILOR. Pentru abonamente accesati butonul rosu de mai jos.

Desigur, fiecare asistent medical stie ca orice problema medicala se rezolva la medic, nu e nevoie sa mai amintim asta, pe grupul de asistenti medicali, noi impartasim experienta, incercand astfel din cazuistica cu care ne-am intalnit in anii de experienta, sa evoluam profesional impreuna si sa crestem calitatea serviciilor medicale din Romania.

Noi ca asistenti medicali NU avem voie sa dam indicatii medicale cu privire la tratamente, e de stiut acest aspect, insa dreptul la libera exprimare, ne permite sa impartasim din viata profesionala cu alti colegi in scopul evolutiei profesionale, atata timp cat aceasta NU pune in pericol viata si sanatatea umana. Astfel, mereu reamintesc colegilor care imi cer sfaturi, ca raspunsurile mele nu sunt SFATURI MEDICALE, ci pareri personale, acestea avand doar cu caracter informativ, nesubstituind un consult medical.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Articolul complet este disponibil abonatilor.

Te rugam, sa nu copiezi acest text!