fbpx

Cum am evacuat COLECTIA PURULENTA din imagine?

Se intampla frecvent ca un fir de profunzime din cadgut, care se doreste resorbabil, sa produca astfel de reactii la unii pacienti. Cum se actioneaza pentru evacuare si restabilirea cursului de vindecare?

In primul rand daca ne numim asistenti medicali si suntem pusi sa ne confruntam cu o astfel de situatie NU dam fuga repede la medic pana nu incercam sa facem ceea ce am invatat sa facem, adica MESERIA, frumoasa si nobila noastra meserie de asistent medical.

Am facut o scoala pentru a da primul ajutor si a ne ASUMA aceasta. Daca pentru orice julitura sau ”buboi” trebuie sa trimitem pacientul la medic, in acest caz ar trebui sa ne lasam pagubasi, pentru ca nu avem nici o treaba cu aceasta meserie. Pana si bunica stia cum se trateaza o colectie purulenta si ea Dumnezeu s-o ierte nu avea nici o pregatire medicala.

Revenind la cele mai sus intrebate: desigur acesta este un mic granulom al unui fir ce se dorea resorbabil, dar corpul nu a reusit sa faca resorbtia lui in sau pur si simplu pe langa firul care INCA nu s-a resorbit, a inceput un proces proliferativ din diverse motive.

INCA nu este de sarit in apa dupa cum spuneam, asa ca pot si eu ca asistent medical sa intervin, lucru pe care l-am si facut, obtinand rezultatul din ultima imagine in 48 de ore.

Cum am procedat:

  • Cu o zi inainte de prima imagine cand inca nu era chiar asa de colectat, abia se intrezarea o mica colectie, am aplicat pe o compresa sterila o cantitate apreciabila de ….. acel unguent care favorizeaza extraordinar de bine colectarea furunculelor si l-am fixat cu 👇👇👇

Raspunsul meu complet este destinat ABONATILOR acestui site. Pentru abonamente acceseaza butonul rosu de mai jos.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule
Te rugam, sa nu copiezi acest text!