fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Se intampla frecvent ca un fir de profunzime din cadgut, care se doreste resorbabil, sa produca astfel de reactii la unii pacienti. Cum se actioneaza pentru evacuare si restabilirea cursului de vindecare?

In primul rand daca ne numim asistenti medicali si suntem pusi sa ne confruntam cu o astfel de situatie NU dam fuga repede la medic pana nu incercam sa facem ceea ce am invatat sa facem, adica MESERIA, frumoasa si nobila noastra meserie de asistent medical.

Am facut o scoala pentru a da primul ajutor si a ne ASUMA aceasta. Daca pentru orice julitura sau ”buboi” trebuie sa trimitem pacientul la medic, in acest caz ar trebui sa ne lasam pagubasi, pentru ca nu avem nici o treaba cu aceasta meserie. Pana si bunica stia cum se trateaza o colectie purulenta si ea Dumnezeu s-o ierte nu avea nici o pregatire medicala.

Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Cum am evacuat si in cat timp 👉 COLECTIA PURULENTA?
Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Cum am evacuat si in cat timp 👉 COLECTIA PURULENTA?

Revenind la cele mai sus intrebate: desigur acesta este un mic granulom al unui fir ce se dorea resorbabil, dar corpul nu a reusit sa faca resorbtia lui in sau pur si simplu pe langa firul care INCA nu s-a resorbit, a inceput un proces proliferativ din diverse motive.

INCA nu este de sarit in apa dupa cum spuneam, asa ca pot si eu ca asistent medical sa intervin, lucru pe care l-am si facut, obtinand rezultatul din ultima imagine in 48 de ore.

Cum am procedat:

  • Cu o zi inainte de prima imagine cand inca nu era chiar asa de colectat, abia se intrezarea o mica colectie, am aplicat pe o compresa sterila o cantitate apreciabila de ….. acel unguent care favorizeaza extraordinar de bine colectarea furunculelor si l-am fixat cu 👇👇👇

Raspunsul meu complet este destinat ABONATILOR acestui site. Pentru abonamente acceseaza butonul rosu de mai jos.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!