fbpx

Cum pot fi protocoale diferite la acceasi problema?

Si pentru ca in urma postarii de ieri am fost intrebata de ce atatia asistenti medicali dau raspunsuri atat de diferite la aceeasi problema. Cum se face ca nu exista un protocol pentru pansamente bine stabilit dupa care sa actioneze toata lumea din toate colturile tarii si toate spitalele? Vreau sa stabilim astfel niste lucruri:

  1. Protocoale bine stabilite exista in urgenta, dar ele nu au rolul in primul rand de a solutiona optim problema, ci de a feri de un proces de malpraxis atat institutia cat si cadrele medicale.
  2. Exemplu: pacient varstnic, cade pe strada, se juleste, face un mic hematom la pielea scalpului, in mod subiectiv afirma ca nu isi aminteste ( tipic varstnicilor, desi ulterior povesteste cu lux de amanunte incidentul ), este preluat in urgenta, i se face CT, EKG, analize de sange, pansamentul chiar daca este sau nu necesar, avand in vedere ca este doar “un cucui”, investigatii de peste 1000 lei care nu s-ar justifica pentru situatia in cauza, insa protocoalele prevad aceasta pentru a feri institutia de un eventual proces de malpraxis.
  3. Altfel se pune problema, insa cand ne referim la tratarea plagilor cronice, unde exista delimitate niste faze dupa care se actioneaza
  4. Avem faza de necroza, infectie, fibrina, granulatie sau epitelizare, dar de multe ori o plaga poate sa combine 2 sau mai multe faze (despre evaluarea unei plagi cronice puteti citi danc click aici: Evaluarea unei plăgi cronice 
  5. De asemenea, avem pacienti cronici cu boli asociate care reactioneaza sau nu la materialele ce se indica pentru faza respectiva
  6. Noi oamenii suntem entitati distincte, nu masinarii. Prin urmare nu reactionam toti conform unei scheme tehnice
  7. Suntem persoane cu potential financiar diferit, iar daca plaga este una ce are potential de vindecare in 6-9 luni, nu putem folosi materiale de ultima generatie daca pacientul nu isi permite
  8. Prin urmare trebuie sa fim atat de bine pregatiti profesional, incat sa avem cunostintele necesare pentru a putea adapta protocolul de tratament in functie de toti acesti parametri: financiari, emotionali, fizici, de complianta sau luand in calcul patologia combiata a bolnavului.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU
Reduceri modulele video

Pentru detalii si inscriere la un seminar de invatare si exersare a punctiilor venoase cu Meda Talos, acceseaza imaginea de mai jos !

Punctia venoasa - Seminar recoltare sange

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!