fbpx

Povestiri ne-medicale 

Pisy Mama, a fost una din cele 11 rasfatate pisicute pe care le hraneam la garajul unde imi parchez masina. Zi de zi cand aceste rasfatate auzeau motorul masinii mele se adunau de prin toate cotloanele blocurilor si mi se incolaceau printre picioare de cum coboram din masina, cersind hrana cu care le rasfatam zilnic, prin melodiosul lor “ Maaaauuuu, Mauuuuuu “.

Zi dupa zi pana cand Pisy Mama ( mamica altor 3 pui ) cum ii spuneam acestei minunatii cu ochi verzi de smarald a disparut si nu a mai venit mai bine de 2-3 saptamani. Cand nu credeam ca am sa o mai vad, intr-o zi de sambata, pe cand ma pregateam sa merg si eu pe la pacienti, Pisy Mama, apare de nerecunoscut, slabă, cu blănița ei, altădată bogată, zbârlită și strălucitoare, acum jigărită pe alocuri smulsă, cu un ochi spart curgând pe obrăjor și mirosind îngrozitor a fecale stătute de zile întregi. Nu îmi pot imagina biata prin ce a trecut în aceste săptămâni de absență, dar cu siguranță când a scăpat de supliciul la care fusese supusă ( eu cred ca a fost captivă undeva, de aici scaderea aceea în greutate, nu putuse să se hrănească ) a știut sărăcuța unde să vină să ceară ajutorul. 

Evident că nu am putut să o las astfel, mi-am anunțat toți pacienții la care aveam de efectuat tratamente că voi întârzia, am luat pisicuța și într-o cutie găurită ( singurul accesoriu de transport avut la îndemână ) și am dus-o la #BiovetCluj cabinetul de medicină veterinară unde îl tratez constant pe Biju, cățelușul meu yorkshair. Acolo, veterinarul, doctorul#LapingMihaly un OM printre animăluțe, mi-a promis că o poate salva, dar trebuie internată la Clinica Biovet din Făget în vederea intervenției de îndepărtare a ochișorului compromis, antibioterapie și deparazitări interne și externe. Am dus-o pe Pisy Mama la clinică unde niște medici “ne-umani” au dovedit multă omenie, salvând acest suflețel nevinovat. După 12 zile m-au chemat să o iau, iar pentru a ridica această profesie la rang de perfecțiune nu au vrut să îmi permită plata decât a intervenției chirurgicale și al tratamentului, costurile de spitalizare, suportându-le Clinica Biovet, căreia îi mulțumesc din tot sufletul pe această cale. 

Aducând acasă Pisy, m-am văzut în postura de a-i găsi un adăpost deoarece, încercând câteva sesiuni de împrietenire cu Biju meu, am constatat că sunt complet incompatibili, adulți amândoi, cu foarte multă peronalitate Biju, cu traume severe Pisy a fost practic imposibil să îi las să se apropie.

Am procedat prin a-i găsi un Foster unde o pot ține până în Martie, dar în acel moment va trebui să îi dau din nou drumul pe stradă în cazul în care nu găsesc o familie iubitoare care să o adopte.

Menționez că i-am cumpărat toate accesoriile necesare: litieră, cușcă de transport, un angrenaj de joaca special pt feline, intenționez în luna februarie să o și sterilizez. 

Așa că rog pe oricine dispus să ofere puțină iubire unui suflețel traumatizat, dar care și-a păstrat drăgălășenia în ciuda traumelor prin care a trecut, să mă contacteze la numarul meu de telefon, Asistent Medical Talos Meda.

Povestiri ne-medicale 👉 Povestea lui Pisy Mama

Update la poveste dupa o luna:

Doresc sa MULTUMESC tuturor celor care au contribuit prin share-urile date la gasirea unei familii atat de iubitoare pentru Pisy Mama. Constat cu bucurie ca, desi uneori suntem deznadajduiti de rautatea din societatea actuala, totusi exista printre noi multi oameni minunati, ce fac ca tara asta sa devina un loc mai bun, prin gandurile si actiunile lor pozitive si benefice. Va iubesc oameni minunati.

Uptade la poveste dupa 10 luni: ( cu ocazia aniversarii zilei mele de nastere )

E o MARE bucurie să vezi că numărul prietenilor care te apreciază și sunt alături de tine la o zi de aniversare, este într-un număr atât de copleșitor.

Copleșitor este și sentimentul unui astfel de moment în care realizezi că prin atitudinile tale pozitive ai influențat la rândul tău mai departe.

Simți astfel că deși fiecare an trecut este o pierdere, trecerea lui se transformă de fapt într-un real câștig, cel al unei vieți împlinite ce a căpătat un SENS!

Astfel, una din bucuriile acestei zile aniversare pe care am trăit-o ieri, pe lângă dovada voastră a tuturor de adâncă prețuire și prietenie pentru care VĂ MULȚUMESC, a fost mesajul de felicitare adus de “mămica adoptivă” a lui Pisy Mama, însoțit de un mic video cu această minune pe care am salvat-o după ce și-a pierdut ochișorul.

Acest lucru a fost posibil atunci, tot datorită VOUĂ, dragii mei prieteni, care ați share-uit în număr foarte mare, povestea ei impresionantă pe care v-o reamintesc acum.
Vă iubesc și Vă îmbrățișez pe TOȚI cu DRAG.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Povestiri ne-medicale 👉 Povestea lui Pisy Mama

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!