fbpx

Povestiri ne-medicale

… A fost odată … acum 28 ani, pe când încă o cununie era celebrată printr-o simplă petrecere cu daruri, cununia a doi tineri pecetluită de daruri nenumărate printre care și două seturi de masă din porțelan. După încheierea petrecerii, după ce tinerii și-au condus musafirii la plecare, tânăra domniță a admirat toate darurile primite, iar la final îi șoptește soțului ușor jenată:

– Știi, îmi plac foarte mult toate, însă mi-am dorit extrem de mult pentru casa noastră cea nouă, un set de masă din sticlă de Luminarc, însă acum avem două seturi din porțelan.

– Lasă dragă, după ce se vor sparge acestea vom cumpăra unul și din sticla aceea pe care o dorești tu.

Anii au trecut, zeci, farfuriile s-au spart pe rând, cele două seturi se descompletau. De fiecare dată când soții mergeau la cumpărături, soția se oprea la raionul de farfurii și admira seturile de Luminarc, cu fiecare an alte și alte modele care mai de care mai elegante, spunând soțului:

– Până la urmă tot îmi voi cumpăra unul, cât de frumos ar arăta masa aranjată la servirea musafirilor cu un astfel de set.

– Lasă dragă, altădată, nu e momentul, poate data viitoare.

La a 15 aniversare a căsătoriei, soția s-a gândit să dea o petrecere în familie. Au venit cu toții bucuroși cu diverse cadouri pentru casa lor, de acum amenajată cu de toate, dar totuși să mai completeze pe ici pe colo.

Când a deschis cadourile, mare i-a fost dezamăgirea să observe printre cadouri un nou set de porțelan, “de-acum iar nu voi putea să îmi cumpăr setul mult dorit”, gândi soția.

Așa s-a și întâmplat, la fiecare vizită la supermarket când se apropia de raionul cu farfurii, soțul exclama:

– Hai lasă dragă că avem destule farfurii.

Au mai trecut 10 ani. La aniversarea a 25 de ani de la căsătorie, soția se întoarce obosită după o zi de muncă și găsește desfăcut pe masa din sufragerie … un set de masă din … porțelan … cadou de aniversare tocmai din partea soțului. Dezamăgirea ei a fost cruntă, dezamăgire pe care nu a mai reușit să și-o mascheze. Această reacție a fost, evident, interpretată de către soț ca un act cras de nerecunoștință.

Soția nu putea înțelege cum după atâția ani în care ea a “cântat” același laitmotiv “Serviciul de Luminarc” el o dezamăgește atât de profund. Realiză brusc, cât de puțin importante sunt dorințele ei pentru el.

Acest incident a fost dezvăluit în fața fiicei lor, deja măritate, care cu ocazia următoarei aniversări a zilei de naștere a mamei i-a adus cadou acesteia mult doritul set de Luminarc.

Soția a folosit acest serviciu o singură dată, cu ocazia acelei aniversări la care au venit în vizită copiii ( fiica și ginerele ), după care acesta a fost așezat în cutia lui și acolo a rămas nefolosit următorii ani. Nu pentru că nu i-ar fi plăcut, ci pentru că acum anii trecuseră, pentru că nu mai organiza aniversări ale copilei lor care zburase din cuib, nu ii mai vizita nimeni deoarece relația lor devenise din ce în ce mai toxică, pentru că anii și lipsa de preocupări comune au făcut ca drumurile celor doi soți să fie tot mai divergente. Unul evolua în timp ce la celălalt involuția era tot mai evidentă.

Ce a învățat soția în toți acești ani din povestea setului de Luminarc: “Nu voi mai permite nici o AMÂNARE a vreunui lucru, acțiune, interacțiune etc. ce ar putea să mă bucure în viața asta, pentru că amânându-l pierd șansa de a mă bucura de el și s-ar putea ca în final pe când l-am obținut să nu mai aibă nici o valoare” !!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!