fbpx

Povestea unei dependente

La recepție unui laborator de analize medicale, se prezintă un pacient de sex masculin, aproximativ 30-35 ani, care cu timiditate i se adresează asistentei de la recepție:
– Bună ziua, doamna asistentă. As putea să discut cu dumneavoastră?
– Desigur, spuneți vă rog.
– Nu, nu asa, în privat.
– Desigur, poftiți vă rog în sala de recoltare.

Asistenta medicala intrase după pacient, îl poftise să se așeze și închise ușa pentru a-i asigura acestuia confortul intimității de care se pare că avea nevoie.
– Doamna asistenta, aș dori să îmi fac toate analizele pentru BTS (Boli cu Transmitere Sexuala)
– Desigur, se poate, dar haideți să vedem ce bănuiți dvs că ați contactat?
– Aaaaa, nu bănuiesc nimic, vreau să mă asigur că nu am contactat nimic și că sunt sănătos. Ce analize sunt pentru BTS.
– Păi ar fi VDRL care ne arată o infecție cu Sifilis, Antigenul Hbs care ne arata o potențială infecție cu virusul heptitei B, Anticorpii HCV care ne arata o infecție cu hepatita C, Testul HIV pentru depistarea infecției cu HIV, astea din sânge și ar mai fi altele microbiologice care se recoltează din secretii uretrale în cazul că prezentați ceva scurgeri sau leziuni ale glandului.
– Aaaaa nu prezint, atunci doar cele de sânge aș vrea. Să le fac.
– Ok, în regulă, dar când a fost potențialul contact care ar fi putut produce infectarea?
– Aseară.

Asistenta îl privi consternată. Nu știa dacă glumește sau pur și simplu este complet neștiutor. După figura lui gravă și vădit îngrijorată realiză că era vorba clar de a doua variantă, nici nu intra în discuție.
– Stați să vă explic cum stau lucrurile. Dacă recoltăm acum sânge, iar mâine când vin rezultatele totul este negativ, curat, asta nu înseamnă că nu v-ați infectat. Sifilisul are o perioada de incubatie de până la 90 zile, adică dvs abia dacă recoltați peste 3 luni și rezultatul este negativ, veți avea certitudinea că nu s-a produs infecția. Pentru Hepatite B si C perioada de incubație depăseste 6 luni, iar pentru HIV 12 luni.
– Si cum doamnă, să stau așa un an de zile? Cum să merg așa acasă? Eu am familie, soție, chiar nu există vreo metodă să aflăm acum?

Asistenta îl privi cu milă, simți toată panica lui, frustrarea și furia explozivă cu privire la gestul lui inconștient de-a se expune pe sine și familia, unui astfel de risc mânat de un impuls de moment dat de această dependenta pe care nu și-o putuse conștientiza până în acest moment.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!