fbpx

Cum folosesc cateterul venos periferic – branula ? – Punctia venoasa

Haideți să ne cunoaștem branula sau cateterul venos periferic ( CVP ) !

La ce folosește acesta ?

La prinderea unei linii venoase, cel mai frecvent si util în scopul administrării unui tratament perfuzabil.

Cum funcționează acest dispozitiv?

După cum vedeți si in imaginile din clip, el are un ac care depășește dimensiunea cateterului. Acest cateter este din plastic transparent.

Puncționarea și penetrarea țesutului se face tot cu teșitura acului in sus, acul fiind teșit  în două planuri.

Branula se fixează cu indexul și degetul mijlociu foarte bine de marginile fluturașului ( asa ca in videoclip ), iar cu policele fixez capătul căpăcelului pentru o mai bună conducere a branulei.

Eu personal, folosesc și inelarul pentru fixarea mâinii pe bratul pacientului și ghidarea dispozitivului in procedura de montare.

În momentul în care am intrat în venă și am simțit că suntem pe mijlocul ei, sângele va reflua pe cateter dacă pacientul are o volemie corespunzătoare și astfel la capătul branulei, langa capacel, va apărea o picătură de sânge, semn că suntem in vena. ( Atentie, nu toate branulele au acest capat din plastic transparent pentru a avea controlul picaturii ).

Retragem apoi ușor acul și avansăm DOAR cu cateterul pe venă fără să mai facem miscari ale acului. Vom fi atenti ca acul sa nu il retragem din planul pielii pana nu am finalizat de fixat cateterul pe lumen, deoarece fara ghidajul acului, cateterul de plastic riscam sa il indoim, fie in vena pacientului, fie in zona de intrare in planul pielii.

Atunci când fac puncția venoasa cu un astfel de dispozitiv, este foarte important in primul rand să cunoasc exact cum funcționează, pentru a-l folosi in mod corespunzator.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reduceri modulele video

Pentru detalii si inscriere la un seminar de invatare si exersare a punctiilor venoase cu Meda Talos, acceseaza imaginea de mai jos !

Punctia venoasa - Seminar recoltare sange

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!