fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Administrarea injectabila – Branula

Haideți să ne cunoaștem branula sau cateterul venos periferic ( CVP ) !

La ce folosește acesta ? La prinderea unei linii venoase, cel mai frecvent si util în scopul administrării unui tratament perfuzabil.

Cum funcționează acest dispozitiv? După cum vedeți si in imaginile din clip, el are un ac care depășește dimensiunea cateterului. Acest cateter este din plastic transparent.

Puncționarea și penetrarea țesutului se face tot cu teșitura acului in sus, acul fiind teșit  în două planuri.

Branula se fixează cu indexul și degetul mijlociu foarte bine de marginile fluturașului ( asa ca in videoclip ), iar cu policele fixez capătul căpăcelului pentru o mai bună conducere a branulei.

Eu personal, folosesc și inelarul pentru fixarea mâinii pe bratul pacientului și ghidarea dispozitivului in procedura de montare.

În momentul în care am intrat în venă și am simțit că suntem pe mijlocul ei, sângele va reflua pe cateter dacă pacientul are o volemie corespunzătoare și astfel la capătul branulei, langa capacel, va apărea o picătură de sânge, semn că suntem in vena. ( Atentie, nu toate branulele au acest capat din plastic transparent pentru a avea controlul picaturii ).

Retragem apoi ușor acul și avansăm DOAR cu cateterul pe venă fără să mai facem miscari ale acului. Vom fi atenti ca acul sa nu il retragem din planul pielii pana nu am finalizat de fixat cateterul pe lumen, deoarece fara ghidajul acului, cateterul de plastic riscam sa il indoim, fie in vena pacientului, fie in zona de intrare in planul pielii.

Atunci când fac puncția venoasa cu un astfel de dispozitiv, este foarte important in primul rand să cunoasc exact cum funcționează, pentru a-l folosi in mod corespunzator.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!