logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Administrarea injectabila – Branula

Haideți să ne cunoaștem branula sau cateterul venos periferic ( CVP ) !

La ce folosește acesta ? La prinderea unei linii venoase, cel mai frecvent si util în scopul administrării unui tratament perfuzabil.

Cum funcționează acest dispozitiv? După cum vedeți si in imaginile din clip, el are un ac care depășește dimensiunea cateterului. Acest cateter este din plastic transparent.

Puncționarea și penetrarea țesutului se face tot cu teșitura acului in sus, acul fiind teșit  în două planuri.

Branula se fixează cu indexul și degetul mijlociu foarte bine de marginile fluturașului ( asa ca in videoclip ), iar cu policele fixez capătul căpăcelului pentru o mai bună conducere a branulei.

Eu personal, folosesc și inelarul pentru fixarea mâinii pe bratul pacientului și ghidarea dispozitivului in procedura de montare.

În momentul în care am intrat în venă și am simțit că suntem pe mijlocul ei, sângele va reflua pe cateter dacă pacientul are o volemie corespunzătoare și astfel la capătul branulei, langa capacel, va apărea o picătură de sânge, semn că suntem in vena. ( Atentie, nu toate branulele au acest capat din plastic transparent pentru a avea controlul picaturii ).

Retragem apoi ușor acul și avansăm DOAR cu cateterul pe venă fără să mai facem miscari ale acului. Vom fi atenti ca acul sa nu il retragem din planul pielii pana nu am finalizat de fixat cateterul pe lumen, deoarece fara ghidajul acului, cateterul de plastic riscam sa il indoim, fie in vena pacientului, fie in zona de intrare in planul pielii.

Atunci când fac puncția venoasa cu un astfel de dispozitiv, este foarte important in primul rand să cunoasc exact cum funcționează, pentru a-l folosi in mod corespunzator.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

ATENȚIE:

  • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
  • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
  • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
  • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
  • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!