fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Administrarea injectabila – Tratamente la domiciliu

La o administrare intravenoasă cu ac și seringa, în momentul când am ajuns cu acul în venă și ma asigur că sunt pe venă, aspirând cu ajutorul pistonului, voi schimb mâinile pentru injectare.

In acel moment voi fi foarte atenta cand pun policele pe corpul seringii pentru a o fixa in scopul de a efectua injectarea, sa nu apăs pentru că este șansa să iasă acul din vena sau sa sparg vena prin miscarile agresive de apasare.

Policele DOAR va sprijini seringa pe pielea pacientului. Se poate sprijini de partea distală sau proximala a corpului seringii, indiferent cum imi este la îndemână, însă nu pun policele pe amboul acului pentru că e risc și mai mare de a sparge vena și chiar de a se detașa seringa de ac.

La injectare, introducerea substantei o efectuez NU prin împingerea pistonului cu întreaga mănă, ci sprijin indexul și degetul mijlociu pe buza seringi în timp ce cu policele efectuez o presiune pe piston egală cu presiunea pe care o fac în sens invers pe buza seringii cu indexul și degetul mijlociu. Astfel, seringa va rămâne nemișcată pe tot procesul de injectare.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!