fbpx

Cum fixez seringa la administrarea intravenoasa

La o administrare intravenoasă cu ac și seringa, în momentul când am ajuns cu acul în venă și ma asigur că sunt pe venă, aspirând cu ajutorul pistonului, voi schimb mâinile pentru injectare.

In acel moment voi fi foarte atenta cand pun policele pe corpul seringii pentru a o fixa in scopul de a efectua injectarea, sa nu apăs pentru că este șansa să iasă acul din vena sau sa sparg vena prin miscarile agresive de apasare.

Policele DOAR va sprijini seringa pe pielea pacientului. Se poate sprijini de partea distală sau proximala a corpului seringii, indiferent cum imi este la îndemână, însă nu pun policele pe amboul acului pentru că e risc și mai mare de a sparge vena și chiar de a se detașa seringa de ac.

La injectare, introducerea substantei o efectuez NU prin împingerea pistonului cu întreaga mănă, ci sprijin indexul și degetul mijlociu pe buza seringi în timp ce cu policele efectuez o presiune pe piston egală cu presiunea pe care o fac în sens invers pe buza seringii cu indexul și degetul mijlociu. Astfel, seringa va rămâne nemișcată pe tot procesul de injectare.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru detalii despre:
* webinariile ONLINE "Discuții la CLASĂ"
* seminar ONLINE UNU la UNU de invatare si exersare a punctiilor venoase
* discuție privată cu Meda despre cazul
acceseaza imaginea de mai jos !

Imagine promo seminarii GLOBAL

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!