fbpx

Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui – Punctia venoasa

O serie de „Sfaturi si Trucuri” ce pot ajuta incepatorii sa inteleaga ce este cu adevarat IMPORTANT in alegerile pe care le facem in Punctia Venoasa.

Ce facem dacă avem pacienți cu vene sinuoase care nu sunt pe o zonă suficient de lungă atât de drepte, încât să putem să ne aliniem cu acul pe ele ? Dupa cum bine stim, punctionarea unor astfel de vene prezinta RISCUL strapungerii peretelui posterior daca nu vom proceda in felul urmator:

Înainte de punctionare, vom încerca să întindem vena pentru a face puncția venoasă, iar întinderea venei se face așa cum puteți vedea în clipul demonstrativ de mai jos !
Întinderea o facem prin folosirea indexului și policelui!
Prin urmare, după ce facem aseptizare, cu mana nedominantă întindem vena în timp ce cu mâna dominantă facem funcționarea.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!