fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui – Administrarea injectabila

O serie de „Sfaturi si Trucuri” ce pot ajuta incepatorii sa inteleaga ce este cu adevarat IMPORTANT in alegerile pe care le facem in Punctia Venoasa.

În cazul folosirii unui cateter venos periferic sau branula, la fel ca și la alte puncții venoase cu alte dispozitive, va trebui să păstrăm o mînă liberă pentru verificarea poziției venei, în cazul în care o pierdem.

Desigur că, înainte de punctionare, cu mâna liberă fixăm vena și o întindem, insa după ce am făcut puncționarea, dacă constatăm că am pierdut vena, retragem mâna cu care am fixat vena și facem palpare ei pentru a verifica unde ne aflăm față de aceasta si a ne repoziționa cateterul/branula pe ea.

Repoziționarea cateterului se face prin retragere, schimbarea unghiului și reipozitionare, nu prin „crosetarea” venei !!!

La fel ca și la celelalte dispozitive branula trebuie să fie prelungirea brațului nostru, niciodată nu trebuie să aibă o altă poziție, o altă direcție. Vom avea o linie imaginara venă – ac – braț !

Nu este util să ținem branula de căpăcel ( nici de cel de sus nici de cel din lateral ) pentru că nu vom reuși să-l conducem corespunzător, riscand sa ni se răsuceasca în mănă. Cel mai bine este să o fixam de aripioarele ei cu indexul și degetul mijlociu, iar cu policele să ținem de partea opusă a căpăcelului.

Mie personal, modul acesta de prindere mi se pare cel mai SIGUR și mai ușor de condus cateterul.

Desigur că, fiecare asistent poate și să își dezvolte propria metodă de punctionare, însă din experiența mea, cea mai sigură metodă de utilizare a acestui dispozitiv este prin modul arătat în video și explicat mai sus.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!