fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui – Administrarea injectabila

O serie de „Sfaturi si Trucuri” ce pot ajuta incepatorii sa inteleaga ce este cu adevarat IMPORTANT in alegerile pe care le facem in Punctia Venoasa.

Cum procedăm în cazul administrării unui tratament injectabil cu fluturaș și seringa pentru a avea o mâna liberă în cazul pierderii venei?

La fel ca și la recoltarea de sânge cu fluturașul cu adaptorul Luer atașat la Holder, o să asezam în podul palmei nedominante seringa și o fixăm cu degetul mic, pentru a ne elibera cele trei degete: indexul, degetul mijlociu si policele de care să ne folosim în cazul în care pierdem vena.

Eu personal, cu indexul și degetul mijlociu voi ține cotul pacientului (la fel ca în clipul de mai jos ), asta în cazul în care fac administrarea sau recoltarea din zona plicii cotului, iar cu policele fac fixarea venei.

În cazul în care am pierdut vena, o să-mi retrag mâinile de sub cotul pacientului și voi folosi indexul pentru a verifica poziția acului față de venă, prin palpare, și a mă repoziționa pe aceasta. Apoi, ne retragem și reintrăm pe direcția ei.

Așa cum am mai spus, acul trebuie să fie o prelungire a brațului, iar vena trebuie să fie în aceeași linie linie dreaptă cu acul și brațul. Niciodată nu vom înțepa din lateral!

În cazul în care vena pacientului tău nu se află în direcția acului, întorci pacientul pentru ca vena să fie exact în direcția acului și brațului tău!

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!