fbpx

De ce imi trebuie o mana libera la folosirea fluturasului cu seringa? – Punctia Venoasa

O serie de „Sfaturi si Trucuri” ce pot ajuta incepatorii sa inteleaga ce este cu adevarat IMPORTANT in alegerile pe care le facem in Punctia Venoasa.

Cum procedăm în cazul administrării unui tratament injectabil cu fluturaș și seringa pentru a avea o mâna liberă în cazul pierderii venei?

La fel ca și la recoltarea de sânge cu fluturașul cu adaptorul Luer atașat la Holder, o să asezam în podul palmei nedominante seringa și o fixăm cu degetul mic, pentru a ne elibera cele trei degete: indexul, degetul mijlociu si policele de care să ne folosim în cazul în care pierdem vena.

Eu personal, cu indexul și degetul mijlociu voi ține cotul pacientului (la fel ca în clipul de mai jos ), asta în cazul în care fac administrarea sau recoltarea din zona plicii cotului, iar cu policele fac fixarea venei.

În cazul în care am pierdut vena, o să-mi retrag mâinile de sub cotul pacientului și voi folosi indexul pentru a verifica poziția acului față de venă, prin palpare, și a mă repoziționa pe aceasta. Apoi, ne retragem și reintrăm pe direcția ei.

Așa cum am mai spus, acul trebuie să fie o prelungire a brațului, iar vena trebuie să fie în aceeași linie linie dreaptă cu acul și brațul. Niciodată nu vom înțepa din lateral!

În cazul în care vena pacientului tău nu se află în direcția acului, întorci pacientul pentru ca vena să fie exact în direcția acului și brațului tău!

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru detalii despre:
* webinariile ONLINE "Discuții la CLASĂ"
* seminar ONLINE UNU la UNU de invatare si exersare a punctiilor venoase
* discuție privată cu Meda despre cazul
acceseaza imaginea de mai jos !

Imagine promo seminarii GLOBAL

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!