fbpx

Recoltarea sangelui – Administrarea intravenoasa – Punctia venoasa – Tratamente la domiciliu

Haide să cunoaștem fluturașul cu adaptor Luer !

Acest adaptor, este un adaptor care se atașează la fluturaș si se poate tot așa detașa, pentru efectuarea manoperelor combinate: recoltare de sange și administrare intravenoasă cu aceeași puncție venoasă.

Ce face acest adaptor Luer?

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului ce contine imagini DEMONSTRATIVE accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Ce face acest adaptor Luer? Acest adaptor, având un cauciuc la capăt, un fel de selep, se împinge cu vacutainerul, pentru a elibera sângele care trece din vena prin intermediul furtunelului transparent prin adaptor, în vacutainer, în momentul in care am penetrat vena. El se închide și deschide prin împingerea vacutainerului.

Pe acest adaptor, putem infileta holderul și cu ajutorul lui o să reușim să împingem vacutainerul, fără să mișcăm acul, prinzand de buzele holderului cu indexul si degetul mijlociu, in timp ce cu policele ( degetul mare ) vom impinge vacutainerul.

Mie personal, mi se pare mult mai facil acest dispozitiv pentru recoltare decat acul atasat direct la holder..

Si la acest dispozitiv, acul este tesit în două planuri. La fel ca si la acul cu holder, se poate intra pe vena, pentru recoltare, chiar și numai cu bizoul acului, de preferat să avansez pe lumen până la jumătatea acului ( mai ales daca doresti ulterior sa executi si o administrare intravenoasa ), insa o să vină sînge chiar și dacă ai intrat doar cu jumătate din bizoul acului.

De ce este mult mai facil acest dispozitiv? Pentru că în momentul în care ai intrat pe venă, pe furtunel va apărea picătură de sînge, care iti certifica faptul că ești in interiorul venei.

După ce te-ai poziționat pe venă, poti să desfaci aripioarele care se fixează foarte ușor pe piele, aliniind acul cu vena.

Nu vei mai avea problema că holderul va păstra acul la distanță și nu-l vei putea alinia cu vena, cum este in cazul actului de recoltare cu holder.

Acesta este foarte ușor de folosit chiar și în cazul pacienților agitați când aceștia se mișcă, acul fiind fixat pe piele, se va mișca odată cu pacientul fără să spargă vena.

Cum spuneam, se pot face și manopere combinate: se poate detașa holderul cu adaptor Luer dupa finalizarea recoltarii de sange si atasa la amboul fluturasului, seringa cu produsul farmaceutic de administrat.

Este foarte important să cunoaștem aceste dispozitive pentru a le utiliza și exploata la capacitatea lor maximă.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!