fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui 

Si pentru ca s-a tot discutat despre acest dispozitiv “vein device finder” pentru punctia venoasa, am creeat acest articol pentru a oferi si argumentele mele dupa 10 ani de “prins” vene de ce NU consider EU că acest dispozitiv te face mai asistent!

 • Nu vi se pare ca la utilizarea unui astfel de device este un fel de “munca la banda”?
 • Nu vi se pare ca lipseste empatia?
 • Ce mai ramane din asistententa medicala dupa asa ceva: care e pacientul si care robotul?
 • Iar din punct de vedere al tehnicii acest aparat iti arata DOAR traiectul venei
 • Cum ramane cu profunzimea venei, de unde stii in ce unghi introduci daca nu faci palpare si nu analizezi adancimea la care se afla ( pentru ca punctionarea nu o facem doar la fata externa a palmei )
 • Cum ramane cu analiza legata de elasticitatea venei in functie de patologia combinata a pacientului ca sa poti adapta metoda si calibrul acelor folosite la aceasta?
 • Cum ramane cu complianta pacientului cand acesta nu este compliant, nu sta, se agita, este la pat si trebuie sa urci la propriu in pat la el ca sa ii gasesti o vena pe bratul aflat la perete ( in caz ca esti la domiciliul sau ), unde iti asezi dispozitivul “minune” ca sa faci punctia “perfecta”
 • Nu este mai bine sa faci asistenta medicala cu SUFLETUL & MINTEA pentru a dobandi perfectiunea?

Voi stiti, cei care ma cunoasteti ca eu sunt adepta Gaget-urilor, dar acesta este APROAPE inutil in meseria mea.
Poate daca ai lucra la o banda de pus branule la pacienti cooperanti ar fi util un astfel de device.… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Suporturi de CURS pentru cei care doresc aflarea SECRETELOR care duc la reusita procedurii, dincolo de protocoale. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Recoltarea sangelui - Colectie module video - Suport de curs

Dar ce te faci cu:

 • pacientii oncologici
 • pacientii diabetici
 • pacientii cu anticoagulante orale
 • pacientii nefrologici
 • pacientii hipovolemici
 • nou-nascutii

Asa ca dragi colegi incepatori, credeti-ma:
SECRETUL in prinderea venelor NU consta in nici un device minune. DA, nu contest că în unele situații acesta este un „ADJUVANT”, dat atât. Nu prea văd cum vei folosi acest dispozitiv la un accident rutier cu victime multiple, noaptea la ora 3, când afară plouă torențial și e nevoie să prinzi RAPID o linie venoasă unui pacient cu o hemoragie masivă. 

SECRETUL consta in multa munca prin exersararea tehnicilor, NU pe bolnav, ci acasa, de mii de ori pana coordonarea mainilor va fi perfecta, la seminarii pe manechine si evident insusindu-va informatii oferite de colegi cu experienta dispusi sa vi le impartaseasca, asa ca mine. Urmariti Live-urile mele, cititi articolele pe care le postez, gasiti discutii detaliate legate de tipurile de vene si tipurile de abordari in Modulele mele Video, haideti la seminarii unde puteti pune intrebari, unde fara trak-ul din fata pacientului, puteti exersa punctia, desigur, dupa ce in prealabil ati mai exersat putin si acasa pentru a fi si mai eficient seminarul.

NU exista miracole in stapanirea acestor punctii.
SECRETUL este doar:
MUNCA & CUNOASTERE & PERSEVERENTA

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!