fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui 

Si pentru ca deja a nu stiu cata oara o colega a noastra, membra a grupului, insista cu postarea despre un “vein device finder” pentru punctia venoasa, desi am specificat de nenumarate ori ca regulile de grup prevad A NU SE PRELUA POSTARI, ci a va aduce contributie proprie pe aceasta pagina de grup, totusi a trebuit sa o permit ca sa va pot oferi si argumentele mele dupa 10 ani de “prins” vene de ce nu consider ca acest dispozitiv te face mai asistent!

 • Nu vi se pare ca la utilizarea unui astfel de device este un fel de “munca la banda”?
 • Nu vi se pare ca lipseste empatia?
 • Ce mai ramane din asistententa medicala dupa asa ceva: care e pacientul si care robotul?
 • Iar dpdv al tehnicii acest aparat iti arata DOAR traiectul venei
 • Cum ramane cu profunzimea venei, de unde stii in ce unghi introduci daca nu faci palpare si nu analizezi adancimea la care se afla ( pt ca punctionarea nu o facem doar la fata externa a palmei )
 • Cum ramane cu analiza legata de elasticitatea venei in functie de patologia combinata a pacientului ca sa poti adapta metoda si calibrul acelor folosite la aceasta?
 • Cum ramane cu complianta pacientului cand acesta nu este compliant, nu sta, se agita, este la pat si trebuie sa urci la propriu in pat la el ca sa ii gasesti o vena pe bratul aflat la perete ( in caz ca esti la domiciliul sau ), unde iti asezi dispozitivul “minune” ca sa faci punctia “perfecta”
 • Nu este mai bine sa faci asistenta medicala cu SUFLETUL & MINTEA pentru a dobandi perfectiunea?

Voi stiti, cei care ma cunoasteti ca eu sunt adepta Gaget-urilor, dar acesta este APROAPE inutil in meseria mea.
Poate daca ai lucra la o banda de pus branule la pacienti cooperanti ar fi util un astfel de device.

Punctia venoasa - Administrarea intravenoasa - Recoltarea sangelui - Te face ”vein device finder” mai profesionist ca asistent?

Dar ce te faci cu:

 • pacientii oncologici
 • pacientii diabetici
 • pacientii cu anticoagulante orale
 • pacientii nefrologici
 • pacientii hipovolemici
 • nou-nascutii

Asa ca dragi colegi incepatori, credeti-ma:
SECRETUL in prinderea venelor NU consta in nici un device minune.

SECRETUL consta in multa munca prin exersararea tehnicilor, NU pe bolnav, ci acasa, de mii de ori pana coordonarea mainilor va fi perfecta, la seminarii pe manechine si evident insusindu-va informatii oferite de colegi cu experienta dispusi sa vi le impartaseasca, asa ca mine. Urmariti Live-urile mele, cititi articolele pe care le postez, gasiti discutii detaliate legate de tipurile de vene si tipurile de abordari in Modulele mele Video, haideti la seminarii unde puteti pune intrebari, unde fara trak-ul din fata pacientului, puteti exersa punctia, desigur, dupa ce in prealabil ati mai exersat putin si acasa pentru a fi si mai eficient seminarul.

NU exista miracole in stapanirea acestor punctii.
SECRETUL este doar:
MUNCA & CUNOASTERE & PERSEVERENTA

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!