fbpx

Subiecte medicale – Analize de sange – Analize medicale

Dragi prieteni, pentru ca din nou circulă pe net această măgărie mediatică apărută cu ani în urmă,  vreau să vă aduc în actualitate și povestea medicala scrisă de mine în legătură cu acest circ mediatic.

Nu știu dacă toți își aduc aminte, dar cu ceva vreme în urmă un mare trust mass-media a făcut o anchetă cu camera ascunsă la câteva laboratoare de recoltari probe biologice și microbiologice, ducând spre analiză două probe așa-zise de urină. Au pus, însă în recipiente ( două la număr ) suc de mere și bere.

După două zile se reântorc să ridice rezultatele. Scandalul este gata : 

  • De ce nu s-a sesizat că în recipiente este altceva decât urină?
  • De ce apar în rezultate nitriți negativ, glucoză pozitiv etc…

În urma acestui scandal ministru al sănătății din acea perioadă ( care nu avea nici o treaba cu domeniul medical ), iese pe posturile TV și amenință cu desfințarea laboratoarelor.

Subiecte medicale - Analize de sange - Scandalul mediatic al 👉 laboratoarelor de analize medicale

Pentru cei care nu cunosc :

  • Preluarea probelor se face în maximă siguranță pentru asistent conform normelor legale în vigoare ( recipient închis cu capac, mănuși, proba după înregistrare și etichetare cu cod de bare se pune într-un frigider la temperatura optimă pentru conservare până la efectuarea analizei ) 
  • La prelucrarea probei, aceasta se deschide sub o hotă de aspirație, care este transparentă, iar placa de protecție este sub nivelul umerilor pentru a nu inhala asistentul mirosurile și implicit să apară riscul unei contaminări
  • Analizatorul de urină este computerizat, softul nu analizează dacă tu ești tâmpit și pui altceva spre analiză decât urină. El analizează dacă găsește în substanța supusă analizei : leucocite, nitriti, glucoza, urati, oxalati…. ( este ca și cum ai cere cafetieri să te avertizeze că nu poate face cafeaua, daca în loc de apă tu pui bere )

Morala :

Dacă s-ar fi folosit în echipa medicala ( ministru – medici microbilologi ) o comunicare eficientă, cu siguranță atitudinea ministrului pe post ar fi fost una de genul : ” oameni buni, nu vă mai țineți de chestii instigatoare că noi ne cunoaștem prea bine meseria, prin urmare este un scandal menit să sădească doar panică și neâncredere ”, dar din păcate această atitudine total necorespunzătoare a ministrului sănătății, nu a făcut decât să stârnească următoarea reacție din partea pacienților : ” oare e corectă analiza ? ”, ” oare nu ar trebui să mai repet analiza și la un alt laborator, pentru că am văzut noi la TV cum se fac analizele… ”

Oare acești ”onorabili” reporteri cu camera ascunsă ce ar dori să facă asistentii medicali de laborator de acum înainte, să deguste probele aduse pentru a se asigura că în acele recipiente nu sunt puse alte substanțe? 

Foarte TRIST !!! Dacă se va continua în ritmul acesta cu discreditarea întregului sistem medical, se va ajunge azi, mâine să ne trateze vracii, pentru că nu va mai avea nimeni curajul să practice această meserie, iar cei care o practică deja vor pleca spre locuri unde munca lor să fie apreciată și respectată.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!