fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Tratarea ranilor

Din intrebarile de pe grup: “Buna ziua! am 24 de ani, de câteva zile am o vânătaie pe picior care nu pare a fi lovitura, din informațiile mele pare a avea legătură cu acele vinișoare mici de sânge, mai am câteva pe picioare dar foarte mici și rare. Mama mea și bunicul au avut varice (moștenire), poate fi același lucru ?

Nu pot ajunge prea curând în București pentru consult decât după o săptămână și ceva, este ceva grav ? Necesita consult urgent ? Ce as putea face pana ajung la doamna doctor de familie ?

Piciorul ma doare doar foarte puțin dimineața și uneori îmi amorțește pentru puțin timp.”

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Tratarea ranilor 👉 Este e o urgenta vanataia din imagine?

RASPUNS

Din ceea ce se vede acolo NU este ce crezi tu: adică NICI VORBA de varice. Varicele sunt vase dilatate de calibru MULT mai mare și nu se manifesta ca o echimoza.

Poza nu este clara, însă după ce am acționat cu zoom am observat de jur-imprejor o zona gălbui, ceea ce îmi sugerează ca a fost inițial o echimoza care acum este în proces de rezorbtie.

Echimozele pot sa apăra datorită unei fragilități capilare marcate la cele mai mici atingeri fără vreo legătură cu vreun traumatism pe zona respectiva SAU pur și simplu te-ai lovit ușor și nu iti mai aduci aminte.

Dacă după dispariția zonei violet care se va transforma încet în albăstrui apoi verzui apoi gălbui pe acel loc iti vor rămâne venute vizibile ca firicele de par de culoare violet și dacă mai ai și în alte părți așa ceva, acelea se numesc VENECTAZII și nu au nici o legătură cu varicele. Ele apar de cele mai multe ori la pacienți care datorită încărcăturii genetice au predispoziție la așa ceva la ortostatism prelungit ( adică dacă stai mult în picioare sau dacă stai mult pe scaun fără sa te miști ).

Nu este nici o urgență medicala, iti poți petrece liniștită vara / concediul, dar ca sa dispară mai repede poți face următoarele: 

👉poți acționa local cu Lioton gel de 2-3 ori pe zi masat ușor pe zona respectiva pentru ca acest gel are heparina, un anticoagulant care ajuta la dizolvarea sângelui coagulat din acea echimoza și restabilirea circulației în zona
👉 de asemenea daca esti foarte sigura ca nu te-ai lovit și astfel deducem ca acea echimoza este datorata unei fragilități capilare, poți sa iti iei un supliment alimentar pe baza de vitamina C și rutozita care se numește Tarosin ( asta dacă nu ești alergică la unul din aceste doua componente ) și sa faci cure de 10 zile pe luna minim 3 luni ( 3×1/zi ).

Vacanta plăcută și fără stres, nu e nimic de sărită în apa.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Venectazii

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Tratarea ranilor 👉 Este e o urgenta vanataia din imagine?

Varice

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Tratarea ranilor 👉 Este e o urgenta vanataia din imagine?

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!