logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Poate multi dintre voi v-ați întrebat DE CE nu promovez mai mult pe grup sau în prezentările mele de caz de pe site, materialele MODERNE pentru pansat ?!

Nu le promovez, NU pentru ca am ceva cu descoperirile tehnologice, dimpotrivă eu personal sunt FAN tehnologie moderna, indiferent ca vorbim de dispozitive de comunicare, de arta foto-video, de tehnica medicala, cred ca sunt prima care sunt capabilă sa îmi dau și ultimul ban pe un tensiometru de ultima generatie, pe un SmartWach, un MacBook de ultima generație, pe un termometru, pulsoximetru sau materiale sanitare care sa mă ajute în munca cu pacientul, însă atunci când vorbim despre materiale pentru asigurarea tratamentului unei plăgi cronice, lucrurile se schimba putin.

Cei care lucrează în spitale îmi vor spune ca pacienții nu comentează niciodată atunci când medicul prescrie un tratament oricât ar fi el de scump, însă NU o fac dragii mei, dintr-o adâncă JENA, din prea multa umilință și respect pentru un cadru medical. Nu o fac, NU pentru ca și-ar permite, de multe ori susțin ca sunt de acord chiar și atunci când sunt informați despre costuri pentru că NU cunosc evoluția ca TIMP al unui astfel de tratament.

Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Tratarea ranilor 👉 Pansament CLASIC vs Pansament MODERN

DA, adevărat ca datorită pansamentelor moderne, se poate scurta timpul de vindecare cu pana la 30% dacă este condus CORECT protocolul de tratament, însă atunci când TIMPUL de vindecare al unui ulcer este de 6-9 luni și are potențialul cu un pansament care costa la un pansat 100 lei ( la care poate mai e nevoie sa adăugăm și manopera sau deplasarea unui asistent la domiciliu dacă pacientul este nedeplasabil ) sa se vindece în 4-7 luni, pentru un pensionar cu o pensie de 700-1000 lei, chiar nu este o mare afacere.

Pentru un pensionar chiar și DOAR 10 lei costurile materialelor per pansat zilnic, fac pe luna 300 de lei, dintr-o pensie de 700 din care poate și medicamentele tratamentului cronic mai sunt vreo 200, este cât se poate de evident ca NU este deloc SUSTENABIL. Cu ce mai supraviețuiește amărâtul?

De multe ori, mergi la pacienți, care isi cumpara fașă de 1,5 lei bucata și te trezești ca vezi peste tot întinse la uscat fesi spălate pentru ca nu isi permit sa le arunce după un pansat.

O sa îmi spuneți ca nu multa lume este într-o astfel de situație. Va CONTRAZIC grav, însă. Haideți sa ne gândim logic: cine ajunge sa facă ulcere de gamba, sa facă deprecieri ale stării de sănătate atât de grave care necesita atât de multe resurse? Evident ca cei care nu au avut și nu au resursele financiare sa facă PREVENTIE.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru tratarea plagilor in faza de FIBRINA. Din cele 9 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

Dacă ai un pacient cu insuficienta venoasa CEAP 4/5 și i se spune ca pentru a nu face ulcer varicos este necesară purtarea ciorapului de compresie medie de 140 DEN ( cazul meu de exemplu ), iar el ar vrea sa se conformeze, însă merge la farmacie și vede ca un astfel de ciorap costa 90 lei, iar vara se consuma și 2 pe luna, credeți ca isi permite? Pe de-asupra i se spune ca este necesară utilizarea gelurilor antitrombotice care sa ușureze și fluidizeze circulația sângelui, iar un gel cu 100.000UI de heparina costa peste 60 lei un tub care ii ajunge maxim 2 săptămâni, cum credeți ca poate face un astfel de pacient PROFILAXIE?

Iar când ajunge cu ulcere cronice de gamba credeți ca va avea resursele financiare sa le vindece cu pansamente moderne? Și dacă prin absurd sa zicem ca face un împrumut, el sau familia, face tratarea cu astfel de pansamente, le Inchide, ce credeți ca se întâmplă? Da, ati ghicit: dacă nu va face mai departe PROFILAXIE va ajunge înapoi de unde a plecat. Prin urmare munca și bani irositi în zadar.

Astfel ca, ceea ce fac eu aici, pe grup, prin prezentările de caz, încerc sa va reamintesc în permanenta ca DA, exista materiale MODERNE, e bine sa le cunoaștem și sa ii ajutam pe cei care isi permit sa facă alegeri inspirate, dar de multe ori “Știi și la ce te ajuta ca știi?”, însă noi trebuie sa știm sa ne tratam BUNICII și PARINTII cu resursele financiare pe care le au și nu sa ii trimitem acasă cu o rețeta pe care atunci când ajunge la farmacie și vede costul ei, sa înceapă sa negocieze cu farmacista sa ii dea te miri ce “aghiazma” sau “poțiuni” pe care sa și le permită din pensioara lui minuscula.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!