logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Pansamente

Dispozitive de verificat functii vitale, măsurare ai altor parametri precum și dispozitive pentru organizare și optimizare a muncii.

* Tensiometru * Termometru * Pulsoximetru * Glucometru * Otoscop * Telefon * SmartWach * Căști fără fir *

Văzându-le toate aceste dispozitive enumerate mai sus, probabil vă gândiți la ce mama naibii folosim in asistența medicală ultimele trei?  Vreau să vă spun, nu ca o laudă, nici cu falsă modestie că dragii mei pacienți mă numesc “asistenta tehnologică”.

O să vă explic mai jos cu lux de amănunte utilitate fiecăruia. Cei care se întrebau deunăzi, cum se face că ziua mea are peste 25 ore, încât reușesc să le cuprind pe toate, secretul este o foarte, foarte buna organizare și economisirea secundelor cu aceste dispozitive care ma ORGANIZEAZĂ!

Tensiometrul:
Nu cred ca trebuie să vă explic la ce folosește. Singura diferență față de ce cunoașteți dumneavoastră este modul lui de funcționare. Este un tensiometru adaptat pentru iphone. Funcționează prin bluetooth, montat pe braț, se activează instant ( are funcție de recunoaștere a brațului ), moment în care se pornește și din aplicația de pe iphone, prin atingerea ecranului, funcția de umflare a mașetei. Aceasta comprimă brațul până la recunoașterea undei pulsatile. Pe tot parcursul sesizării undei pulsatile, aceasta se poate vizualiza pe ecranul iphone-ului, iar la sfârșit se salvează datele așa cum vedeți în imagini. Este extrem de util, datorită vizualizării amplitudinii și ritmicității undei pulsatile, putând să sesizați în orice moment vreo tulburare de ritm cardiac. Aplicația are posibilitatea înființării câte unui cont pentru fiecare pacient, iar salvarea datelor se pot executa în contul pacientului ( păstrându-se comparativ ). Pentru cei care își fac probleme legat de memoria telefonului, trebuie să știți că datele se salveaza în Cloud și nu în telefon. Prin urmare chiar dacă pierd telefonul, la accesarea contului ( prin parola, evident ? ) de pe orice alt device, acestea se pot vizualiza prin aplicația instalată pe orice alt device. 

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Termomentrul : 

Este tot unul bluetooht, adaptat pentru iphone. Este “no contact”, citirea se face fara atingere, la doar 1-2 cm de frunte. Valoarea este afisata atat pe corpul lateral al termometrului, cat si pe afisajul ecranului telefonului. Pentru o salvare mai facila, pe corpul termometrului, cu accesarea scroll, putem salva datele in contul pacientului dorit, salvarea, facându-se concomitent si în aplicație, evident prin cloud. ( Vedeți imagijile )

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Pulsoximetrul :

Are aceleași caracteristici: bluethoot, acțiune și transmitere date prin aplicație, salvare în cloud pe cont nominal de pacient, dacă se dorește asta. Pentru cei ce nu știu ( măsoară saturația de oxigen din periferie și pulsul evident ). ( Vedeți imagini )

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Glucometrul: 

Este tot unul bluethoot, adaptat pentru iphone, salvare în cloud, individualizat. Măsurarea glicemiei, consumabilele se pot comanda de pe net de la producător. 

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?
Otoscop:

Pentru acesta am o mare “tristete” si o recomandare pentru inginerii de la Apple: faceti oameni buni si otoscop adaptat iphone-lui, ca nu se mai poate asa. Acesta îl folosesc atunci când sunt chemată la domicilii pentru spălături auriculare. Niciodată, dar niciodată nu fac vreo spălătură până nu verific conductul auditiv cu otoscopul.  Dacă problema de scădere a acuității auditive, este datorataă dopului de cerumen, acesta se poate vizualiza foarte bine. Dacă nu, pacientul are nevoie de medic. Legat de această manoperă și stabilirea a ceea ce decid să fac în funcție de ce vizualizez acolo, vom face o altă “lungă” discuție.

Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Telefonul:
Este dispozitivul NR.1 în viata si munca mea. Ce fac cu el:

 • După cum ați văzut măsurarea și înregistrarea funcțiilor vitale și ale altor parametri importanți
 • Comunicarea este functia principala evident: cu pacientii in acest caz, dar nu numai…
 • Stabilirea unei agende foarte riguroase de programări. Această agendă are funcție de remender ( mă anunță cu cât timp înainte doresc eu, la ce pacient urmează să mă deplasez ), are posibilitatea stabilirii recurențelor acolo unde tratamentele se repetă, pentru a nu scrie în agendă de 10 ori același tratament. Am stbilit pe culori tipurile de activități : roșu – serviciu, verde – tratamente, albastru – personale, etc. La fiecare eveniment de tratament, am posibilitatea pastrarii in note, orice informatii legate de acel tratament, pacient etc.
 • Folosirea telefonului pe post de GPS. Introduc la salvarea unui contact: nume, prenume, telefon si adresa, iar cand ma deplasez la acel pacient este suficient sa ating ecranul pe adresa lui și se deschide automat GPS-ul care ma duce la locația dorită. Într-o viață mereu pe fuga nimic nu este mai neplacut decat atunci cand pacientul incepe o discutie interminabila la telefon dupa ce ti-a oferit adresa sa explice: “Stiti, de la magazinul din colt, faceti a doua la drepta, apoi veniti tot inainte pana la nucul din capatul strazii, unde vedeti niste tomberoane de gunoi dupa care mai vedeti o strada …” si asta poate continua minute in sir, iar daca as sta la astfel de discutii cu 10 pacienti pe zi, s-a dus toata organizarea mea.
 • Folosirea lui pentru plata facturilor, platesc prin aplicatia de la banca, TOATE facturile. Acest lucru imi ia maxim 3 minute ( va dati seama cat timp economisesc de la statul la cozi pe la banci sau ghisee? )
 • Folosesc, de asemene pentru plata parcarilor printr-un simplu sms la zona de parcare notata pe parcator ( astfel nu umblu sa caut disperata bani sau ghiseul de plati ale parcarilor )
 • Tot cu ajutorul lui fac comenzile de materiale sanitare de la furnizorii de materiale sanitare si mi le livreaza acasa in maxim 24-48 ore
 • Cu telefonul prin aplicatia Bringo imi fac cumparaturile casnice de la supermarketuri partenere Bringo ( cu asta economisesc in medie 3 ore pe saptamana care le-as pierde in supermarket ). Fac comanda din aplicatie, alegand produs dupa produs de multe ori, mai adaug cate un produs in cosul de cumparaturi, stand in masina intre doi pacienti. Cand am terminat de adaugat in cos toate produsele, plasez comanda si ii scriu livratorului sa imi livrezele produsele aproximativ la ora la care stiu ca ajung acasa. ( asta ma scuteste si de carat plasele pana la etajul 6, livratorul mi le aduce pana in casa )
 • Tot cu telefonul monitorizez evolutia plagilor. Mi-am descarcat o aplicatie care pune data pe poza pentru a putea urmari in timp evolutia sau involutia, pentru a putea lua masuri cat mai eficiente. 
 • Tot cu telefonul, prin intemediul unui webcam montat in casa imi urmaresc catelusul , iar webcam-ul are si senzor de miscare, fiind un foarte bun sistem de alarmă impotriva hotilor atunci cand esti plecat transmite imaginile in timp real direct pe iphone, cu tot cu sunet
 • Tot pe telefon, am aplicatii pentru activitatea sportiva si monitorizarea nutritiei. Acestea imi fac balanta intre caloriile ingerate si cele consumate. Si as putea continua la nesfarsit pentru ca este o lume intreaga in telefonul meu: radio, TV, HBO, Netflix, retelele de socializare, accesarea documentelor din cloud, samd . Tocmai pentru ca toata viata mea este in el, l-am setat sa il folosesc doar cu amprenta digitala ( cei care folosesc astfel de dispozitive, omiteti va rog aceste info, sunt pentru colegii care inca nu au ajuns la acest nivel, pentru a-i face sa inteleaga cat de utila poate fi tehnologia, atunci cand o FOLOSESTI tu pe ea si nu te FOLOSESTE ea pe tine )
Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

SmartWach-ul: 
Acesta are, la fel ca telefonul, enorm de multe functii care imi usureaza viata :

 • In primul rand fara a mai scoate telefonul din buzunar sau geanta, pot vizualiza orice notificare pe ecranul lui: cine suna, ce ma notifica calendarul, directia la folosirea GPS-ului etc.
 • Daca sunt la un pacient, de exemplu, si suna telefonul, pot sa imi dau seama cat de important este sa raspund sau nu, fara a mai scoate telefonul din geanta. Daca nu este important pot sa apas butonul “ocupat” direct de pe ceas. Daca eu consider ca e important si trebuie sa raspund, dar sunt cu acul intr-o vena, pot sa lovesc usor casca bluethoot ( AirPods ) ce mi se afla in ureche si se activeaza direct functia raspuns de la telefon, fara sa ma opresc din ceea ce fac si sa vorbesc. Daca nu vreau sa raspund, dar vreau sa trimit un sms cu mesajul “te sun imediat” sau orice mesaj doresc, e suficient sa apas buton Siri ( acesta este robotul ceasului si al telefonului ) si ii dictez ceea ce doresc sa transmit, iar Siri converteste acest mesaj verbal in text scris si mi-l expediaza.
 • Ceasul are senzor si functie de depistare a frecventei cardiace. Preia datele si impreuna cu datele mele de varsta, inaltime si greutate face calcule complexe cu privire la analiza valorilor energetice consumate pe diverse tipuri de activitati sportive, face o analiza a parametrilor de somn ( stie cat timp am avut somn light, somn deep sau REM – asta, de asemenea, este o alta discuție care cred ca v-ar fi extrem de utilă ). Nu mai insist, el are aceleasi functii ca cele ale telefonului, vroiam prin prezentarea lui sa va explic cat de mare importanta are si acesta in activitatea mea de zi cu zi.
Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Căștile fără fir ( AirPods ): 

 • Deja le-am menționat ca funcționalitate, adica in principal pot raspunde de la ele prin simpla lovire fara a mai scoate telefonul si au raza de actiune pe distanta destul de mare
 • Desigur, putem asculta muzica, asta nefolosind in asistenta medicala, decat in masura in care ne ajuta sa ne calmam.
 • Foarte utile si la volan, evident. Daca prin absurd doresc sa sun pe cineva urgent fiind in trafic: NU este nevoie sa accesez telefonul la volan. Aplic doua batai scurte pe casca dreapta, moment in care Siri ma intreaba cu ce ma poate ajuta, iar eu ii dau comanda “ call… si numele persoanei “, de asemenea, pot sa ii solicit sa imi citeasca agenda, pot sa ii solicit sa imi spuna starea vremii, sau orice informatie pe care o poate gasi in telefon sau pe web, pot chiar sa il ( eu i-am setat lui Siri voce de barbat ) intreb daca doreste sa fie prietenul meu , ca la ritmul in care lucrez, cine saracie sa mai aiba timp si de prieteni.
Tratamente la domiciliu - Subiecte medicale - Pansamente - Ce dispozitive medicale am in trusa mea de asistent?

Și-acum întrebarea pe care o aveți toți pe buze: “D-zeule, cât au costat toate astea?”

 • Este adevărat: toți banii mei pentru concediile din ultimiii 10 ani în care NU am fost.
 • NU am fost pentru că în ultimii 10 ani toată viața mea au fost PACIENȚII mei, munca mea cu aceștia.
 • NU am fost pentru că mi-am dorit ENORM să progresez, să învâț tot ce se poate pentru a nu comite erori, care în meseria aceasta costă vieți.
 • NU am fost pentru că am considerat că un concediu de 1000-2000 de euro ( cheltuiți în 10 zile ) pot să aducă un BENEFICIU pe 365 de zile dacă folosesc acești bănuți, investindu-i în dispozitive ce pot optimiza munca mea cu pacientul.
 • Și DA, dragii mei, NU m-am înșelat: beneficiile au fost IMENSE. Acest lucru poate fi confirmat cel mai sigur de către pacienții prin casele cărora m-am perindat în acești ani și pentru care cu răbdare și tenacitate am muncit clipă de clipă pentru alinarea suferințelor. Pot confirma aparținători ai pacienților pe care am fost nevoită să îi asist în “MAREA LOR TRECERE”, în evoluția lor spre EXITUS.
 • Și DA, dragii mei, toate concediile din lume, nu pot echivala cu satisfacția IMENSĂ pe care mi-o dau ochii ce se luminează ai unui pacient, care atunci când intru în casa lui mă privește ca pe SALVAREA lui, ca pe EVENIMENTUL zilei. Nimic nu este mai profund și satisfăcător, decât recunoștința care ți-o arată un aparținător disperat, a cărui disperare știi să i-o canalizezi spre soluționarea situației, recunoștința că l-ai purtat de mână și i-ai fost alături în situațiile limită prin care a trecut.

Vă doresc TUTUROR să aveți parte de astfel de SATISFACȚII !!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!