logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Pacienții imobilizați la pat, cu toate că nu intră în contact cu mediul exterior au nevoie la fel ca noi, cei sănătoși, de toaletarea partiala cel putin o data la 2-3 zile.

Pentru spălarea feței și a gâtului se pot folosi carpe din tifon moale, lavete special destinate acestor îngrijiri sau chiar și șervețele umede pentru o mai rapidă efectuare a toaletării parțiale.

Multă atenție trebuie acordată îngrijirii gâtului deoarece, stand la pat acumulează multă transpirație în pliurile din zona cervicală.

Următoarea zonă care trebuie îngrijită este zona axilară și mâinile care se șterg începând din zona distală spre cea proximală adică de la vârful degetelor înspre axila.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Pacienții imobilizați la pat, cu toate că nu intră în Toaletarea parțială a pacientului se face diferențiat pe zone, începând cu:

  • partea de sus a corpului așa cum am menționat față, gât, membre superioare, axila și trunchi apoi
  • parte inferioara a corpului adică membrele inferioare, începând de la zona distală spre cea proximală care se va curăța cu alte materiale pentru îngrijire: lavete, bureti, servetele sau ce va hotarati sa folosti
  • în final vom proceda la curățarea zonei intime, folosim o a treia cârpă pentru curățare ( burete sau șervețele depinde de situație )

Nu vom folosi aceeași carpa pentru că vom face transfer de bacterii dintr-o parte a corpului în alta și putem produce infecții.

Dacă avem zone cu plangi sau escare de decubit, niciodată nu vom ajunge cu cârpele cu care facem toaletarea parțială a pacientului în acele plăgi.

Aparținătorii când vor fi consiliați cu privire la modul de îngrijire a celui drag, vor trebui responsabilizați cu privire la izolarea plăgilor atunci când se face toaletarea pentru a nu coloniza plăgile cu bacterii din flora saprofita pielii.

Acestia pot fi instruiti cu privire la modul in care vor face partial curatarea. Nu este necesar sa o faca complet in aceeasi zi pentru ca pot obosi pacientul, insa pot alege sa faca partial in fiecare zi o alta zona. Desigur exceptie, facand zona intima care necesita curatata si igienizata zilnica dupa fiecare evacuare daca este posibil.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!