fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Pacien╚Ťii imobiliza╚Ťi la pat, cu toate c─â nu intr─â ├«n contact cu mediul exterior au nevoie la fel ca noi, cei s─ân─âto╚Öi, de toaletarea partiala cel putin o data la 2-3 zile.

Pentru sp─âlarea fe╚Ťei ╚Öi a g├ótului se pot folosi carpe din tifon moale, lavete special destinate acestor ├«ngrijiri sau chiar ╚Öi ╚Öerve╚Ťele umede pentru o mai rapid─â efectuare a toalet─ârii par╚Ťiale.

Mult─â aten╚Ťie trebuie acordat─â ├«ngrijirii g├ótului deoarece, stand la pat acumuleaz─â mult─â transpira╚Ťie ├«n pliurile din zona cervical─â.

Următoarea zonă care trebuie îngrijită este zona axilară și mâinile care se șterg începând din zona distală spre cea proximală adică de la vârful degetelor înspre axila.

­čö┤Ô×í´ŞĆ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului┬á accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. ­čĹç­čĹç­čĹç Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului ­čĹç­čĹç­čĹç

Pacien╚Ťii imobiliza╚Ťi la pat, cu toate c─â nu intr─â ├«n Toaletarea par╚Ťial─â a pacientului se face diferen╚Ťiat pe zone, ├«ncep├ónd cu:

  • partea de sus a corpului a╚Öa cum am men╚Ťionat fa╚Ť─â, g├ót, membre superioare, axila ╚Öi trunchi apoi
  • parte inferioara a corpului adic─â membrele inferioare, ├«ncep├ónd de la zona distal─â spre cea proximal─â care se va cur─â╚Ťa cu alte materiale pentru ├«ngrijire: lavete, bureti, servetele sau ce va hotarati sa folosti
  • ├«n final vom proceda la cur─â╚Ťarea zonei intime, folosim o a treia c├órp─â pentru cur─â╚Ťare ( burete sau ╚Öerve╚Ťele depinde de situa╚Ťie )

Nu vom folosi aceea╚Öi carpa pentru c─â vom face transfer de bacterii dintr-o parte a corpului ├«n alta ╚Öi putem produce infec╚Ťii.

Dac─â avem zone cu plangi sau escare de decubit, niciodat─â nu vom ajunge cu c├órpele cu care facem toaletarea par╚Ťial─â a pacientului ├«n acele pl─âgi.

Apar╚Ťin─âtorii c├ónd vor fi consilia╚Ťi cu privire la modul de ├«ngrijire a celui drag, vor trebui responsabiliza╚Ťi cu privire la izolarea pl─âgilor atunci c├ónd se face toaletarea pentru a nu coloniza pl─âgile cu bacterii din flora saprofita pielii.

Acestia pot fi instruiti cu privire la modul in care vor face partial curatarea. Nu este necesar sa o faca complet in aceeasi zi pentru ca pot obosi pacientul, insa pot alege sa faca partial in fiecare zi o alta zona. Desigur exceptie, facand zona intima care necesita curatata si igienizata zilnica dupa fiecare evacuare daca este posibil.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

­čĹë Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase.┬áVei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre ob╚Ťinerea acestui cupon, accesand:­čĹç­čĹç­čĹç

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informa╚Ťia din text nu reprezint─â un sfat medical, pentru orice problem─â medical─â v─â rog consulta╚Ťi medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!