logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Tratamente la domiciliu – Infectie urinara

Ce facem în caz de infectie urinara? Desigur, mergem la medic!!! În caz că se întâmplă, să vă treziți într-o zi de sâmbătă dimineață, sau zi de Crăciun, Paste sau alte sărbători legale, când nu avem medic disponibil, cu o suspiciune de infecție urinară vă ofer câteva sfaturi pertinente care ar putea să vă scoată din impas. Dacă aveți una din simptomele descrise mai jos, puteți bănui o infecție urinară si astfel să folosiți sfaturile ce urmează a le împărtăsi cu voi :

  • Urinări cu durere si/sau dificultate
  • Urinări frecvente 
  • Sindrom febril sau subfebril
  • Frisoane
  • Dureri în lojele renale cu iradieri pe uretere ( asta poate arăta si o infecție înaltă, renală, si/sau o colică renală cu eliminare de pietre sau nisip urinar )
  • Dureri pe “sub burtă”, în zona vezicii

Ce putem face : 

În primul rând NU sărim la primul antibiotic pe care îl avem în casă. Este necesar să stabilim DACĂ avem infecție urinară si cu ce microb.

Putem stabili aceasta, chiar si într-o zi de sărbătoare ACASĂ, folosind Strip Urinar. Acestea se pot cumpăra de la farmacii, sau comanda în cantitate de 50-100 buc de la firme de furnizare produse medicale. Aceste bețisoare se folosesc conform prospectului :

Se introduc în oricare urină, nu este nevoie prima urină de dimineață, si se poate face comparația culorilor, conform legendei de pe cutie.

Dacă la poziția de leucocite, observați o modificare majoră, corelat cu simptomatologia, mai cu seamă, aveți o infecție urinară.

Dacă la poziția de nitriți, observați si aici modificări majore, aceasta ne arată o infecție urinară veche, ce nu a fost tratată corespunzător.

Deci am stabilit că este o posibilă infecție urinară, care urmează a fi diagnosticată corespunzător printr-un examen de urină la un laborator, în prima zi de lucru, examen numit UROCULTURA si care se recoltează în felul următor : 👇👇👇

Tratamente la domiciliu - Ce fac pana ajung la medic 👉 în caz de infectie urinara?

Se foloseste un recipient numit “urocultor”, care se procură din farmacie.
Recipientul este sigilat într-o folie, care se desigilează doar înainte de prelevarea probei.
Recoltarea se va face la prima urină de dimineață.
Înainte de recoltare, se face toaleta locală a zonei genitale, cu apă si săpun.

Femeie, fiind, dacă sunteți la ciclul menstrual, este de preferat, folosirea unui tampon intravaginal, înaintea prelevării probei.

După efectuarea toaletei locale, se desigilează recipientul, se evacuează prima parte a jetului urinar în toaletă, recoltându-se jetul din mijloc.

După prelevare, recipientul se închide si se păstrează la frigider, până vă veți deplasa spre laboratorul unde veți preda proba. De ce faceți asta? Pentru că bacteriile în decurs de 1-2 ore la temperatura camerei, se vor înmulți si vor da o floră mixtă, astfel încât medicul microbiolog, nu va reusi să depisteze, care din aceste bacterii este responsabilă pentru infecția dvs. urinară. Ca un exemplu: Escherichia Coli, bacteria care este cel mai frecvent incriminată pentru infecțiile urinare, se înmulțeste o dată la 20 minute, prin urmare într-o oră, aceasta îsi va tripla numărul. 

Prin urmare, am predat proba la un laborator spre analizare, care în decurs de 24 de ore va da un răspuns negativ ( dacă prin absurd, nu este o infecție urinară ) si în 48-72 ore ne va da un răspuns pozitiv cu privire la numele bacteriei care a dat infecția urinară, dacă aceasta există, si mai mult, ne va lucra o antibiogramă, cu tipul de antibiotice la care aceasta cedează, putând în felul acesta să mergem cu rezultatul la medicul de familie pentru prescrierea unei rețete compensate sau nu, în funcție de categoria dvs de asigurat.

Ce facem însă dacă infecția ne dă simptome agresive, iar numărul zilelor libere este mai mare, si nu putem astepta până reusim să facem această analiză :

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Putem folosi până atunci câteva simptomatice care să reducă disconfortul si anume: 

Drotaverinum – un antispastic – care se poate administra de 3×1/zi ( atenție la cei cu alergii sau intoleranță la acest produs )

Un dezinfectant urinar pe baza de strugurii ursului si albastru de metlilen ( singurul produs de pe piață, pe care eu îl stiu, cu albastru de metilen, si care l-am testat si mi se pare extrem de eficient ), care nu influențează cresterea bacteriilor pe mediile de cultură, si care se poate lua înaintea efectuării uroculturii până la venirea rezultatelor – acesta se administrează 2×1/zi în primele 5 zile apoi 1/ zi seara, următoarele 10 zile ( el se va continua pe toată perioada tratamentului, inclusiv pe perioada administrării antibioticelor ), ( atenție la cei cu alergii sau intoleranță la acest produs, si atentie la faptul ca acesta coloreaza urina in albastru ).

Dacă există si sindrom febril, se administrează antipiretice pe care stiți că le tolerați : paracetamol, metamizol sodic ( antipireticele, se pot administra cel mai frecvent la 4 ore, dar din clase diferite : paracetamol apoi la 4 ore metamizolum sodium), ( atenție la cei cu alergii sau intoleranță la acestea, iar cei cu probleme gastrice, trebuie să folosească un protector pentru stomac, dimineața, înainte de orice altă administrare să ia un inhibitor al pompei de protoni, în funcție de toleranță ).

Supozitoare antiinflamatoare – se pot aplica seara pentru reducerea inflamației locale si care va da scăderea senzației de disconfort ( indometacinum, diclofenacum sau ce stiți dvs. că tolerați intrarectal – atenție la cei cu alergii sau intoleranță la acestea ).

Căldura locală în zona vezicii si băile de sezut cu ceai antiinflamator ( musețel sau coada soricelului ) ajută de asemenea pentru reducerea disconfortului până la stabilirea tratamentului antibiotic.

Consum de lichide substanțial, care va face o spălare a vezicii urinare, având în vedere că bacteriile se înmuluțesc excesiv de mult, într-un timp foarte scurt, este imperios necesar consumul lichidian pentru a spăla vezica și a elimina cât mai mult din aceste bacterii ce dau infecția, peste 3 litri de lichid în 24 ore.

După ce ați prelevat proba de urină, până avem rezultatele, este încă distanță mare, iar simptomele pot fi extrem de supărătoare, pot chiar să vă invalideze, neputând să vă desfăsurați activitatea. Asa că, după prelevarea probei de urină si predarea acesteia la un laborator, este indicat sa mergeti la un consult medical, unde medicul pana la obtinerea rezultatului de urocultura va poate prescrie un plic de fosfomicina ( este un antibacterian cu utilizare sistemica foarte eficient pe multe dintre infecțiile urinare, fiind mai mult un bacteriostatic ). Acesta se administrează în doză unică, se dizolvă conform prospectului si se ia seara înainte de culcare, pentru a favoriza stagnarea lui în vezică o perioadă cât mai lungă de timp. Un plic are eficiență pe o perioadă de 3 zile. NU se administrează înaintea prelevării probei de urocultură, pentru că inhibă cresterea bacteriilor pe mediile de cultură. ( atenție la cei cu alergii sau intoleranță la acest produs )

După cele 48-72 ore, când am intrat în posesia rezultatului, vom verifica lista antibioticelor de pe antibiograma dată de laborator. Dacă printre acestea se numără cumva si fosfomicina, suntem “fericitul câstigător”  al unei infecții usoare, care cedează la această substanță. Prin urmare, putem continua cu încă 2 plicuri de fosfomicina pe care să îl administrăm la interval de 3 zile în aceeasi manieră : seara. 

Dacă pe lista de antibiotice, nu se numără acesată fosfomicina, sau apare la secțiunea REZISTENT, va trebui neapărat, cu rezultatul, să vă prezentați la medic, pentru a vă prescrie o rețetă de 7-10 zile pentru un antibiotic de elecție, conform antibiogramei.

După efectuarea tratamentului, se lasă trecerea a minim 72 ore după care se va mai verifica cu un Strip Urinar, o probă de urină pentru a vă asigura dacă acesta este în parametri normali. Dacă nu, va trebui din nou făcută o UROCULTURĂ, pentru că este posibil ca bacteria să fie mai rezistentă si să se adapteze antibioticului, să nu răspuspundă le acesta. 

În speranța că aceste informații vă vor fi de mare ajutor, vă doresc SĂNĂTATE MAXIMĂ !!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!