fbpx

Tratamente la domiciliu 

Ce facem ├«n caz de infectie urinara? Desigur, mergem la medic!!! ├Än caz c─â se ├«nt├ómpl─â, s─â v─â trezi╚Ťi ├«ntr-o zi de s├ómb─ât─â diminea╚Ť─â, sau zi de Cr─âciun, Paste sau alte s─ârb─âtori legale, c├ónd nu avem medic disponibil, cu o suspiciune de infec╚Ťie urinar─â v─â ofer c├óteva sfaturi pertinente care ar putea s─â v─â scoat─â din impas. Dac─â ave╚Ťi una din simptomele descrise mai jos, pute╚Ťi b─ânui o infec╚Ťie urinar─â si astfel s─â folosi╚Ťi sfaturile ce urmeaz─â a le ├«mp─ârt─âsi cu voi :

  • Urin─âri cu durere si/sau dificultate
  • Urin─âri frecvente┬á
  • Sindrom febril sau subfebril
  • Frisoane
  • Dureri ├«n lojele renale cu iradieri pe uretere ( asta poate ar─âta si o infec╚Ťie ├«nalt─â, renal─â, si/sau o colic─â renal─â cu eliminare de pietre sau nisip urinar )
  • Dureri pe ÔÇťsub burt─âÔÇŁ, ├«n zona vezicii

Ce putem face : 

├Än primul r├ónd NU s─ârim la primul antibiotic pe care ├«l avem ├«n cas─â. Este necesar s─â stabilim DAC─é avem infec╚Ťie urinar─â si cu ce microb.

Putem stabili aceasta, chiar si ├«ntr-o zi de s─ârb─âtoare ACAS─é, folosind Strip Urinar. Acestea se pot cump─âra de la farmacii, sau comanda ├«n cantitate de 50-100 buc de la firme de furnizare produse medicale. Aceste be╚Ťisoare se folosesc conform prospectului :

Se introduc ├«n oricare urin─â, nu este nevoie prima urin─â de diminea╚Ť─â, si se poate face compara╚Ťia culorilor, conform legendei de pe cutie.

Dac─â la pozi╚Ťia de leucocite, observa╚Ťi o modificare major─â, corelat cu simptomatologia, mai cu seam─â, ave╚Ťi o infec╚Ťie urinar─â.

Dac─â la pozi╚Ťia de nitri╚Ťi, observa╚Ťi si aici modific─âri majore, aceasta ne arat─â o infec╚Ťie urinar─â veche, ce nu a fost tratat─â corespunz─âtor.

Deci am stabilit c─â este o posibil─â infec╚Ťie urinar─â, care urmeaz─â a fi diagnosticat─â corespunz─âtor printr-un examen de urin─â la un laborator, ├«n prima zi de lucru, examen numit UROCULTURA si care se recolteaz─â ├«n felul urm─âtor : ­čĹç­čĹç­čĹç

Tratamente la domiciliu - Ce fac pana ajung la medic ­čĹë ├«n caz de infectie urinara?

Se foloseste un recipient numit ÔÇťurocultorÔÇŁ, care se procur─â din farmacie.
Recipientul este sigilat într-o folie, care se desigilează doar înainte de prelevarea probei.
Recoltarea se va face la prima urin─â de diminea╚Ť─â.
Înainte de recoltare, se face toaleta locală a zonei genitale, cu apă si săpun.

Femeie, fiind, dac─â sunte╚Ťi la ciclul menstrual, este de preferat, folosirea unui tampon intravaginal, ├«naintea prelev─ârii probei.

După efectuarea toaletei locale, se desigilează recipientul, se evacuează prima parte a jetului urinar în toaletă, recoltându-se jetul din mijloc.

Dup─â prelevare, recipientul se ├«nchide si se p─âstreaz─â la frigider, p├ón─â v─â ve╚Ťi deplasa spre laboratorul unde ve╚Ťi preda proba. De ce face╚Ťi asta? Pentru c─â bacteriile ├«n decurs de 1-2 ore la temperatura camerei, se vor ├«nmul╚Ťi si vor da o flor─â mixt─â, astfel ├«nc├ót medicul microbiolog, nu va reusi s─â depisteze, care din aceste bacterii este responsabil─â pentru infec╚Ťia dvs. urinar─â. Ca un exemplu: Escherichia Coli, bacteria care este cel mai frecvent incriminat─â pentru infec╚Ťiile urinare, se ├«nmul╚Ťeste o dat─â la 20 minute, prin urmare ├«ntr-o or─â, aceasta ├«si va tripla num─ârul.┬á

Prin urmare, am predat proba la un laborator spre analizare, care ├«n decurs de 24 de ore va da un r─âspuns negativ ( dac─â prin absurd, nu este o infec╚Ťie urinar─â ) si ├«n 48-72 ore ne va da un r─âspuns pozitiv cu privire la numele bacteriei care a dat infec╚Ťia urinar─â, dac─â aceasta exist─â, si mai mult, ne va lucra o antibiogram─â, cu tipul de antibiotice la care aceasta cedeaz─â, put├ónd ├«n felul acesta s─â mergem cu rezultatul la medicul de familie pentru prescrierea unei re╚Ťete compensate sau nu, ├«n func╚Ťie de categoria dvs de asigurat.

Ce facem ├«ns─â dac─â infec╚Ťia ne d─â simptome agresive, iar num─ârul zilelor libere este mai mare, si nu putem astepta p├ón─â reusim s─â facem aceast─â analiz─â :

ÔÇŽ continuarea dup─â ANUN╚ÜUL de mai jos ­čĹç­čĹç­čĹç

HAI s─â g─âsim solu╚Ťii ├ÄMPREUN─é !!!

­čĹë┬á Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau ╚Öi personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE┬á cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi­čĹç­čĹç­čĹç

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

Putem folosi până atunci câteva simptomatice care să reducă disconfortul si anume: 

Drotaverinum – un antispastic – care se poate administra de 3×1/zi ( aten╚Ťie la cei cu alergii sau intoleran╚Ť─â la acest produs )

Un dezinfectant urinar pe baza de strugurii ursului si albastru de metlilen ( singurul produs de pe pia╚Ť─â, pe care eu ├«l stiu, cu albastru de metilen, si care l-am testat si mi se pare extrem de eficient ), care nu influen╚Ťeaz─â cresterea bacteriilor pe mediile de cultur─â, si care se poate lua ├«naintea efectu─ârii uroculturii p├ón─â la venirea rezultatelor – acesta se administreaz─â 2×1/zi ├«n primele 5 zile apoi 1/ zi seara, urm─âtoarele 10 zile ( el se va continua pe toat─â perioada tratamentului, inclusiv pe perioada administr─ârii antibioticelor ), ( aten╚Ťie la cei cu alergii sau intoleran╚Ť─â la acest produs, si atentie la faptul ca acesta coloreaza urina in albastru ).

Dac─â exist─â si sindrom febril, se administreaz─â antipiretice pe care sti╚Ťi c─â le tolera╚Ťi : paracetamol, metamizol sodic ( antipireticele, se pot administra cel mai frecvent la 4 ore, dar din clase diferite : paracetamol apoi la 4 ore metamizolum sodium), ( aten╚Ťie la cei cu alergii sau intoleran╚Ť─â la acestea, iar cei cu probleme gastrice, trebuie s─â foloseasc─â un protector pentru stomac, diminea╚Ťa, ├«nainte de orice alt─â administrare s─â ia un inhibitor al pompei de protoni, ├«n func╚Ťie de toleran╚Ť─â ).

Supozitoare antiinflamatoare – se pot aplica seara pentru reducerea inflama╚Ťiei locale si care va da sc─âderea senza╚Ťiei de disconfort ( indometacinum, diclofenacum sau ce sti╚Ťi dvs. c─â tolera╚Ťi intrarectal – aten╚Ťie la cei cu alergii sau intoleran╚Ť─â la acestea ).

C─âldura local─â ├«n zona vezicii si b─âile de sezut cu ceai antiinflamator ( muse╚Ťel sau coada soricelului ) ajut─â de asemenea pentru reducerea disconfortului p├ón─â la stabilirea tratamentului antibiotic.

Consum de lichide substan╚Ťial, care va face o sp─âlare a vezicii urinare, av├ónd ├«n vedere c─â bacteriile se ├«nmulu╚Ťesc excesiv de mult, ├«ntr-un timp foarte scurt, este imperios necesar consumul lichidian pentru a sp─âla vezica ╚Öi a elimina c├ót mai mult din aceste bacterii ce dau infec╚Ťia, peste 3 litri de lichid ├«n 24 ore.

Dup─â ce a╚Ťi prelevat proba de urin─â, p├ón─â avem rezultatele, este ├«nc─â distan╚Ť─â mare, iar simptomele pot fi extrem de sup─âr─âtoare, pot chiar s─â v─â invalideze, neput├ónd s─â v─â desf─âsura╚Ťi activitatea. Asa c─â, dup─â prelevarea probei de urin─â si predarea acesteia la un laborator, este indicat sa mergeti la un consult medical, unde medicul pana la obtinerea rezultatului de urocultura va poate prescrie un plic de fosfomicina ( este un antibacterian cu utilizare sistemica foarte eficient pe multe dintre infec╚Ťiile urinare, fiind mai mult un bacteriostatic ). Acesta se administreaz─â ├«n doz─â unic─â, se dizolv─â conform prospectului si se ia seara ├«nainte de culcare, pentru a favoriza stagnarea lui ├«n vezic─â o perioad─â c├ót mai lung─â de timp. Un plic are eficien╚Ť─â pe o perioad─â de 3 zile. NU se administreaz─â ├«naintea prelev─ârii probei de urocultur─â, pentru c─â inhib─â cresterea bacteriilor pe mediile de cultur─â. ( aten╚Ťie la cei cu alergii sau intoleran╚Ť─â la acest produs )

Dup─â cele 48-72 ore, c├ónd am intrat ├«n posesia rezultatului, vom verifica lista antibioticelor de pe antibiograma dat─â de laborator. Dac─â printre acestea se num─âr─â cumva si fosfomicina, suntem ÔÇťfericitul c├óstig─âtorÔÇŁ┬á al unei infec╚Ťii usoare, care cedeaz─â la aceast─â substan╚Ť─â. Prin urmare, putem continua cu ├«nc─â 2 plicuri de fosfomicina pe care s─â ├«l administr─âm la interval de 3 zile ├«n aceeasi manier─â : seara.┬á

Dac─â pe lista de antibiotice, nu se num─âr─â acesat─â fosfomicina, sau apare la sec╚Ťiunea REZISTENT, va trebui neap─ârat, cu rezultatul, s─â v─â prezenta╚Ťi la medic, pentru a v─â prescrie o re╚Ťet─â de 7-10 zile pentru un antibiotic de elec╚Ťie, conform antibiogramei.

După efectuarea tratamentului, se lasă trecerea a minim 72 ore după care se va mai verifica cu un Strip Urinar, o probă de urină pentru a vă asigura dacă acesta este în parametri normali. Dacă nu, va trebui din nou făcută o UROCULTURĂ, pentru că este posibil ca bacteria să fie mai rezistentă si să se adapteze antibioticului, să nu răspuspundă le acesta. 

├Än speran╚Ťa c─â aceste informa╚Ťii v─â vor fi de mare ajutor, v─â doresc S─éN─éTATE MAXIM─é !!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

­čĹë Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase.┬áVei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre ob╚Ťinerea acestui cupon, accesand:­čĹç­čĹç­čĹç

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informa╚Ťia din text nu reprezint─â un sfat medical, pentru orice problem─â medical─â v─â rog consulta╚Ťi medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!