fbpx

Hiperecogen – Subiecte medicale

 

Un alt articol construit pe baza întrebărilor postate pe grupul de Asistenți Medicali pe care îl administrez: “Ce inseamna hiperecogen”. 

“Buna ziua grup, va rog daca ma poate ajuta cineva, am un rezultat la ecografie abdominala, la ficat scrie ecostructura – discret hiperecogena,  omogenă,  pancreas – ecostructura intens hiperecogena, omogena, ar fi motive de îngrijorare? Multumesc”

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

👉 Hiperecogen inseamna un organ care pe ecranul ecografului apare stralucitor, lucru care poate sa indice depozite de grasimi sau calcifieri ( nisip sau pietre ).

👉 De regula calcifierile apar punctiform, doar grasimea da un aspect intens stralucitor si omogen. 

👉 Daca ar fi fost aspect inomogen ar fi sugerat probleme care ar fi necesitat investigatii suplimentare legat de diferite formatiuni. 

👉 Faptul ca este omogen este de bine, insa faptul ca este intens hiperecogen NU, asta arata ca este cu depozite de grasime care in timp pot sa dea afectarea functiei organului respectiv. 

👉 Pentru verificarea functiei ficatului puteti face ca analize de sange ( TGO si TGP ) ca sa vedeti daca functia nu este afectata, pentru verificarea nivelului de incarcare cu grasimi ar fi de facut Trigliceridele pentru ca acestea sunt grasimile care se depun in ficat si NU colesterolul, acesta din urma este cel care se depune pe vasele de sange. 

👉 Cresterea trigliceridelor care duc la ingrasarea ficatului cu acest aspect hiperecogen se intampla atunci cand pacientul isi bombardeaza corpul cu toxine: alcool, droguri, medicamente, prajeli. 

👉 Este un mecanism de autoaparare al ficatului de a produce grasime ca sa se apare de agresiunea toxinelor. 

👉 Boala se numeste Steatoza hepatica ce poate sa aiba 4 stadii, insa deja din stadiul 3 spre 4 incepem sa discutam de fibroza hepatica ce poate duce in final la ciroza, ascita etc. 

👉 Legat de functia pancreasului ar fi de facut ca analize de sange ca sa verificati functia lui, Amilazele serice, Bilirubina totala si directa si GGT ( acestea din urma arata daca se produce drenajul biliar si nu cumva sunt blocate caile biliare sau daca nu cumva au un drenaj defectuos pentru ca de regula acestea merg mana in mana ). 

👉 Ar fi de dorit ca pacientul sa schimbe putin conduita de viata si in functie de analizele de sange sa faca un tratament de recuperare si regenerare hepatica si scaderea trigliceridelor daca este cazul.

🔴👉 Faptul ca stiu sa raspund la intrebari cum este aceasta, se datoreaza faptului ca am avut un Mentor de exceptie in persoana Dr. Sorin Puia, un medic cu competente si in ecografii abdominale.
👉 Nu pot decat sa ii fiu vesnic recunoscatoare pentru ca mi-a condus pasii spre ceea ce sunt astazi. Nu as fi putut vreodata sa am sansa de-a avea un sef si un indrumator cu mai multa rabdare si dedicare cum este dansul.
👉 Asa ca dragii mei colegi, eu nu sunt cu nimic mai mai presus decat multi dintre voi, ci doar am exploatat sansele care mi s-au oferit si oamenii minunati pe care destinul mi i-a scos in cale.
👉 Iarta-ma ȘEFU ca “te-am exploatat” 😁, însă nu puteam sa nu o fac la cat de mult ai fost dispus sa DĂRUIEȘTI cu atata calm si rabdare și nu doar mie, ci tuturor care doreau sa invete. 🙏🤗😘

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!