logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Hiperecogen – Hipoecogen

Un alt articol construit pe baza întrebărilor postate pe grupul de Asistenți Medicali pe care îl administrez: “Ce inseamna hiperecogen”, “Ce inseamna hipoecogen”?

“Buna ziua grup, va rog daca ma poate ajuta cineva, am un rezultat la ecografie abdominala, la ficat scrie ecostructura – discret hiperecogena,  omogenă,  pancreas – ecostructura intens hiperecogena, omogena, ar fi motive de îngrijorare? Multumesc”

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Hiperecogen

👉 Hiperecogen inseamna un organ care pe ecranul ecografului apare stralucitor, lucru care poate sa indice depozite de grasimi sau calcifieri ( nisip sau pietre ).

👉 De regula calcifierile apar punctiform, doar grasimea da un aspect intens stralucitor si omogen. 

👉 Daca ar fi fost aspect inomogen ar fi sugerat probleme care ar fi necesitat investigatii suplimentare legat de diferite formatiuni. 

👉 Faptul ca este omogen este de bine, insa faptul ca este intens hiperecogen NU, asta arata ca este cu depozite de grasime care in timp pot sa dea afectarea functiei organului respectiv. 

👉 Pentru verificarea functiei ficatului puteti face ca analize de sange ( TGO si TGP ) ca sa vedeti daca functia nu este afectata, pentru verificarea nivelului de incarcare cu grasimi ar fi de facut Trigliceridele pentru ca acestea sunt grasimile care se depun in ficat si NU colesterolul, acesta din urma este cel care se depune pe vasele de sange. 

👉 Cresterea trigliceridelor care duc la ingrasarea ficatului cu acest aspect hiperecogen se intampla atunci cand pacientul isi bombardeaza corpul cu toxine: alcool, droguri, medicamente, prajeli. 

👉 Este un mecanism de autoaparare al ficatului de a produce grasime ca sa se apare de agresiunea toxinelor. 

👉 Boala se numeste Steatoza hepatica ce poate sa aiba 4 stadii, insa deja din stadiul 3 spre 4 incepem sa discutam de fibroza hepatica ce poate duce in final la ciroza, ascita etc. 

👉 Legat de functia pancreasului ar fi de facut ca analize de sange ca sa verificati functia lui, Amilazele serice, Bilirubina totala si directa si GGT ( acestea din urma arata daca se produce drenajul biliar si nu cumva sunt blocate caile biliare sau daca nu cumva au un drenaj defectuos pentru ca de regula acestea merg mana in mana ). 

👉 Ar fi de dorit ca pacientul sa schimbe putin conduita de viata si in functie de analizele de sange sa faca un tratament de recuperare si regenerare hepatica si scaderea trigliceridelor daca este cazul.

ce inseamna hipoecogen, hiperecogen ce inseamna, hipoecogen ce inseamna, structura hiperecogena, structura hipoecogena, hiperecogen vs hipoecogen, hiperecogen rinichi, hiperecogen tiroida, nodul hiperecogen, pancreas hiperecogen ce inseamna, ce inseamna nodul hipoecogen, hipoecogen definitie, hiperecogen, hipoecogen, hipoecogen ce inseamna, nodul tiroidian hipoecogen vascularizat, nodul hipoecogen prostata, nodul hipoecogen tiroida, nodul hipoecogen definitie

Hipoecogen

👉 Hipoecogen este un termen pentru a descrie un tesut sau organ care apare mai intunecat pe ecranul ecografiei decat tesutul sau organul din jurul sau. Aceasta poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv inflamatii, leziuni, tumori sau depozite de grasime.

👉 In cazul in care un medic observa o structura hipoecogena pe ecografie, acesta poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi biopsia sau scanarea CT, pentru a determina cauza exacta. De asemenea, poate fi necesara o monitorizare regulata a structurii pentru a detecta orice schimbari in timp.

👉 Este important de stiut ca o structura hipoecogena NU inseamna intotdeauna ca exista o problema de sanatate. Uneori, aceasta poate fi un rezultat normal al imbatranirii sau a schimbarilor hormonale. Cu toate acestea, este intotdeauna important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice ingrijorare legata de sanatatea dumneavoastra.

Ca un rezumat al acestei noțiuni:
1.Ce poate cauza o structura hipoecogena?
Inflamatii, leziuni, tumori sau depozite de grasime pot cauza o structura hipoecogena.

2.Este o structura hipoecogena intotdeauna semnul unei probleme de sanatate?
Nu intotdeauna. Uneori, poate fi un rezultat normal al imbatranirii sau a schimbarilor hormonale.

3. Ce trebuie sa fac daca am o structura hipoecogena pe ecografie?
Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice ingrijorare legata de sanatatea dumneavoastra.

🔴👉 Faptul ca stiu sa raspund la intrebari cum sunt acestea, se datoreaza faptului ca am avut un Mentor de exceptie in persoana Dr. Sorin Puia, un medic cu competente si in ecografii abdominale.
👉 Nu pot decat sa ii fiu vesnic recunoscatoare pentru ca mi-a condus pasii spre ceea ce sunt astazi. Nu as fi putut vreodata sa am sansa de-a avea un sef si un indrumator cu mai multa rabdare si dedicare cum este dansul.
👉 Asa ca dragii mei colegi, eu nu sunt cu nimic mai mai presus decat multi dintre voi, ci doar am exploatat sansele care mi s-au oferit si oamenii minunati pe care destinul mi i-a scos in cale.
👉 Iarta-ma ȘEFU ca “te-am exploatat” 😁, însă nu puteam sa nu o fac la cat de mult ai fost dispus sa DĂRUIEȘTI cu atata calm si rabdare și nu doar mie, ci tuturor care doreau sa invete. 🙏🤗😘

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Update 2023: în acest articol am mai adus informații și despre: ce inseamna hipoecogen, hiperecogen ce inseamna, hipoecogen ce inseamna, structura hiperecogena, structura hipoecogena, hiperecogen vs hipoecogen

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!