fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Deschid acest subiect atât pentru pacienții mei, cât și pentru colegii mei asistenți, deoarece am constatat grave complicații care pot apărea datorită folosirii unor scutece pentru adulți complet neadecvate pentru pacientul în cauză. 

La pacienții sondați și complet nedeplasabili: nu este de dorit folosirea scutecelor tip chilot, aveți toate șansele la manevrele executate de montare a scutecului să smulgeți sonda. 

La pacienții cu escare de decubit: nu este de dorit folosirea scutecului tip chilot dacă pacientul nu colaborează la îmbrăcarea lui, deoarece riscați mișcarea pansamentului pe care tocmai l-ați poziționat. 

– De asemenea la acești pacienți nu este de dorit utilizarea unui scutec pe suport de nylon, deoarece acestea păstrează temperaturi crescute ( nu respiră deloc pielea prin ei ) și produc flictene pe pielea din jurul plăgilor ( care și așa se macerează datorită secrețiilor din plagă ) exact ca într-o arsură. Aici secrețiile combinate cu urina devin extrem de iritante datorită ph-ului acid, favorizând colonizarea plăgilor și proliferarea bacteriilor în acestea. Prin menținerea unui mediu umed și cald ( cu aceste scutece ) conferiți bacteriilor mediul propice dezvoltării lor. 

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Pacienții cu ulcere de gambă : au “strălucita” idee, pentru a nu permite curgerea secrețiilor în exterior și pentru a nu fi nevoiți să schimbe prea des bandajele, au ideea zic, să înfășoare piciorul pansat în absorbant pe suport de nylon. INTERZIS !!! Nu faceți decât să hrăniți bacteriile din plagă și să le oferiți cea mai “confortabilă casă”. Risc major de Erizipel, Erizipel Bulos, Infecții stafilococice severe și combinații sau tot felul de “cokteiluri” infecțioase. 

Atenție!!! Plăgile infectate în primul rând se SPALĂ!!! Apa și săpunul nu omoară pe nimeni, doar bacteriile din plăgi! Abia apoi se face asepsia, antisepsia și pansarea plăgilor cu diferite materiale. Puteți folosi toate materialele hydrocoloidale din lume sau cu proprietăți “miraculoase” dacă nu spălați cât de des plaga, nu ați rezolvat nimic, doar complicați lucrurile!!!

Așa că vă prezint câteva tipuri de scutece existente și situațiile în care ele se pot folosi. 

Scutecele absorbante tip chilot. Sunt scutece pe suport de hârtie combinat cu textil elastan, care confera senzația de independență pacientului. Sunt utile persoanelor cu incontinență ( atât femei cât și bărbați ), care sunt deplasabili sau parțial deplasabili. Pentru montarea acestuia este de dorit și recomandat, colaborarea pacientului, cel puțin la îmbrăcare. La dezbrăcare, aceste scutece se rup foarte ușor pe cele două cusături laterale și se pot îndepărta prin scoaterea în poziția de decubit. Nu este de dorit să le folosiți la pacienții complet imobilizați, deoarece necesită mult efort și din partea celui care îl montează și din partea pacientului care dacă mai are și dureri va fi complet necompliant la folosirea lor.

– Cele mai ieftine scutece absorbante de pe piață ( atât pentru femei, cât și pentru bărbați ) pe suport de nylon, care se pot folosi, dacă financiar pacientul nu își permite altul mai calitativ pe suport de hârtie, dar atâta timp cât nu apar escare de decubit. Se folosesc, făcânduse o toaletă riguroasă la fiecare schimbare și, folosindu-se creme protectoare împotriva macerației care să conțină zinc, alternativ cu alte uleiuri cu vitamina A, responsabile cu refacerea tegumentelor și mucoaselor. La apariția celor mai mici semne de eritem se folosește pentru fluidizarea zonei un gel cu heparina care are 100.000UI heparină ), masând ușor circular zona, iar după intrarea în piele se aplică vitamina A uleioasă pentru favorizarea regenerării tegumentului pe zona afectată. Asta doar atâta timp cât, încă, nu este discontinuitate tegumentară. Totodată se schimbă scutecul pe suport de nylon cu unul pe suport de hârtie, cel puțin o vreme până la refacerea tegumentară, concomitent cu mobilizarea cât mai des a pacientului ( cartea spune o dată la 2 ore – dacă este posibil ).

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

 Absorbantul pentru gland, specific masculin, evident. Se folosește atât la pacienții ușor deplasabili ( pe sub chilot ), cât și la cei nedeplasabili, aplicându-se pe sub scutecul mare, ajutând astfel la economisirea acestora. De multe ori este suficient să schimbați absorbantul de la gland dacă nu a udat și scutecul. Evident, nu se pot folosi la pacienții sondați ( iertați-mă că specific, nu vreau să vă jicnesc inteligența, însă am unii pacienți, care sunt surse nesecate de idei, așa că prefer să mă asigur că e totul foarte clar înțeles ).

Absorbantul feminin, care se folosește în același scop ca și la bărbat. Atât pacientelor deplasabile pe sub chilotul simplu, cât și celor nedeplasabile, pe sub scutecul absorbant mare, cu rolul economisirii acestuia, schimbându-se mai des doar acest absorbant, iar scutecul mare dacă este posibil o dată la 12-24 ore în funcție de diureză și defecație.

– În sfârșit produsul “câștigător”, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Scutece absorbante pe suport de hârtie. Nu am pus firma pentru a evita reclama, dar sunt mai multe firme producătoare, important sa fie pe ele semnul de AirActive, iar suportul din exterior să simțiți că nu e nylon. Acesta potrivește și este indicat în orice situație, scăzând riscul complicațiilor de orice fel. 

Atenție, la alegerea acestor scutece, trebuie să aveți în vedere diureza din timpul zilei și cea din timpul nopții, disponibilitatea dvs de a schimba cat mai des fie scutecul complet, fie absorbantul ajutător din interior dacă folosiți unul. În funcție de acestea alegeți numărul de picături care este trecut pe ambalaj. De regulă noaptea trebuie un număr mai mare de picături. 

SFAT: nu cumpărați din prima un bax de scutece! S-ar putea să nu vă folosească ( ca mărime, ca absorbție, din punct de vedere calitativ ). Cumpărați câte o bucată din mai multe modele pe care le estimați a vi se potrivi, și abia când ați ajuns la certitudinea că este cel potrivit, hotărâți comandarea lor de la un furnizor cu prețuri mai avantajoase. Fiți precauți! 

Aud de cele mai multe ori atunci când cel drag “pică la pat”: “doamna asistentă, ce e mai bun, banii nu contează!”. Atenție, aceste tipuri de îngrijiri se pot prelungi luni chiar ani de zile și vă pot epuiza financiar ( ce să mai vorbim emoțional și fizic ).

De aceea, sfatul meu din toata activitatea acestor tipuri de îngrijiri, pentru aparținători: economisiți resursele. Iar pentru asistenți: nu sugerați aparținătorilor achiziționarea de materiale la bax pe termen lung, e posibilă schimbarea situației de la zi la zi ( vezi de exemplu fazele unei plăgi care necesită mereu și mereu noi abordări de materiale în funcție de evoluția sau involuția ei ). Ce facem cu materialele ce nu mai folosesc? Sunt bani irosiți! 

Vă doresc :
– Putere fizică și emoțională celor care au pe cineva iubit în grijă !
– Implicare și înțelepciunea de a lua cele mai bune decizii în consilierea aparținătorilor, vouă colegilor mei !

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!