logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

🔴👉 Providencia stuartii, este un bacil gram negativ care se găsește frecvent în sol, apă și canalizare

🔴👉 In imagine aveti un ulcer varicos care a trecut prin urmatoarele:
👉 infectie cu Pseudomona aeruginos 👉 tratat cu aplicatii cu colistina 
👉 apoi infectie cu Proteus 👉 tratat cu “indiferenta” adica s-a continuat cu colistina desi la antibiograma nu prezenta sensibilitate la aceasta
👉 apoi apare Povidencia stuartii 

🔴👉 Nu ne trimiteti la medici pentru ca medicii au tratat astfel plaga ( apartinatorii au urmat schema data de medici )

🔴🔴🔴 Intrebare 🔴🔴🔴

🔴➡️ Cum si de unde se poate contamina o plaga  cu:
👉 Pseudomonas aeruginosa
👉 Proteus
👉 Providencia stuartii

🔴➡️ Intrebarile au fost puse pe grup in speranta ca IMPREUNA vom putea oferi raspunsuri argumentate, in special legat de sursa de proveninenta si modul de inoculare !

🔷🔷🔷 ATENTIE: stim ca orice problema medicala se rezolva la medic, acesta este doar un exercitiu de imaginatie in care ne testam cunostintele si impartasim experienta, vrem doar sa vedem care sunt cunostintele noastre legat de anuminte semne si simptome si desigur de conduita pe care o putem adopta ❗️❗️❗️

Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Cum se infecteaza o plaga cu 👉 Providencia Stuartii?

🔴👉 Dragi colegi si viitori colegi, ca sa putem TRATA este imperios necesar sa stim CUM s-a produs colonizarea si care este locul de unde aceste bacterii se pot transfera in plagi.

🔴👉 Pentru asta trebuie sa cunoastem si TIPURILE de bacterii si locul unde acestea traiesc si se dezvolta in mod fiziologic.

🔴👉 De-aceea a face un tratament dupa ce a zis colega de 20 de ani asistenta sau dupa produsul indicat de farmacista care nu a tratat in viata ei o plaga este cel mai GRESIT lucru .

🔴👉 Tractul urinar cateterizat pe termen lung poate oferi o nișă specială Providencia stuartii, care este altfel un izolat clinic neobișnuit. Relatări publicate despre bacteriurie la pacienți cateterizați pentru perioade lungi de timp indică faptul că P. stuartii a fost adesea găsit la fel de frecvent ca uropatogenii familiari precum Escherichia coli, Proteus mirabilis , enterococcus și Pseudomonas aeruginosa . La fel ca în majoritatea infecțiilor nosocomiale, frecvența izolării unei specii date a diferit în mod obișnuit între instituții. În viitor Providencia stuartii poate fi întâlnit mai frecvent ca agent patogen nosocomial în casele de îngrijire medicală și în spitalele de îngrijire acută la care sunt transferați pacienții bacteriurici. Această tendință pare probabil din cauza populației din ce în ce mai numeroase de case de îngrijire medicală, a predilecției bacteriei pentru tractul urinar cateterizat pe termen lung, a posibilității de transmitere nosocomială din acest rezervor, a rezistenței organismului la antibiotice multiple și a ocazionalului. boală sistemică și bacteremie cauzată de Providencia stuartii .

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

🔴👉 In cazul de fata, insa, pacienta nu era sondata, adevarat ca a fost internata, iar din spital a iesit cu Pseudomonas. Apoi acasa a facut Proteus si ulterior tot acasa Providencia stuartii ( fara a fi sondata ), insa a fost un protocol de tratament defectuos condus in ceea ce priveste aplicatiile colistinei pe plaga ca material umed si alternat cu materiale pentru epitelizare care s-au mentinut 48 de ore pe o plaga infectata … :(( ..

🔴👉 Dupa o simpla cautare pe net putem gasi urmatoarele: ( From 2005 to 2009, at Detroit Medical Center, the prevalence of Providencia stuartii increased from 0.52 to 0.91/1000 patient-days (p<0.001). The use of colistin also increased (p<0.001) during the study period. The increase in the prevalence of P. stuartii was associated with an increased use of colistin (p<0.001). Facilities that frequently use colistin and tigecycline should closely monitor the prevalence of P. stuartii along with other Proteeae, since these organisms are intrinsically resistant to colistin and tigecycline. )

🔴👉 Aflam astfel ca: Din 2005 până în 2009, la Detroit Medical Center, prevalența Providencia stuartii a crescut de la 0,52 la 0,91 / 1000 pacienți-zile (p <0,001). Creșterea prevalenței P. stuartii a fost asociată cu o utilizare crescută a colistinei (p <0,001). Ar trebui să se monitorizeze îndeaproape prevalența P. stuartii împreună cu alte proteine, deoarece aceste organisme sunt intrinsec rezistente la colistină și tigeciclină. )

🔴👉 Stiti ce este groaznic de TRIST: faptul ca incep apartinatorii sa stie mai multe decat unii medici sau asistenti care nu incerca sa isi actualizeze informatia continuu. Aceasta pacienta a fost tratata in mod necorespunzator cu aplicatii de comprese umede cu colistina alternat cu pansamente de reepitelizare cu remanenta de 48 de ore pe o plaga infectata.

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Cum se infecteaza o plaga cu 👉 Providencia Stuartii?
Tratarea ranilor - Tratamente la domiciliu - Pansamente - Cum se infecteaza o plaga cu 👉 Providencia Stuartii?

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!