fbpx

Tratarea hemoroizilor – Tratamente la domiciliu – Tratarea ranilor

Întrebare pe grup: “Bună ziua, doamna Meda, în imaginile de mai jos avem un pacient cu hemoroizi externi. Care variantă este mai bună: să fie lăsați în exterior ( ca în imaginea din stânga ) sau să fie introduși în interior ( ca în imaginea din dreapta )? Avem două indicații diferite date de doi medici diferiți. Dacă lasăm liber, zona sângerează, dacă introducem hemoroidul înăuntru ustură de moarte. La operație, pacientul evită deocamdată să meargă. Care variantă considerați că ar ajuta mai mult?”

Tratarea hemoroizilor - Tratamente la domiciliu - Cum tratez 👉 hemoroizii externi trombozati in faza acuta ?

Răspuns: Părerea mea și vă spun DE CE, este că primele zile ar trebui să îl lase afară, să facă băi călduțe de șezut cu apă cu hipermanganat de potasiu ( un dezinfectant ), NU fierbinte pentru că produce vasodilatație și e risc să se rupă, să sângereze sau să pornească vreun cheag, nici rece pentru că produce vasoconstricție și nu favorizăm vindecarea.
După ce face băile astea, tamponează ușor cu soluție pe bază de clorhexidină, apoi cu ser fiziologic să limpezească antisepticul și apoi unge zona cu un unguent pentru a-i da CONFORT.

Până acum pacientul a folosit unguent pe bază de tetraciclină, acetat de hidrocortizonă și benzocaină care afirma că i-a ameliorat durerea și e justificată această ameliorare deoarece acest unguent conține un antibiotic ( tetracilcina ) care acționează pe bacteriile specifice zonei, un cortizonic ( hidrocortizon ) care are efect antiinflamator și un anestezic ( benzocaina ) care ameliorează durerea locală. Unul din medici i-a sugerat cicatridină cremă și supozitoare cu cicatridină, însă la acestea sângerează grav.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

Este puțin absurd în opinia mea să folosești produse de cicatrizare pe o zona care necesită în prima fază reducerea inflamației și a trombozei. Efectiv NU ai ce să cicatrizezi pentru că acea zona SUFERĂ încă și trebuie rezolvată cauza și remise simptomele și abia apoi sa cicatrizezi dacă va fi cazul.

Ideea este că dacă introduce în interior un hemorid trombozat ce prezinta discontinuitate a mucosei este risc major de infectare și fistulizare ( adică se poate sparge și se poate suprainfecta cu bacteriile specifice colonului, iar puroiul care se formează poate “săpa canale” în toate țesuturile învecinate ). Dacă hemoroidul NU ar fi inflamat și NU ar prezenta zone lezionare ce prezintă discontinuitatea mucoasei, atunci DA se poate introduce fără probleme în canalul ano-rectal pentru a proteja hemoroidul și a reduce riscul trombozării, însă în cazul nostru NU este recomandat.

CUM procedăm pentru a reduce simptomatologia, a se remite procesul inflamator și a-i oferi o calitate a vieții cât mai crescută pacientului până se decide să facă intervenția? Până la urmă mai probabil va fi necesară dacă se va repeta acutizarea, însă dacă pacientul are o muncă statică va trebui pe viitor să pună cât mai puțină presiune pe zona șezutului, adică dacă munca lui presupune să stea pe scaun va trebui să folosească colăcel. De asemenea, mișcarea ar ajuta și în acest caz prin punerea sângelui în circulație și vindecarea hemoroizilor.

Eu estimez că dacă e disciplinat scapă fără cuțit și va învăța ulterior să facă mentenanță pentru a nu se mai agrava situația. Eu sunt pentru cât mai puține intervenții invazive pe cât posibil și mi s-a dovedit de multe ori că DISCIPLINA și PROFILAXIA ajută la îndeplinirea unui astfel de scop ( adică FARĂ intervenții ). De asemenea, consider că dacă pacientului i s-ar explica DE CE trebuie să procedeze într-un anumit fel, dacă i s-ar da argumentele medicale traduse pe înțelesul lui, nu ar mai face greșeli și ar fi responsabilizat să se străduiesc să facă PROFILAXIE.

Și-acum să vă descriu cum aș efectua eu protocoalele de tratament și îngrijire și ce materiale aș utiliza pentru CONFORTUL pacientului:…

Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!