fbpx

Tratamente la domiciliu – Tratarea ranilor

 

🔴👉 De când e lumea, copiii își îngrijeau ACASĂ părinții la bătrânețe. Din păcate în societatea de mare viteză în care trăim și în care SUPERFICIALITATEA a fost ridicată la rang de NORMALITATE, prioritățile tuturor s-au schimbat. 

👉 Totuși ne dorim cu toții ca bătrânii noștri ( părinții și bunicii ) să fie bine îngrijiți, astfel ne gândim mereu că civilizația înseamnă ca în Elevția un sistem de îngrijiri la domiciliu BINE pus la punct. Să nu uităm însă că media contribuțiilor la asigurările de sănătate în Elveția este de 500 euro/lună ( ne spunea în Live colega noastră de acolo care lucrează într-un astfel de sistem ) comparativ cu media contribuțiilor în România care se ridică la 50 euro/lună. Acesta este unul din motivele pentru care acolo aceste îngrijiri sunt susținute 80% din contribuțiile asigurărilor plătite de pacient și doar 20% suportate de către acesta. 

👉 Și pentru că nu putem aduce un astfel de sistem aici în România din lipsă de resurse financiare, ne gândim atunci la un centru de vârstnici, însă unul elegant pleacă de la 1000 euro pentru un pacient valid și crește procentual cu gradul de dependență al acestui pacient și cu nevoile de îngrijiri ale acestuia, prin urmare câți vârstnici își permit aceste sume sau câți aparținători? 

👉 Ok și-atunci ce ne rămâne de făcut? Să așteptăm mereu de la guvernanți ca să schimbe sistemul? Ce rost are să ne tot lamentăm că se fură, că este corupție, că … În timp ce noi ne lamentăm ( iar asta o facem deja de zeci de ani și tot nu se schimbă nimic în bine, ba din contră ) bunicii și părinții continuă să rămână acasă, fie SINGURI neasistați medical, fie în grija unor copii DISPERAȚI care nu sunt dispuși sau capabili sau nu au cunoștințele necesare să îi ajute. 

👉 Și-acum dacă gândim logic pentru cei care nu își permit Elveția, nu își permit nici un centru de îngrijiri, singurul lucru ce le rămâne de făcut este să revină la obiceiurile din străbuni: să-și îngrijească SINGURI părinții. 

👉 Mulți spun: “dar eu nu pot nici măcar să privesc o rană, cum să îl îngrijesc?”

👉 Însă dragii mei când nu ai resurse financiare singurul lucru rămas este DISPONIBILITATEA pe care trebuie să ți-o mobilizezi. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

👉 Eu am învățat o lecție importantă în ultimii ani: CARACTERUL omului este testat atunci când rămâne fără resurse financiare pentru supraviețuire. Omul când este “flămând” poate face două lucruri: 

* fie să fure și să omoare pentru bani ca să își asigure propria supraviețuire

* fie să se mobilizeze din DISPERARE, să își adune TOATE resursele de care este capabil și să iasă din impas, păstrându-și totuși integritatea morală și dovedind tăria de caracter. 

👉 Ei bine, dragii mei în acest punct ne aflăm NOI acum, iar eu ca asistent medical văd lucrurile într-un singur mod: asistarea familiei și instruirea ei pentru a se descurca SINGURĂ în îngrijirile pe care le face ACASĂ pentru ai lui. 

👉 Nu este sustenabil financiar de exemplu pentru un pacient care are o rană, să cheme o firmă de îngrijiri să îl panseze pentru că aceasta este interesată să facă profit, așa că interesul ei este să vină cât mai des, iar uneori chiar este necesar executat ZILNIC acest pansament.

👉 Dacă am face un calcul și doar un 50 lei pansamentul în 30 de zile costă 1500 lei ( aici vorbim doar de manopera pentru pansat ), pe lângă aceasta mai puneți la socoteală și deplasarea și materialele pe care le asigură familia. 

👉  Nu ar fi deloc sustenabil în contextul în care o escară de decubit grad 3-4 are ca timp de vindecare 6-9 luni, asta dacă nu se complică pe parcurs. 

👉  Însă dacă familia s-ar implica ( și-ar aduna toate resursele fizice și emoționale – pentru că DA, nu este ușor – dar revenim la cele anterior spuse ) prin instruirea acestora și supraveghere o dată la un anumit interval de timp ( în funcție de complexitatea situației ) de către un asistent medical autorizat pentru instruire și specializat pe procedura respectivă, ar reuși să iasă la liman.

👉 Este exact principul prin care unui om flămând dacă îi dai un pește l-ai hrănit doar o singură dată, însă dacă îl înveți să pescuiască l-ai salvat de la înfometare.

👉 Știu, e frustrant ca într-o societate aparent civilizată ( că doar “praf de stele” ni se arata în Media, mai RAR gunoiul de sub preș ) să trebuiască să îți ștergi la fund tatăl. Dar dragii mei, ai două variante atunci când nu ai bani: să îl lași în rahat ( mă scuzați ) sau să înveți cum să îl cureți. Iar aceasta din urmă te poate învăța foarte bine un asistent, în măsura în care să îți fie ușor atât ție, dar și bietului pacient și să nu simțiți ca un supliciu aceasta procedură, niciunul dintre voi.

🔴👉 Și la final vreu să vă reamintesc că: 👉 “Iubirea începe ACASĂ și nu contează cât de mult acționăm… ci câtă iubire punem în acțiune.” – Maica Tereza

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!