logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Administrare medicamente – Tratamente la domiciliu

✅🔴👉 Cine “nu cască ochii” poate plăti moral pentru o viață încheiată înainte de termen …
…. sau … O “budincă” necerută care putea fi fatală !!! 

Fiecare meserie este importantă, fie că ești CEO la o multinațională de nivel global, fie că ești vânzător într-un supermarket, fie că asiguri curățenia într-o scară de bloc sau ești lucrător la salubritate într-un orășel mai mic sau mai mare.

Fiecare meserie are gradul ei de responsabilitate-responsabilizare: electricianul trebuie sa aibe grijă cu intensitatea curentului electric, izolarea cablurilor etc., neurochirurgul trebuie să fie atent, concentrat pe tot parcursul intervenției chirurgicale, florăreasa să nu ofere număr par de flori unui tânăr îndrăgostit 🥴 😍 … 

Cu atât mai mult noi, cei din domeniul medical, avem “obligația” morală, profesională de a fi extrem de ATENȚI și RESPONSABILI, mai ales că am depus și un Jurământ de a nu face rău în primul rând, înainte de a face bine. Trebuie să fim mai atenți, mai ales atunci când, în urma acțiunilor noastre viața pacientului poate fi pusă în pericol.

Nu scriu ca să acuz pe cineva, ci doar ca o conștientizare, un semnal de alarmă, o rugăminte de a fi mai atenți, atunci când ceea ce facem poate avea și un final nefericit.

Se dă următoarea situație: Una bucată rețetă medicală în care doctorul prescrie următoarele:
Poziția 1 de pe rețetă 👉„salată” 200 mg – 2×1/zi – 60 cpr
Poziția 2 de pe rețetă 👉 ”felul principal” – 1/zi – 30 cpr

Pacientul merge în farmacie cu rețeta. Farmacista preia rețeta și trecând prin propriul filtru, aduce spre eliberare următoarele:
Poziția 1 de pe rețetă 👉 “budincă” 300 mg 2×1/zi – 60 cpr in loc de “salata de 200 mg” 
Poziția 2 de pe rețetă 👉 ”felul principal” – 1/zi – 30 cpr
Încasează contravaloarea rețetei, o înmânează pacientului și își vede de următorii clienți.

Pacientul, un pensionar ca mulți alții, fără prea multe cunoștințe medicale, pleacă acasă conștiincios, împlinit că a reușit să își ia tratamentul.

Aparținătorul ajunge și el acasă și cere să vadă scrisoarea medicală eliberată la externare, observă indicațiile, rețeta și rămâne nedumerit!! Pacientul avea eliberate din farmacie „budincă de 300 mg – 60 cpr” precum și felul principal.

Desigur, verificând de “n” ori rețeta, aparținătorul constată că în spital pacientul primise “salată de 200 mg” cu recomandarea de a continua tratamentul și acasă TOT cu “salată de 200 mg” timp de o lună până la o nouă evaluare.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Îsi întreabă părintele ce rețete a primit, de unde le-a cumpărat, îi cere bonurile fiscale și toate informațiile în vederea lămuririi ( de unde a apărut „budinca de 300 mg”), încercând totodată să nu îi inducă părintelui îngrijorarea sa.

Observă neconcludențele, și așteaptă cu nerăbdare și cu o doză imensă de frustrare, să se facă a 2-a zi, ca farmacia să se deschidă pentru a putea rezolva problema “salata 200 mg vs budincă 300 mg”.

A doua zi, după ce “plătește cu 2h” timp de deplasare până la farmacia care a eliberat respectiva rețetă eronată, ajunge la farmacie unde încearcă să obțină informații referitoare la eroarea strecurată la eliberarea rețetei.

Cu stupoare observă că, i s-a eliberat “budincă” în loc de salată când de fapt pe rețetă era scris de către medic în mod clar “salată” + „fel principal” …

Cumva, observând neconcordanța, farmacista încearcă să rezolve problema: se face retur la “budincă” aceasta nefiind prescrisă și clar nu trebuia administrată, i se returnează banii, isi cere scuze însă ceea ce doresc să transmit prin acest articol este o MARE rugaminte la atenție, atenție și maximă vigilență ! 

Acea “budincă” luată “cu bună credință” de către pacient putea să îi fie fatală dacă era luată așa cum i-a fost eliberată din farmacie. Pe lângă efectele secundare ale medicamentelor, interacțiuni între diferitele clase de medicamente, administrarea eronată a medicamentelor este una dintre cauzele de “neglijență în serviciu” care chiar dacă poate nu este pedepsită legal, penal etc, sigur moral e un lucru cu care nu poți trăi prea liniștit.

Cum s-a putut elibera “budincă” atâta timp cât pe rețetă era trecută “salată” ?!?!! Atenție și iar atenție.

Cine plătește pentru orele de îngrijorare, noaptea nedormită.. orele petrecute pe drum? Din fericire aparținătorul a observat neconcordanțele, însă pot oare toți părinții noștri, bunicii noștri să aibe parte de o “privire ageră” și o capacitate de înțelegere cu privire la planul de tratament de fiecare dată? La fiecare rețetă ?!??!

Nu ar fi mai simplu, ca fiecare dintre noi să ne facem treaba cu simț de răspundere ?! 

Ps: 👉 “salata”, „felul principal” precum și “budinca” sunt nume generice de feluri de mancare ce ascund în spate clase de medicamente !
👉 Acest articol este scris în colaborare cu un drag coleg care dorește să-și păstreze sub anonimat identitatea, dar care a fost extrem de îngrijorat cu privire la ce se putea întâmpla cu părintele său DACĂ vigilența lui nu ar fi fost activată pe modul ON !!! De asemenea, atât EL cât și EU suntem îngrijorați legat de lipsa de responsabilitate dintr-un domeniu în care greșelile pot conduce la periclitarea vieții unui pacient și chiar decesul acestuia !!!

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

kit practica injectii

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!