fbpx

Injectii – Administrare injectabila – Tratament injectabil 

✅🔴👉 O nouă solicitare pe grupul de Asistenti Medicali – Manopere, Cazuri, Tehnici legata de administrarea de  gluconat de calciu👇👇👇

👉 Am o pacienta care are și rețeta pentru  gluconatul de calciu de administrat intravenos, dar vreau sa intreb daca e adevarat ca nu avem voie sa îl administram fără medic ? Intreb asta in contextul scandalului din media 👉 https://adevarul.ro/locale/galati/asistenta-medicala-omorat-pacienta-i-a-injectat-gluconat-calciu-prescriptie-medicala-judecata-ucidere-culpa-1_58a6e0cf5ab6550cb88dd1a4/index.amphtml

👉 Din pacate draga E. asa este. Calciul injectabil exact ca Fe injectabil trebuie adm doar in locuri unde exista aparatura si personal instruit sa intervina in caz de soc, mai ales daca pacienta are boli asociate. Uite mai jos extras din RCP dat de producator:

👉 Atenţionări speciale
* În situaţia excepţională în care, la pacienţii trataţi cu glicozide tonicardiace li se administrează intravenos gluconat de calciu, este obligatorie monitorizarea cardiacă adecvată şi trebuie să fie disponibile metode de tratament de urgenţă în cazul apariţiei complicaţiilor cardiace, cum sunt aritmiile severe.

👉 Precauţii pentru utilizare
* Soluţiile care conţin calciu trebuie administrate lent pentru a minimiza vasodilaţia periferică şi a reduce contractilitea cardiacă.
* În timpul injectării intravenoase trebuie monitorizată frecvenţa cardiacă sau se va efectua ECG, deoarece bradicardia cu vasodilataţie sau aritmiile pot apărea atunci când viteza de administrare a calciului este prea mare.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Putem găsi ÎMPREUNĂ soluții și te ajut să înveți din experiența mea cum să te îngrijești ACASĂ sau cum să îți îngrijești pacientul drag ajuns ACASĂ, planificând o întâlnire ONLINE de consiliere personalizată pe cazul cu care te confrunți, accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Suport personalizat pentru pacienți - Poza articol

👉 Precautiile pt utilizare arata si gafa facuta de asistenta: dupa ce in urma injectarii poate mult prea rapide, s-a produs vasodilatatia, persoana a mai fost lasata sa isi administreze si Ventolin, fara ca asistenta sa stie de fapt CE S-A INTAMPLAT si ce SE INTAMPLA daca ii permite acesteia sa si-l administreze 🙈🥺

👉 Ati vazut de ce toata munca mea de aici din online pt voi este atat de sustinuta in a va responsabiliza mereu inainte de orice administrare cititi RCP. Nu faceti nimic daca producatorul da astfel de atentionari, chiar daca medicul prescrie !!!!

👉 Stii ca dpdv legislativ nu avem voie sa fim la domiciliul pacientului nici macar daca avem PFA decat daca mergem trimisi printr-un ONG care are ca activitate ingrijirile la domiciliu. Si chiar si asa daca pacienta prezinta boli asociate cardiace nu faci sub nici o forma nici daca e parafa de medic.

👉 Daca tot mergi din prietenie sau trimisa verbal de medicul de MF ( asa cum multi facem ) macar sa faci DOAR acele proceduri si manevre care NU presupun nici un risc.

👉 Evaluezi si TU ce boli asociate are pacientul ( poate medicului i-a scapat sau a fost neatent ), iar daca nu are evaluari medicale ( acte medicale ) recente NU faci.

👉 Nu te bazezi niciodata pe spusele pacientului saunapartinatorului, decat oe actele medicale !!!!

Surse: https://www.anm.ro/_/_RCP/RCP_11256_20.12.18.pdf

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reducerea SĂPTĂMÂNII !!!

👉 Webinarul - Plăgi în fază de NECROZĂ îl puteți achiziționa la REDUCERE doar pentru o săptămână ( până în 03.10.22 ). Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

seminar punctii

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!