fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Kinetoterapie

Miscarea activo-pasiva are efecte benefice asupra capsulei articulare si a aparatului periarticular, restabileste mobilitatea, contribuie la intarirea musculaturii corpului, inclusiv a muschiului cardiac si este indispensabila in tratamentul patologiilor articulare. 

Aceste tipuri de exerciții ar trebui executate în mod pasiv, cu fiecare pacient complet nedeplasabil. Articulațiile nefolosite o perioadă mai îndelungată de timp vor începe să prezinte semne de redoare și anchiloză. 

Aceste exerciții se execută de sus în jos pe fiecare articulație ( nu insist asupra descrierii este elocvent din video ).

Exercițiile au însă ca și caracteristici:

* Începerea ședințelor cu un număr scăzut de exerciții pe fiecare articulație bilateral, crescând numărul progresiv în funcție de toleranța pacientului

* Programul de exerciții se va executa de regulă în partea zile în care pacientul prezintă cea mai mare energie și disponibilitate

* Flexia / Extensia se vor face doar până la punctul durerii. Se urmărește în permanență faciesul pacientului și la cea mai mică grimasă de disconfort se oprește tensiunea pe acel punct. 

“Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău.”, însă pacientul nedeplasabil, omul iubit din familia ta, nu mai poate încheia această convenție, fă-o TU pentru EL !

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!