fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Kinetoterapie

Miscarea activ-pasiva are efecte benefice asupra capsulei articulare si a aparatului periarticular, restabileste mobilitatea, contribuie la intarirea musculaturii corpului, inclusiv a muschiului cardiac si este indispensabila in tratamentul patologiilor articulare. 

Aceste tipuri de exerciții ar trebui executate în mod pasiv, cu fiecare pacient complet nedeplasabil. Articulațiile nefolosite o perioadă mai îndelungată de timp vor începe să prezinte semne de redoare și anchiloză. 

Aceste exerciții se execută de sus în jos pe fiecare articulație ( nu insist asupra descrierii este elocvent din video ).

Exercițiile au însă ca și caracteristici:

* Începerea ședințelor cu un număr scăzut de exerciții pe fiecare articulație bilateral, crescând numărul progresiv în funcție de toleranța pacientului

* Programul de exerciții se va executa de regulă în partea zile în care pacientul prezintă cea mai mare energie și disponibilitate

* Flexia / Extensia se vor face doar până la punctul durerii. Se urmărește în permanență faciesul pacientului și la cea mai mică grimasă de disconfort se oprește tensiunea pe acel punct. 

“Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău.”, însă pacientul nedeplasabil, omul iubit din familia ta, nu mai poate încheia această convenție, fă-o TU pentru EL !

🔴👉 Pentru urmarirea clipului DEMONSTRATIV acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!